Jeżeli można parę słów:
Relacje (czy też fotorelacje) Wojtka vel Franza są dla mnie bardzo istotną częścią tego forum, z reguły przeglądam nie wszystkie wątki, ale część z nich jest dla mnie bardzo istotna. Czy one będą w tym czy w innym dziale to dla mnie nieistotne, czy będą w nich komentarze czy nie i kto je pisze również jest mi obojętne. Dzięki tym relacjom zrealizowałem już fajną wyprawę do Rumunii i na pewno zrealizuję jeszcze parę wyjazdów morsko-górskich na Bałkany i za to Wojtkowi bardzo dziękuję.
Istotne jest wg mnie też to, że każdy piszący relacje czy też po prostu wrzucający zdjęcia robi to de facto dla innych. Korzysta z tego masa ludzi, korzysta też właściciel forum, bo jest tzw. content, są kliki, jest też dzięki temu kasa, bo przecież są reklamy, a i wartość strony jest jakaś konkretna. W dzisiejszych czasach kopiuj-wklej, gdzie coś autentycznego, autorskiego i nowego zawsze będzie w cenie każda aktywność przynosząca nowe informacje, autorskie zdjęcia i opisy ma swoją niezaprzeczalną wartość.
Wojtkowi jeszcze raz bardzo dziękuje za pokazanie mnóstwa pięknych miejsc, za inspiracje i za czas poświęcony. W żaden sposób nie przyszło by mi do głowy nazwać tego spamem. Są narzędzia na forum pozwalające oglądać to co się chce, tak jak się chce, są filtry itp. Subiektywnie nic mi to nie przeszkadza, że jego posty i tematy zajmują dużą część strony startowej forum (ostatnio poruszane watki), oglądam te relacje z reguły z filtrem pozostawiającym tylko jego wypowiedzi czy tez zdjęcia.
Podsumowując: tworzenie relacji w tej czy innej formie jest dla mnie zawsze dobrem samym w sobie, doceniam zawsze czas, pomysł, kunszt zdjęć i chęć dzielenia się. Po to jest to forum, które odwiedzam od bodajże 2009 roku (od 2011 chyba jako zarejestrowany użytkownik). Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

.png)
.png)
.png)

.png)