Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przemyślenia dotyczące sposobu pisania relacji

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hercklekot
Cromaniak
Re: Truchtem przez Chorwację: bałkański sezon 2019, cz1

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 10.05.2020 20:39

Jeżeli można parę słów:
Relacje (czy też fotorelacje) Wojtka vel Franza są dla mnie bardzo istotną częścią tego forum, z reguły przeglądam nie wszystkie wątki, ale część z nich jest dla mnie bardzo istotna. Czy one będą w tym czy w innym dziale to dla mnie nieistotne, czy będą w nich komentarze czy nie i kto je pisze również jest mi obojętne. Dzięki tym relacjom zrealizowałem już fajną wyprawę do Rumunii i na pewno zrealizuję jeszcze parę wyjazdów morsko-górskich na Bałkany i za to Wojtkowi bardzo dziękuję.
Istotne jest wg mnie też to, że każdy piszący relacje czy też po prostu wrzucający zdjęcia robi to de facto dla innych. Korzysta z tego masa ludzi, korzysta też właściciel forum, bo jest tzw. content, są kliki, jest też dzięki temu kasa, bo przecież są reklamy, a i wartość strony jest jakaś konkretna. W dzisiejszych czasach kopiuj-wklej, gdzie coś autentycznego, autorskiego i nowego zawsze będzie w cenie każda aktywność przynosząca nowe informacje, autorskie zdjęcia i opisy ma swoją niezaprzeczalną wartość.
Wojtkowi jeszcze raz bardzo dziękuje za pokazanie mnóstwa pięknych miejsc, za inspiracje i za czas poświęcony. W żaden sposób nie przyszło by mi do głowy nazwać tego spamem. Są narzędzia na forum pozwalające oglądać to co się chce, tak jak się chce, są filtry itp. Subiektywnie nic mi to nie przeszkadza, że jego posty i tematy zajmują dużą część strony startowej forum (ostatnio poruszane watki), oglądam te relacje z reguły z filtrem pozostawiającym tylko jego wypowiedzi czy tez zdjęcia.
Podsumowując: tworzenie relacji w tej czy innej formie jest dla mnie zawsze dobrem samym w sobie, doceniam zawsze czas, pomysł, kunszt zdjęć i chęć dzielenia się. Po to jest to forum, które odwiedzam od bodajże 2009 roku (od 2011 chyba jako zarejestrowany użytkownik). Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 10.05.2020 20:56

CROberto napisał(a):Zdjęcia zamieszczasz piękne ,jak i te powyżej...

Gdybyś wrócił do pisania relacji w taki sposób ,jak to miało miejsce jeszcze trzy lata temu - być może była by szansa odzyskać prawdziwych komentujących.

Tomasz -zwróć uwagę na to co zacytowałem.
Spamem nazywam siedmiodniowe wzdychanie nad jednym zdjęciem , i infantylne pytania które rozmywają wątek...
Sam się zaczytywałem relacjami Franza mając wypieki na twarzy - dawniej....
Potem nadeszły czasy elfika i innych...
Gdyby to byli tacy użytkownicy to "palsześć" , ale pisze sam ze sobą.
Sprawdziłem to już dwa lata temu - wszystko wychodziło z tego samego IP.
Wtedy przestałem komentować ,a później zniechęony zaglądałem sporadycznie...

Nie sposób tego ominąć żadnymi narzędziami , ponieważ każdy post jest cytowany i to widzę...
Pozdrav
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 10.05.2020 21:40

Nie chciałem poruszać tego wątku, ale zdaję sobie sprawę, że tak jest (wcześniej zwróciłem na to uwagę, jak każdy chyba) i stąd moje spostrzeżenie o filtrowaniu w wątku. To raczej nieszkodliwe dziwactwo. Może po prostu Franz czuję się z tymi relacjami nieco samotny. Sam czytam, ale rzadko komentuję, pewnie gdyby opisywał i bawił się w narrację, to pola do prawdziwych komentarzy było by więcej. Tym niemniej moje zdanie znasz: żyj i pozwól żyć innym. Jak potrzeba, to moderujcie, przenoście, ale egoistycznie nie chciałbym tracić tego, co Wojtek stworzył. Dobrej nocy.
Franz
Legenda
Truchtem przez Chorwację: bałkański sezon 2019, cz1

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 11.05.2020 15:46

Hercklekot napisał(a):Jeżeli można parę słów

Dziękuję za miłe akcenty w Twoim wpisie. Jednocześnie widzę, te personalne ataki odnoszą skutek na zasadzie, że kłamstwo wiele razy powtórzone nabiera cech prawdy. Przykro mi.

W zeszłorocznym ataku wykazywałem jego kłamstwa, którymi próbował podpierać swoje oszczerstwa; nie będę się powtarzał, bo to nie ma sensu.
Równie dobrze mógłbym stwierdzić, że CROberto obnaża się przed małymi dziećmi i niech się z tego wytłumaczy - ale to by było zniżanie się do jego poziomu. Wielokrotnie przez niego powtarzane kłamstwa (w niektórych tak się w zeszłym roku zakręcił, że w późniejszym wpisie sam sobie zaprzeczył) bazują na zasadzie, że kto naiwny, to uwierzy, a mało komu by się chciało cokolwiek sprawdzić.

Tutaj też w kolejnych wpisach dorzuca swoje łgarstwa, posuwając się dodatkowo jeszcze do sugestii, jakoby wszystko szło z jednego - czyli niby mojego - IP. Są naiwni? To uwierzą. On przecież nie musi niczego udowadniać. Głosi prawdę objawioną.
Mówi o podbijaniu wątków. To jest rzeczywiście ciekawe w wykonaniu kogoś, kto potrafi w swojej relacji wrzucić po pięć wpisów w dwie minuty. Hipokryzja do potęgi.

Ja nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem. Jest mi przykro, że jego łgarstwa znajdują posłuch, ale na to nic nie poradzę. Pozostaje nadzieja, że człowiek myślący sprawdzi "wiarygodność" treści w którymkolwiek z jego oszczerczych wpisów zanim da ślepo wiarę.

Pozdrawiam,
Wojtek
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 11.05.2020 16:16

Franz napisał(a):Równie dobrze mógłbym stwierdzić, że CROberto obnaża się przed małymi dziećmi i niech się z tego wytłumaczy - ale to by było zniżanie się do jego poziomu.

Później do tego wrócę , bo teraz jestem w pracy... 8O 8O 8O 8O
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 11.05.2020 17:47

CROberto napisał(a):
Franz napisał(a):Równie dobrze mógłbym stwierdzić, że CROberto obnaża się przed małymi dziećmi i niech się z tego wytłumaczy - ale to by było zniżanie się do jego poziomu.

Później do tego wrócę , bo teraz jestem w pracy... 8O 8O 8O 8O

CROberto... Chwała Ci za to że próbujesz, ale Twoje działania i udowadnianie jest w mojej ocenie z góry skazane na niepowodzenie. Ten człowiek dobrze wie co robi, to zaplanowane od lat i wyrachowane działanie (a nie "nieszkodliwe dziwactwo" :lol: ) z którego obie strony czerpią zapewne korzyści. Mając poparcie właściciela/administratora tej strony może robić co zechce. Stąd takie apele do sumienia i o zaprzestanie robienia "jaj" z innych użytkowników są z góry skazane na niepowodzenie. Arogancja tego człowieka jest niewiarygodna, myśmy się o tym przekonali 8 lat temu wówczas gdy przeważająca większość innych ówczesnych (a i obecnych) forumowiczów zaciekle go broniła (dzięki czemu zyskaliśmy tutaj sporo wrogów). Ba, sami początkowo go broniliśmy z Małgosią przed "atakami" niejakiej Plumek która śmiała zwrócić uwagę na kiepską jej zdaniem jakość zamieszczanych w "relacjach" zdjęć oraz ich kadrowanie. Jednak szybko przejrzeliśmy na oczy z kim mamy do czynienia.... Jedynym efektem ówczesnej krytyki Anny-Plumek był fakt że twórca "kultowych" fotek zaprzestał swych dążeń do bycia fotograficznym guru tego forum.
Także reasumując... szkoda Twej klawiatury... niemniej dzięki że Ci się chce :idea: .
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 11.05.2020 17:51

To już szczyt bezczelności!!!! 8O 8O 8O
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 11.05.2020 18:22

kulka53 napisał(a):Ba, sami początkowo go broniliśmy z Małgosią przed "atakami" niejakiej Plumek która śmiała zwrócić uwagę na kiepską jej zdaniem jakość zamieszczanych w "relacjach" zdjęć oraz ich kadrowanie.

