Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przemyślenia dotyczące sposobu pisania relacji

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 20.01.2020 22:45

gusia-s napisał(a):O właśnie, też przegapiłam fajnie zapowiadającą się relację a chętnie bym poczytała dalej.
Nie rozumiem co komu do zdjęć, nie podoba się to jest tyle innych wątków a i zdjęcia każdy ma swoje więc może się nimi upajać. To autor decyduje o swoim dziele i nie każdemu musi się podobać.

Natalia, jeśli możesz to dawaj dalej wg swojej wizji :)

Masz rację Gusia. Każdy patrzy na Cro swoim okiem... Czasem zdjęcia "podrasowane" też mają swój urok. Nie każdy aparat oddaje piękno otaczającej przyrody...
Epepa
Cromaniak
Re: Croatia po raz pierwszy! Od Pagu do Splitu :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Epepa » 21.01.2020 12:37

Piękne te plaże na Pagu! 8O Po obejrzeniu kilku ostatnich zdjęć aż otworzyłam sobie mapę Google i kombinuję, jak tu zatrzymać się na tej wyspie na chociażby 3 dni i połączyć ją z jakąś inną lokalizacją w Chorwacji. :lol: Szkoda, że relacja nie jest kontynuowana, ale przeglądając komentarze trochę nie dziwię się autorce, że przestała pisać. :roll:
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 21.01.2020 14:43

Szkoda Natalia, że nie ma ciągu dalszego. Ale z drugiej strony jak bym co chwile czytał, jak jeden z drugim mówią mi jak mam prowadzić swoją własną relację, jakie zdjęcia mam wrzucać a jakich nie, to pewnie też bym zrezygnował :) Zdjęcie świetne a jak komuś nie pasują to przecież nikt go nie zmusza do śledzenia :) Może koleżanka wróci do pisania :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.01.2020 23:17

NataliaSze napisał(a):Po prostu lubię takie zdjęcia :) Jedne mocniej drugie trochę mniej przerobione 8)

Dopiero teraz trafiłem na tę niedokończoną relację. Szkoda, bo ciekawe ujęcia znanych miejsc.

Myślę, że photography experts mogli zniechęcić Autorkę. Zachęcam do kontynuacji. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2020 09:34

walp napisał(a):
NataliaSze napisał(a):Po prostu lubię takie zdjęcia :) Jedne mocniej drugie trochę mniej przerobione 8)

Dopiero teraz trafiłem na tę niedokończoną relację. Szkoda, bo ciekawe ujęcia znanych miejsc.

Myślę, że photography experts mogli zniechęcić Autorkę. Zachęcam do kontynuacji. :wink:

Czy na tym forum wolno wyrażać własne opinie?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.01.2020 09:42

Niestety widzisz autorko, że nie warto było pisać relacji, wklejać zdjęć bo po co :) Perły przed wieprze ? Obejrzałem mnóstwo wpisów ach i och jestem w 76 rzędzie, obserwuję Cię i takie tam :) Wyrazy współczucia :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.01.2020 09:44

Bravik napisał(a):
walp napisał(a):

Czy na tym forum wolno wyrażać własne opinie?

8O Jak widać po twoim wpisie jeszcze wolno ....
Ostatnio edytowano 22.01.2020 09:44 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2020 09:44

bluesman napisał(a):Niestety widzisz autorko, że nie warto było pisać relacji, wklejać zdjęć bo po co :) Perły przed wieprze ? Obejrzałem mnóstwo wpisów ach i och jestem w 76 rzędzie, obserwuję Cię i takie tam :) Wyrazy współczucia :)

I perły mogą być sztuczne.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.01.2020 09:48

Bravik napisał(a):
bluesman napisał(a):Niestety widzisz autorko, że nie warto było pisać relacji, wklejać zdjęć bo po co :) Perły przed wieprze ? Obejrzałem mnóstwo wpisów ach i och jestem w 76 rzędzie, obserwuję Cię i takie tam :) Wyrazy współczucia :)

Być może :) zobacz ile tu na forum jest przerobionych/podrasowanych zdjęć. Lepiej lub gorzej i co z tego wynika ?
Bądź tak miły i pokaż mi swoje relacje ?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.01.2020 09:54

Niestety, albo stety, takie jest życie wirtualnych społeczności: bez względu na to czy na tym forum czy na innym, czy na fb pokazując, chwaląc się odwiedzonymi miejscami, swoimi zdobyczami czy wyrobami trzeba liczyć się także z krytyką. Jedyna opcja to albo regulamin, gdzie jest wpisane, że wszelka krytyka jest niedozwolona (spotkałam się z taką grupą na fb) albo własny blog bez opcji umieszczania komentarzy...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.01.2020 10:00

piekara114 napisał(a):Niestety, albo stety, takie jest życie wirtualnych społeczności: bez względu na to czy na tym forum czy na innym, czy na fb pokazując, chwaląc się odwiedzonymi miejscami, swoimi zdobyczami czy wyrobami trzeba liczyć się także z krytyką. Jedyna opcja to albo regulamin, gdzie jest wpisane, że wszelka krytyka jest niedozwolona (spotkałam się z taką grupą na fb) albo własny blog bez opcji umieszczania komentarzy...

Czyli nie pewne wartości poznawcze ale krytyka jest istotna ? czy wręcz przeciwnie ? bo wybacz jakoś nie załapałem :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2020 10:08

bluesman napisał(a):
Bravik napisał(a):

Być może :) zobacz ile tu na forum jest przerobionych/podrasowanych zdjęć. Lepiej lub gorzej i co z tego wynika ?

A relacja to jakiś obowiązek usera, bo jakoś nie doczytałem w regulaminie?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.01.2020 10:10

Bravik napisał(a):
bluesman napisał(a):
Bravik napisał(a):

A relacja to jakiś obowiązek usera, bo jakoś nie doczytałem w regulaminie?

Oczywiście żaden :) chciałem zobaczyć Twoją twórczość :) by móc porównać, ale z 90% wpisów na temat piłki kopanej niewiele wynika :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.01.2020 10:11

bluesman napisał(a):
piekara114 napisał(a):Niestety, albo stety, takie jest życie wirtualnych społeczności: bez względu na to czy na tym forum czy na innym, czy na fb pokazując, chwaląc się odwiedzonymi miejscami, swoimi zdobyczami czy wyrobami trzeba liczyć się także z krytyką. Jedyna opcja to albo regulamin, gdzie jest wpisane, że wszelka krytyka jest niedozwolona (spotkałam się z taką grupą na fb) albo własny blog bez opcji umieszczania komentarzy...
Czyli nie pewne wartości poznawcze ale krytyka jest istotna ? czy wręcz przeciwnie ? bo wybacz jakoś nie załapałem :papa:

Decydując się na odsłanianie jakiejś części siebie, a tym są też relacje (Twoje spojrzenie na dane miejsca) trzeba liczyć się nie tylko z ochami i achami, jak cudownie, ale także z krytyką... I nie ma co ważniejsze, obie są istotne...a coraz częściej widzę, że tylko achy są dopuszczalne... no niestety tak w życiu łatwo nie jest... :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.01.2020 10:15

sergiuszchojnacki napisał(a):
NataliaSze napisał(a):
boboo napisał(a):
NataliaSze napisał(a):Po prostu lubię takie zdjęcia :)
I o to chodzi.
Pokazuj tak, jak lubisz, pokazuj tak, jak Ty to widzisz.

Też tak myślę :)

Zgadza się. Proponuję jeszcze zmienić tytuł relacji na: Chorwacja przez filtry do zjęć widziana lub Poprawiamy Chorwację filtrami - 2019 :-)

No proszę, świetne podejście :) Pokaż swoją relację może ? a może dołożysz do tego jak ew. skutecznie niszczyć i profanowac język polski ? :papa:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone