Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przemyślenia dotyczące sposobu pisania relacji

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 31.01.2020 16:57

anakin napisał(a):
Calapula napisał(a):Mogę się założyć, że mam rację. Ale jak by to można potwierdzić albo obalić? Można zrobić prosty eksperyment. Wstawić wątek do "Ostatnio poruszanych tematów" i zobaczymy jak nagle zrobi się tutaj wysyp wpisów. Tylko nie na weekend, bo wtedy to wszędzie jest słabo.

Jeżeli się tam znajdzie, a np przez 3 dni dni nikt się w tym temacie nie odezwie, "spadnie" od na trzecią stronę, wyparty przez inne, w których userzy będą aktywni.
Czego Ty nie rozumiesz :?:

Skąd Ci przyszło do głowy, że ja tak prostej rzeczy nie rozumiem?
Jak się tam znajdzie to zobaczymy, do tego czasu, to zwykłe gdybanie, oparte na widzimisię.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.01.2020 17:02

Moderatorzy nie mają uprawnienia do zmiany wyglądu strony głównej.
W ostatnio poruszanych tematach nie pokazują się wątki z Hyde Parku.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2020 17:06

Wątek nie może się znaleźć w "ostatnio poruszanych tematach" jeżeli nie jest poruszany, więc..... :?:
Chcesz go "przykleić"?
Jeżeli tak to dlaczego akurat ten a nie inne?
Wątków na stronie jest 25.
Jeżeli więc 5o userów poprosi o przyklejenie innych (całkowita abstrakcja) to i tak na pierwszej stronie będą widocznie jedynie te w których jest prowadzona dyskusja ( hipotetycznie załóżmy, że w tym nie pisze nikt) , a więc z automatu trafi on na stronę trzecią.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 31.01.2020 17:15

Janusz Bajcer napisał(a):Moderatorzy nie mają uprawnienia do zmiany wyglądu strony głównej.
W ostatnio poruszanych tematach nie pokazują się wątki z Hyde Parku.

No właśnie.
W ten sposób popularność tego tematu od razu zanika.
Gdyby był jakiś inny sposób przeglądania forum narzucający konieczność kliknięcia "Forum" to by było lepiej - moim zdaniem.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 31.01.2020 17:20

anakin napisał(a):Wątek nie może się znaleźć w "ostatnio poruszanych tematach" jeżeli nie jest poruszany, więc..... :?:

...

Ależ on chyba jest dzisiaj najczęściej poruszanym wątkiem. Chyba od paru dni jest tu najwięcej wpisów.
Przed chwilą Janusz Bajcer sprawę naświetlił jak należy. Przeczytaj.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2020 17:30

Dział HP jest widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników.
Dlaczego?
O to trzeba admina pytać.

Chyba w końcu rozumiem o co Ci chodzi.
Chcesz żeby był on widoczny (a tym samym ten temat) dla niezalogowanych użytkowników?
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 31.01.2020 17:35

Nie wiem nad czym tu dyskutować :roll:
Wystarczy w wyszukiwarce wpisać cro.pl i pokazuje się link do strony głównej, na którą w ogóle nie trzeba wchodzić , bo bezpośrednio pod nim jest link do forum, a na forum są ostatnio poruszane wątki :lol:
Jak ktoś potrzebuje czegoś z forum to wchodzi na forum a nie na stronę główną cro.pl :papa:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 31.01.2020 17:52

Ja akurat na Cro.pl, wchodzę tylko jak mi się palec omsknie wciskając w telefonie skrót do ostatnio poruszanych wątków i kliknę obok ;). Janusz już wyjaśnił to żywą dyskusję ;), z poziomu strony Cro.pl, nie wyświetlają się wątki hydeparkowe, jest to dość powszechne zjawisko i o to koledze chodziło.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 31.01.2020 18:02

Calapula napisał(a):To chyba oczywiste, że skoro większość użytkowników nie wie o istnieniu zakładek, to ich nie używa i jakim cudem miało by to być widoczne. Ktoś musi być pierwszy, kto zwróci uwagę na mały mankament na stronie.
Myślę, że jesteś w błędzie, ale można zrobić ankietę....