Widzę Zjednoczony Front Kłamców. Próbowałem wtedy uzyskać informację, na czym ta "obrona" miała polegać, ale daremnie...

Kapitańska Baba napisał(a):To już szczyt bezczelności!!!! 8O 8O 8O

A widzisz! Tak właśnie odbieram jego ataki. Cieszę się, że udało mi się uzmysłowić Ci absurdalność jego insynuacji.

Pozdrawiam,
Wojtek
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.05.2020 19:46

Masz rację, to nie ten poziom.
Twój jest poniżej granicy mułu.
Ostrzegałem.

Pozostałym nickom przed (ewentualnym) komentarzem tej decyzji radzę zapoznać się z Regulaminem.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 11.05.2020 21:11

Kapitańska Baba napisał(a):

To już szczyt bezczelności!!!! 8O 8O 8O

Franz napisał(a):A widzisz! Tak właśnie odbieram jego odbieram jego ataki .Cieszę się,że udało mi się uzmysłowić absurdalność jego insynuacji.

Zmanipulowałeś post Beaty...
Więc poprawiłem... :!:

-------

DRODZY CROMANIACY -OSTRZEGAM WAS PRZED TYM OSOBNIKIEM :!: :!: :!:

Jeśli kiedykolwiek, napiszecie coś metorycznego w wątkach Franza , a jemu się to nie spodoba to uważajcie...
Może rzucić na Was cień podejrzenia o pedofilię, złodziejstwa, wykolejeńca , czy co mu tam przyjdzie do głowy... 8O
Ewidentnie, za głupich uważa tu prawie wszystkich - za klamców -wielu...

Teraz do Ciebie Franz :

Do tej pory byłem kulturalny wobec ciebie - teraz na to się wysilam...

Nie wiem jakim trzeba być ....(nie) człowiekiem ,aby takie parszywe myśli kłębiły się pod deklem...
Chyba masz spory problem...
Możliwe, że warto byłoby, aby ktoś przeglądnął twój komputer...

To jest forma zniesławienia i skonsultuję się z prawnikiem, jak ci za to dać po łapach... :!:

Obiecuję ci , że ten tekst, będzie tu "chodził " za tobą - więc się pilnuj...

Do Admina

Nie satysfakcjonuje mnie tygodniowe zawieszenie dla Franza...
Insynuacje o takim wydźwięku, na publicznym forum, to co najmniej ban... ( dostawali go tutaj inni, za o wiele bardziej błahe teksty )

Btw.

Zasad regulaminu nie przekraczam ,ale możliwe ,że dostanę zawieszenie ,za tą odpowiedź powyżej - w tej sytuacji ,to mało ważne...
Honor najważniejszy -w pełni rozumiem Zidane ,jak to tłumaczył Materazziemu...

Btw.
Paweł ,Beata - dziękuję.

Wydaje się to być zrozumiałe i mam nadzieję ,że te posty nie zostaną skasowane ,ani przeniesione do śmieci :!:
Najwyższa pora uzdrowić to forum - stosując się bezwzględnie do regulaminu.

Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 12.05.2020 08:19

"Franz"]
Franz napisał(a):
Równie dobrze mógłbym stwierdzić, że CROberto obnaża się przed małymi dziećmi i niech się z tego wytłumaczy - ale to by było zniżanie się do jego poziomu.

"Kapitańska Baba"]To już szczyt bezczelności!!!! 8O 8O 8O

A widzisz! Tak właśnie odbieram jego ataki. Cieszę się, że udało mi się uzmysłowić Ci absurdalność jego insynuacji.

Pozdrawiam,
Wojtek

Że co??? 8O 8O 8O Ty to piszesz serio czy ze mnie również próbujesz zrobic idiotkę??? 8O 8O 8O
Szczytem bezczelności w mojej opinii było to co napisałeś wyżej (celowo pogrubiłam tekst).
Kim trzeba być żeby tak bardzo odwracać "kota ogonem" :roll:
Z tym co pisze CROberto zgadzam sie w 100% od bardzo dawna :roll:
elfik99
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) elfik99 » 12.05.2020 14:17

Więc pomyśl o tym co Cię boli
O wszystkich wojnach które znasz
To najtrudniejsze zawsze jest
Powiedzieć nie, gdy mówią tak.
Nie nie nie..........

Trzymaj się Wojtku......
:papa:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.05.2020 11:12

Franz, ale ktoś Ci tu syfu narobił 8O
Wyrazy współczucia,... to nie muł, to dno.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 13.05.2020 13:23

Habanero napisał(a):Franz, ale ktoś Ci tu syfu narobił 8O
Wyrazy współczucia,... to nie muł, to dno.

Czasami lepiej nic nie mówić.niż wypowiedzieć tylko dwa zdania i rozwiać wszelkie wątpliwości...

Nie wiem, dlaczego starasz się wmawiać ,że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... :?:
Za to wiem , że potrafisz czytać z oczu - ze zdjęcia... :lool:
Na tej podstawie stanąłeś kiedyś w obronie faceta który porzucił dzieci ...
Stanąłem w ich ,obronie ripostując boleśnie Twoje opinie..
Od tamtej pory , kiedy tylko nadarza się okazja ( w Twoim mniemaniu )- próbujesz się odgryźć... :D
Słabo Ci to wychodzi - tak tamtym razem ,jak i teraz...
Oczywiście może Ci imponować, ktoś taki ,kto porzuca rodzinę i się tym afiszuje ,lub taki który nie mając argumentów wyciąga pedofilię...

Oburzonej Beacie zmanipulował post - teraz już wiem że ten typ człowieka - tak ma...

Habanero - goń się... :smo:

Btw.
korbaczik , tam nie ma ścieżki ...
Przecież każdy na forum wie ,że lotnią lata...
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.05.2020 15:16

CROberto napisał(a):Czasami lepiej nic nie mówić.niż wypowiedzieć tylko dwa zdania i rozwiać wszelkie wątpliwości...
...

Moje rozwiałeś już dawno temu.

CROberto napisał(a):
Nie wiem, dlaczego starasz się wmawiać ,że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... :?:
Za to wiem , że potrafisz czytać z oczu - ze zdjęcia... :lool:
Na tej podstawie stanąłeś kiedyś w obronie faceta który porzucił dzieci ...
Stanąłem w ich ,obronie ripostując boleśnie Twoje opinie..
...

Ripostując boleśnie :lol:... Chłopie nie ośmieszaj się.
W tamtej dyskusji dałeś dowód na to, że kompletnie nie łapiesz aluzji pod swoim adresem.
Nazwałem cię ...hipokrytą, albo wyznafcąjedi, któremu jak widzę ufasz bezgranicznie.
A ty mi na to ...podlizujesz się teraz ,czy co ? :lol: Wiesz kim są Jedi ?
Po takiej ripoście zrozumiałem , że ty po prostu nie łapiesz o co kaman :lol:
O innych twoich interpretacjach nie wspomnę, bo cię najzwyczajniej przerosły. Tak jak Wojtek napisał, nie ten poziom.

W normalnych warunkach, gdybyś nie był tak skuteczny w smarowaniu :wink: ,(może załapiesz tym razem :roll: )
dawno wyłapałbyś bana za swoje teksty pod adresem innych userów.
Teraz najlepsze. Twoje manipulacje i obrażanie innych w białych rękawiczkach. O namo:
CROberto napisał(a):O jakich inwektywach mówisz?
Miernota ?
To ocena.
Mógłbym go nazwać bucem (możesz sobie wygóglować co to znaczy),ale tylko na południu Polski to ciężka obraza -więc pominąłem.

... podobny do Wojtka ?, o który się tak burzysz...
... , taka sama figura retoryczna, za którą wazelinie nic nie było, a Wojtek siedzi.

Jesteś zwykłym hipokrytą, powtórzę to, ..twoja sprawa,... ale nie rób syfu i nie wpierd....aj się w czyjeś relacje.
Masz swoją, to tam rzeźb....żyj i daj żyć innym.
Bez odbioru i też się goń.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.