Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przemyślenia dotyczące sposobu pisania relacji

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROberto
Cromaniak
Re: Truchtem przez Chorwację: bałkański sezon 2019, cz1

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 13.05.2020 15:45

Habanero napisał(a):
CROberto napisał(a):O jakich inwektywach mówisz?
Miernota ?
To ocena.
Mógłbym go nazwać bucem (możesz sobie wygóglować co to znaczy),ale tylko na południu Polski to ciężka obraza -więc pominąłem.

... podobny do Wojtka ?, o który się tak burzysz...
Franz napisał(a):Równie dobrze mógłbym stwierdzić, że CROberto obnaża się przed małymi dziećmi i niech się z tego wytłumaczy - ale to by było zniżanie się do jego poziomu.
... , taka sama figura retoryczna, za którą wazelinie nic nie było, a Wojtek siedzi....

Ostatni raz do tego wrócę...

Dla mnie ktoś , kto zostawił dzieci "ze złą starą"(jak ją określił) i prysnął za granicę - to oględnie mówiąc - miernota...

Jestem przekonany ,że moje opinie jak i innych użytkowników dały impuls i przyjechał na komunię ,a następnie ich zabrał ze soba...
Ale nie będę pisał, o takim człowieku, który stosuje uwłaczający godności język i zachowanie- wydzierając się we "vlogach" na rodzinę.
To Twój bohater - nie mój... :roll: u którego, po oczach ze zdjęcia zauważyłeś chęć poprawy...
Widzę ,że należysz do " paczki " manipulującej postami...
Jest mi przykro ,-że nie jest mi przykro , z tego powodu ,jak się miotasz.... :lool:

Btw.
Dobrze ,że cię nie ma w szkole mojej córki... 8)

Już nie chce mi się z tobą gadać...
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.05.2020 17:35

Franz napisał(a):Przepraszam wszystkich zaglądających za ten kolejny atak sfrustrowanego trolla, którego "inteligencję" obraża nawet fakt, że 2 + 2 = 4.

C'est la vie…
Wojtek

"..." :lool: :lool: :wink:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 13.05.2020 18:04

Habanero napisał(a):
Franz napisał(a):Przepraszam wszystkich zaglądających za ten kolejny atak sfrustrowanego trolla, którego "inteligencję" obraża nawet fakt, że 2 + 2 = 4.

C'est la vie…
Wojtek

"..." :lool: :lool: :wink:

Rodzice dali mi dobre wychowanie... 8)
Powiedzieli ,że starszym wypada ustąpić lub odpuścić...
Dlatego go nie wyśmiałem ,tak jak Ty...

Btw.
Odnośnie tego - "Jedi" i innych postów...
Miałem nie pisać , ale prosisz się o to :
Ciesz się, że nie jesteś bardziej bystry , bo wszystko by więcej bolało.... :lol:

Nie sprowokujesz mnie niczym , jeśli o to Ci chodzi...
su-petar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) su-petar » 13.05.2020 18:14

Czy jesteśmy dobrze wychowani powinni ocenić inni, a nie my sami.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.05.2020 18:26

CROberto i Habanero - Wasza polemika robi się denerwująca, dlatego proszę zaprzestać wzajemnej dyskusji w wątku, a jeśli macie sobie coś do powiedzenia i wyjaśnienia - są od tego wiadomości prywatne. :idea:
Nie wiem czy chcielibyście podobnej dyskusji dwóch userów w swoich relacjach.
Wątek chwilowo zamykam w celu sprzątania.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.05.2020 18:46

Janusz Bajcer napisał(a):CROberto i Habanero - Wasza polemika robi się denerwująca, dlatego proszę zaprzestać wzajemnej dyskusji w wątku, a jeśli macie sobie coś do powiedzenia i wyjaśnienia - są od tego wiadomości prywatne. :idea:

Dzięki Janusz, że wyczyściłeś relację Wojtka z tego gnoju :D :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.05.2020 18:50

Habanero napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):CROberto i Habanero - Wasza polemika robi się denerwująca, dlatego proszę zaprzestać wzajemnej dyskusji w wątku, a jeśli macie sobie coś do powiedzenia i wyjaśnienia - są od tego wiadomości prywatne. :idea:

Mam nadzieję, że nie będziecie dalej oboje tworzyć go tam i tutaj. :idea:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.05.2020 18:54

Janusz Bajcer napisał(a):
Habanero napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):CROberto i Habanero - Wasza polemika robi się denerwująca, dlatego proszę zaprzestać wzajemną dyskusję w wątku, a jeśli macie sobie coś do powiedzenia i wyjaśnienia - są od tego wiadomości prywatne. :idea:

Mam nadzieję, że nie będziecie dalej oboje tworzyć go tam i tutaj. :idea:

Masz moje słowo. Nie lubię jak ktoś z brudnymi buciorami włazi do czyjegoś domu i mówi, że jest dobrze wychowany.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 15.05.2020 07:30

Habanero napisał(a):
CROberto napisał(a):Mógłbym go nazwać bucem
Franz napisał(a):Równie dobrze mógłbym stwierdzić, że CROberto obnaża się przed małymi dziećmi.
No i mnie Konrad uprzedził.
Ale Konradzie - nie zapominaj: nigdy i nigdzie nie będziesz sądzony jedną miarą.
Doświadczyłem tego w życiu, ale chyba wyszło mi to na dobre, bo zamiast odebrać to jako bodziec do wzmożenia wysiłków, zacząłem podchodzić do owego życia normalnie - czyli olewająco!
"Nabita fajka, paru dobrych przyjaciół, trochę niezbędnych rzeczy i brak pragnienia".

I jeszcze o komentarzach w postach Franza (to już nie do Konrada):
Tak mi się wydaje, że to autor wątku (w tym przypadku Franz) jako jego właściciel miałby prawo narzekać na takowe.
A jeśli komuś przeszkadza, że jakieś tematy zajmują przez to pierwszą stronę, to niech zaczyna od drugiej albo od trzeciej strony.
Jak czytasz gazetę to też się wkurzasz, że zanim ją otworzysz na następnej stronie to musisz przeczytać sto "małych newsów" na pierwszej?

Zawieszenia Franza regulaminowo nie skomentuję.
Napiszę tylko (nie jest to komentarz): "dziwię się, a dziwić się wolno każdemu"*

* Naczelny Inżynier z Wyspy Wynalazców do Pana Kleksa, gdy dowiedział się, że Kleks jeszcze nie wynalazł atramentu.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.05.2020 09:32

Kapitańska Baba napisał(a):
"Franz"]
Franz napisał(a):
Równie dobrze mógłbym stwierdzić, że CROberto obnaża się przed małymi dziećmi i niech się z tego wytłumaczy - ale to by było zniżanie się do jego poziomu.

"Kapitańska Baba"]To już szczyt bezczelności!!!! 8O 8O 8O

A widzisz! Tak właśnie odbieram jego ataki. Cieszę się, że udało mi się uzmysłowić Ci absurdalność jego insynuacji.

Pozdrawiam,
Wojtek

Że co??? 8O 8O 8O Ty to piszesz serio czy ze mnie również próbujesz zrobic idiotkę??? 8O 8O 8O
Szczytem bezczelności w mojej opinii było to co napisałeś wyżej (celowo pogrubiłam tekst).
Kim trzeba być żeby tak bardzo odwracać "kota ogonem" :roll:
Z tym co pisze CROberto zgadzam sie w 100% od bardzo dawna :roll:

No proszę celne :mrgreen: kim trzeba być? :) można odwracać kota ogonem ? mozna :mrgreen: Oskarżyć kogoś o kradzież było łatwo co ? a przeprosić jakoś nie :mrgreen: a gdzie miłość bliźniego ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2020 09:56

CROberto napisał(a):(...)
Zasad regulaminu nie przekraczam ,ale możliwe ,że dostanę zawieszenie ,za tą odpowiedź powyżej - w tej sytuacji ,to mało ważne...
Honor najważniejszy -w pełni rozumiem Zidane ,jak to tłumaczył Materazziemu...
(...)
Wydaje się to być zrozumiałe i mam nadzieję ,że te posty nie zostaną skasowane ,ani przeniesione do śmieci :!:
Najwyższa pora uzdrowić to forum - stosując się bezwzględnie do regulaminu.

[/b]

Abstrahując od Twojego sporu z Franzem...

Piszesz o uzdrowieniu forum i bezwzględnym stosowaniu się do regulaminu. OK.
To przypomnę ci wątek "Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja" 2019".
Pamiętasz obelgi rzucane przez Ciebie w stosunku do mnie, za to, że zastosowałem się do tego, czego się teraz tak głośno domagasz. Czyli do przestrzegania regulaminów.
Wali mi tu na odległość moralnością Kalego. To tyle.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 15.05.2020 13:04 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 15.05.2020 10:00

bluesman napisał(a):(...) a przeprosić jakoś nie (...)
Masz nadzieję, że wyciągniesz?
A nawet jeśli, to takie wyciągnięte ile będą warte?
Mniej czy więcej od człowieka, który je wykrztusił?
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 18.05.2020 13:53

CROberto napisał(a):O jakich inwektywach mówisz?
Miernota ?
To ocena.
Mógłbym go nazwać bucem (możesz sobie wygóglować co to znaczy),ale tylko na południu Polski to ciężka obraza -więc pominąłem.

bobo
Tak powinien wygladać cytat.
To co zrobiłeś kilka postów powyżej, jest perfidną manipulacją zmieniającą wymowę mojego postu.
O podkreśleniu ,już nie wspomnę...
Jak ktoś sobie teraz porówna ,z tym co Ty zamieściłeś ,to wyrobi sobie właściwą opinię...

Btw.
Zupełnie nie "zrozumiałeś" oburzenia Beaty i odpowiedzi bluesmana - bo tak Ci akurat pasowało...
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 18.05.2020 14:14

Trudno, naprawdę trudno odpowiedzieć nie ocierając się o bana.
Ale że nadzieja umiera ostatnia:

"mógłbyś go nazwać bucem..." nieważne, co dalej. Mógłbyś, ale nie nazwałeś. Kropka.
Franz "mógłby napisać, że obnażasz się przed dziećmi...". Mógłby, ale nie napisał. Prawie kropka, bo... ban.

Dla perfidnej manipulacji podkreśliłem znowu te kluczowe słowa.
W sumie to powinni mnie zamknąć, bo jutro mógłbym napaść na bank, albo ukraść komuś smalec z okna.

Do tekstu za "Btw." się nie odniosę, bo gdzież mi do takiego analityka.
Jeszcze bym się dowiedział, że sam siebie nie rozumiem.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 18.05.2020 14:20

Bravik napisał(a):To przypomnę ci wątek "Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja" 2019".
Pamiętasz obelgi rzucane przez Ciebie w stosunku do mnie, za to, że zastosowałem się do tego, czego się teraz tak głośno domagasz. Czyli do przestrzegania regulaminów.
Wali mi tu na odległość moralnością Kalego. To tyle.

CROberto napisał(a): :roll:
Bravik.
Jak chciałeś być pomocny,to mogłeś dziewczynom wysłać info na priv...

Bravik napisał(a):Regulamin jest regulaminem. To po pierwsze primo.
A po drugie primo - dopytaj u organizatora konkursu, co i jak, zanim będziesz cokolwiek sugerował.
Równie dobrze można było poczekać z tym do jutra. To tyle w temacie.
CROberto napisał(a):
Doskonale rozumiem co to regulamin ....
Tyle tylko ,że ja piszę o czymś innym.
Zamiast dyskwalifikować dziewczyny donosem mogłeś im napisać na priv,żeby się do regulaminu dostosowały.
Nie muszę o nic dopytywać,bo zapewne w każdym temacie związanym z funkcjonowaniem tego forum jestem lepiej zorientowany od Ciebie...

Btw.
Gdybym wyśledził tą sprzeczność z regulaminem,to bym nie czekał do jutra ,nie zamieszczał bym też tu linków na dwie godziny przed końcem zgłoszeń- tylko bym zrobił tak,aby userki mogły pozostać w konkursie...
Z tego co się orientuję to " znacie się " trochę...

Wszystko to ,co Ci odpisałem -dotyczy właściwej postawy w pewnych sytuacjach.
Nawet nie sugerowałem ,że złamałeś regulamin :!:
Obelg żadnych ,nie było... :?( zależy jeszcze,co uważasz za obelgę...?)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.