Calapula napisał(a):(...), a większość uczestników ogranicza się tylko do strony głównej Cro.pl i działu "Ostatnio poruszane tematy".
A ja uważam, że spora część nie wchodzi na stronę cro.pl tylko od razu na cro.pl/forum.... Ba, napiszę nawet, że większość przeciętnych użytkowników... I kto ma rację Ja czy Ty??? Bo po kilku ostatnich postach śmiem twierdzić, że ja a Ty jesteś w ogromnym błędzie...

Osobiście stronę główna uruchomię kilka razy w roku i to przez przypadek jak mi się kliknie... Mam ulubione watki, działy i do nich zaglądam od razu, aby zobaczyć co w watkach nowego się pojawiło, nigdy nie korzytsam z Ostatnio poruszane tematy
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 31.01.2020 18:36

piekara114 napisał(a):A ja uważam, że spora część nie wchodzi na stronę cro.pl tylko od razu na cro.pl/forum.... Ba, napiszę nawet, że większość przeciętnych użytkowników... I kto ma rację Ja czy Ty??? Bo po kilku ostatnich postach śmiem twierdzić, że ja a Ty jesteś w ogromnym błędzie...

No właśnie :!:
Osobiście stronę główna uruchomię kilka razy w roku i to przez przypadek jak mi się kliknie...

Tak jak 99% użytkowników tego forum :D
CROberto
Cromaniak
Re: Truchtem przez Chorwację: bałkański sezon 2019, cz1

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 08.05.2020 18:48

1.05. Franz - zamieszcza trzy zdjęcia i podpis Vilinski kukowi

2.05. MierekB235 (czyli Franz 2)
----
-A co to za przepaść ?

03.05. elfik99 (czyli Franz 3)
----
Studnia robi wrażenie.... 8O A wcześniej to storczyk :?:

03.05. Franz (oryginał)
----
Tak,kukułka bzowa.

04.05. korbaczik (czyli Franz 4)
------
Wiedziałeś o niej wcześniej,czy natknąłeś się po drodze ?

04.05. Franz (oryginał)
------
O jej istnieniu wiedziałem od dawna

05.05 MirekB235 (czyli Franz 2)
------
Jaka mogła być głęboka?

05.05 Franz (oryginał)
------
Około 200 metrów.
F. Baumgartner swego czasu tam wskoczył.

06.05 .korbaczik (czyli Franz 4)
----
Ten słynny Baumgartner?A jak potem wrócił?

06.05 Franz (oryginał)
-----
Zapewne go wyciągnęli na linie.

07.05 Mirek2335 (czyli Franz 2)
----
A studnia ma akąś nazwę ?

07.05. Franz (oryginał)
----
Sorry, nie podałem.Jama Mamet.

08.05. Mirek235(czyli Franz 2)
----
Dzięki .Poszukam.

08.05 Franz (oryginał)
-----
Wujaszek google służy pomocą.

08.05
------
Dwie godziny później O CUDZIE :hearts:PO OŚMIU DNIACH WARTKIEJ AKCJI - Franz zamieszcza trzy zdjęcia z......Vilinski Kukovi
......bez opisu.... :cry: :cry: :cry:

Znów będzie pińćset pytań - może nawet o kolor koszuli ?
Tylko po co ?
Przecież wie w jakiej chodził !

I TAK JEST W KAŻDEJ Z 20 RELACJII.... :x

NIE WSTYD CI FRANZ (gadać ze samym sobą :?: )

Te cztery nicki występuja tylko w Twoich relacjach .
Odpowiedzi we wszystkich następują minuta po minucie - po prostu zapisujesz sobie wszystko w kopiach roboczych i...fruuu....

Obrażasz naszą inteligencję. :!:

Nie obchodzą Cię pozostali użytkownicy ( zresztą poza trzema czterema wyjątkami -NIKT nie komentuje...)
Chyba już wiesz czemu. :!:
Interesuje Cię tylko i wyłącznie podbijanie własnych relacji ,i obsesja licznika wejść.

Skoro z tego zrobiły się "albumy zdjęć "bez opisów , to może admin przeniósł by to wszystko do wątku FotoCrolub.

Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 09.05.2020 16:38

Przepraszam wszystkich zaglądających za ten kolejny atak sfrustrowanego trolla, którego "inteligencję" obraża nawet fakt, że 2 + 2 = 4.

C'est la vie…
Wojtek
MirekB235
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekB235 » 10.05.2020 15:56

Franz widzisz, zapomniałem zapytać. Jaki miałeś kolor koszuli? :mrgreen:

M.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 10.05.2020 17:11

MirekB235 napisał(a):Franz widzisz, zapomniałem zapytać. Jaki miałeś kolor koszuli? :mrgreen:

Zabiłeś mi ćwieka. Niestety, nie pamiętam...

Pozdrawiam,
Wojtek
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 10.05.2020 17:35

MirekB235 napisał(a):Franz widzisz, zapomniałem zapytać. Jaki miałeś kolor koszuli? :mrgreen:

M.

Franz napisał(a): Zabileś mi ćwieka,nie pamiętam

Żalosne...
Szkoda Franz ,że kpisz sobie z użytkowników tą farsą... :roll:
Zdjęcia zamieszczasz piękne ,jak i te powyżej...

Gdybyś wrócił do pisania relacji w taki sposób ,jak to miało miejsce jeszcze trzy lata temu - być może była by szansa odzyskać prawdziwych komentujących.
Ale widać od dawna ,że masz to gdzieś i idziesz na łatwiznę...
Wolisz zamieściś trzy zdjęcia na tydzień,bez opisu w każdej z 20 swoich relacji ...
W między czasie zrobić sobie dwieście wejść- gadając z samym sobą posługując się pozostałymi "kontami"... :?

Powiem Ci wprost ,bo udajesz ,że nie rozumiesz :
Non stop cała pierwsza strona "Jak nie Chorwacja ,to...." oblegana jest Twoimi wątkami ...
Od dwóch lat dawałem się nabrać,że zobaczę coś ciekawego , a trafiałem na spam o infantylnym stylu (nie będę się powtarzał...)

Przeszkadza mi to i denerwuje - podbijając swoje wątki ( w takim stylu :roll: ) spychasz- ciekawe i bogate w interesujacy opis relacje innych użytkowników .
Jeśli itego nie dostrzegasz ,to mogę się poświęcić i zrobię Ci takie streszczenie jak powyżej w każdym wątku - może w końcu to do Ciebie dotrze.

Ani teraz ,ani przedtem nikt nawet nie sugerował żebyś zawiesił aktywność.
Kilka osób prosiło Cię abyś wrócił do tego , co było na początku...

Zlekceważyłeś to wtedy , jak i lekceważysz obecnie.
Okazujesz tą formą brak szacunku do innych użytkowników.
Nawet gdybyś był właścicielem tego forum - nie powinieneś tak robić.
Gdybym ja był właścicielem forum - przekaz dostałbyś jasny...
Wracasz do formuły relacji ,albo Twoje wątki przenoszę do FotoCroClubu ,ponieważ teraz to są tylko albumy ze zdjęciami...
Gdyby to wszystko ,co robisz miało miejsce w Klubie Miłośników W.Franza i nie oddziaływało na relacje pozostałych userów - nigdy nie przeczytałbyś mojego krytykującego Cię posta.

Btw.
Pomyśl nad tym :
Obojętność , jest najłagodniejszą formą nietolerancji

Tyle.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Przemyślenia dotyczące sposobu pisania relacji - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone