Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przemyślenia dotyczące sposobu pisania relacji

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 25.01.2020 12:09

anakin napisał(a):Tutaj możecie kontynuować.
Oczywiście trzymając ciśnienie, bo mam wrażenie, że niektórych zaraz poniesie.
A tego nikt by nie chciał, prawda? :twisted:

Moje zdanie w temacie relacji pozostaje niezmienne.
Jeżeli piszę relację to "z urzędu" biere na klatę wszystkie zachwyty jak i głosy krytyczne pod moim adresem.
Nie można oczywiście mylić krytyki z krytykanctwem, bo na to zgody nie będzie.

Ja osobiście nie lubię takich zdjęć, dlatego zanim się nie wywiązała dyskusja, po pierwszej stronie przestałem zaglądać do tego tematu.
Ale to czyjaś relacja, a tym samym czyjaś wizja Cro i nic mi do tego.
Tak więc kto ma ochotę niech ogląda, inny zaś niech skupi się na innych wątkach zostawiając autorkę w spokoju.
Dyskutować na ten temat można tutaj, więc ślicznie proszę w relacji już nie śmiecić.

No i to najskuteczniej zakończyło relację autorki bo przecież, co to za relacja będzie w takim miejscu? Podejrzewam, że nawet autorka jej nie odnajdzie.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 25.01.2020 13:02

Relacja pozostaje na swoim miejscu.
Tutaj można dyskutować, o sposobie jej pisania, oraz o tym, jakie zdjęcia byśmy chcieli w niej widzieć.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.01.2020 13:12

Calapula napisał(a):No i to najskuteczniej zakończyło relację autorki bo przecież, co to za relacja będzie w takim miejscu? Podejrzewam, że nawet autorka jej nie odnajdzie.

Jesteś w kompletnie innym miejscu niż relacja.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 25.01.2020 16:07

anakin napisał(a):
Calapula napisał(a):No i to najskuteczniej zakończyło relację autorki bo przecież, co to za relacja będzie w takim miejscu? Podejrzewam, że nawet autorka jej nie odnajdzie.

Niestety ale wydaje mi się, że jednak moderator posłał ją w kosmos.
Jeśli się mylę, to proszę o linka bo ja jej nie znalazłem chociaż próbowałem wszelkimi sposobami.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 25.01.2020 16:16

dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.01.2020 16:17

Calapula napisał(a):
anakin napisał(a):

Niestety ale wydaje mi się, że jednak moderator posłał ją w kosmos.
Jeśli się mylę, to proszę o linka bo ja jej nie znalazłem chociaż próbowałem wszelkimi sposobami.

Nie wiem gdzie szukałeś, ale zajęło mi to jakieś 20 sekund croatia-po-raz-pierwszy-od-pagu-do-splitu-t55489-30.html
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.01.2020 16:18

A koleżance elka21 jeszcz mniej :oczko_usmiech: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.01.2020 16:38

Calapula napisał(a):Niestety ale wydaje mi się, że jednak moderator posłał ją w kosmos.

Jak już wiesz masz rację.
Wydaje Ci się.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 25.01.2020 16:58

Dziękuję wszystkim, nie wiem dlaczego nie mogłem tego odnaleźć? Nawet jak wpisałem w wyszukiwarce NataliaSze to wyświetlały mi się jej wpisy ale tej relacji nie było. Muszę zwalić więc to na karb dziwnie działającej wyszukiwarki.
Edit: Nawet teraz jak wpiszę NataliaSze to mi się ta relacja nie wynajduje - dwa inne wpisy tej autorki jak najbardziej, a ten nie. Dlaczego tak?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.01.2020 17:28

Calapula napisał(a): Muszę zwalić więc to na karb dziwnie działającej wyszukiwarki.

Raczej Twój dziwny sposób korzystania z wyszukiwarki :wink: .
Wyszukiwanie zaawansowane, autor NataliaSze i relacja wyskakuje mi jako pierwsza.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 25.01.2020 18:46

marze_na napisał(a):
Calapula napisał(a): Muszę zwalić więc to na karb dziwnie działającej wyszukiwarki.

Raczej Twój dziwny sposób korzystania z wyszukiwarki :wink: .
Wyszukiwanie zaawansowane, autor NataliaSze i relacja wyskakuje mi jako pierwsza.

Ano tak. Normalne wyszukiwanie wyrzuca różne rzeczy oprócz ostatnich wpisów i wszystkiego tego, czego nie widzi. Dopiero użycie zaawansowanego wyszukiwania i wypełnienie odpowiedniej rubryczki pokaże wszystko. I Ty uważasz że taka wyszukiwarka nie jest dziwna?
Przeciętny użytkownik wpisuje słowo kluczowe "NataliaSze" do "szukaj" i to co mu wyskoczy uważa za wszystko w temacie. Dopiero ten, który wie, że są rzeczy dziwnie działające sięga do metod zaawansowanych, wpisuje "NataliaSze" i bingo! Podtrzymuję zdanie, że ta wyszukiwarka działa dziwnie.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.01.2020 19:04

Calapula napisał(a):Przeciętny użytkownik wpisuje słowo kluczowe "NataliaSze"

Naprawdę? Podaje nick autora jako słowo kluczowe zamiast po prostu wyszukać sobie posty użytkownika?
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 25.01.2020 19:15

marze_na napisał(a):
Calapula napisał(a):Przeciętny użytkownik wpisuje słowo kluczowe "NataliaSze"

Naprawdę? Podaje nick autora jako słowo kluczowe zamiast po prostu wyszukać sobie posty użytkownika?

Naprawdę. Przeciętny użytkownik nawet nie zauważy, że jest opcja "wyszukiwanie zaawansowane". Uwierz mi.
Nie przekonałaś mnie, że ta wyszukiwarka nie jest dziwna.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.01.2020 19:47

Calapula napisał(a):Nie przekonałaś mnie, że ta wyszukiwarka nie jest dziwna.

Dziwny wydaje mi się Twój dobór słów kluczowych. Trudno liczyć, żeby w treści posta pojawiał się nick autora :? .
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 25.01.2020 21:05

marze_na napisał(a):
Calapula napisał(a):Nie przekonałaś mnie, że ta wyszukiwarka nie jest dziwna.

Dziwny wydaje mi się Twój dobór słów kluczowych. Trudno liczyć, żeby w treści posta pojawiał się nick autora :? .

A niby dlaczego nie? Można się przede wszystkim tego słowa spodziewać, choćby w odpowiedziach innych uczestników.
Do tej pory przekonany byłem o tym, że typowe wyszukiwanie przeszukuje przede wszystkim tytuły a następnie zawartość wpisu. Niekiedy trzeba zaznaczać, że wyszukiwanie ma objąć również zawartość wpisu. A tu mamy dziwnie, jakby na odwrót. Kto by na to wpadł? Ja nie.
Typowe zachowanie użytkownika jest takie, że wpisuje w wyszukiwarkę słowo kluczowe i jak wyskoczy mu milion wyników to zaczyna kombinować i być może przejdzie do ustawień zaawansowanych. Tutaj nic takiego się nie dzieje.
Ta wyszukiwarka działa dziwnie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.