Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prosze o rade w wyborze miejscówki - Czarnogóra

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 19.02.2011 23:05

tambylec? napisał(a):Do armar. Witaj. Podałes kilka lokalizacji, może mógłbyś polecić strony z których korzystałeś. Chodzi mi o ogłoszenia właścicieli apartamentów z którymi można bezpośrednio się dogadać, a nie poprzez agencje przez które ceny często są kosmiczne.

jest wiele sposobów wyszukiwania
przykładowe stronki z namiarami bezpośrednio do właścicieli ;
Apartmani-budva.com
Apartmani-petrovac.com
Apartmani-kotor.com
Apartmani-tivat.com
Apartmani-baosici.info
Apartmani-becici.info
Apartmani-herceg-novi.info
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

również tutaj masz bez prowizji :

możesz też wybrać sobie miejscowość i wpisujesz w wyszukiwarkę np.
apartamani bar - i wyskakują ci apartamenty z własnymi stronkami z danej miejscowości

numenius napisał(a):Napisz, czy kontaktowałeś się już bezpośrednio, czy znasz aktualne ceny. Mojej rodzince (2+2) podoba się najbardziej Arabela, ale inne też są ok. Wybieramy się prawdopodobnie od połowy lipca jeszcze z jedna rodzinką też (2+2). Daj znać jak coś wiesz więcej.

to też była jedna z moich głównych faworytek :D jednak po części ze względu na syna i parę dobrych opinii w necie wybrałem villę Eneidę w Ulcinj .
W Arabeli koszt noclegu wynosi 15Eu od osoby , w cenie leżak na plaży i parasolka do apartamentu , na dole jest knajpka , plaża co prawda ogólnie dostępna ale ponoć nie ma dużo ludzi , z google maps wynika że nie ma tam dużo domów w najbliższej okolicy

zygmunt napisał(a):Dla mnie chyba najbardziej klimatyczny jest Petrowac.

Byc może ale na plażę bym musiał gdzieś uciekać bo tam na miejscu ponoć nie ma gdzie położyć ręcznika :? A ja czasem lubię sobie z rana przed kawką wykapać się w morzu w samotności :D
numenius
Croentuzjasta
;

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 20.02.2011 14:31

Jasne, że się wpiszę, ale muszę wpierw coś znaleźć, jakąś fajną miejscówkę. Moje preferencje to: bezpośrednio przy morzu, najlepiej plaża należąca do pensjonatu-budynku, aneks kuchenny i łazienka. Miejscowość obojętna, najlepiej mała i poza Boką Kotorską. Czy ktoś może polecić coś sprawdzonego ?
Wysłałem zapytanie do Arabeli w Utjeh o terminy, ale jeszcze nie odpisali.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 20.02.2011 20:32

Między barem a Ulcinjem jest trochę takich domów ale własne zejścia do morza to raczej skałki -nie dla małych dzieci
np.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link itd

dla dwóch rodzinek może być to - zaraz obok arabeli , mi proponowano tutaj cene 80Eu z za apartament ale dla mnie jest za duży
tambylec?
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tambylec? » 20.02.2011 21:54

Z Posejdona : 01.07.-10.07. 35 Euro per person/night
10.07.-25.08. 41 Euro per person/night
25.08.-01.09. 35 Euro per person/night. Dla mnie to dużo za dużo ale dzięki za namiary. Czekam niecierpliwie na następne.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 20.02.2011 22:50

:?: :?: Nieźle sobie cenią chyba sąsiedztwo villi Abramowicza im odbiło ...

To już taniej jest tu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
a jest basen i fajne tarasy
za ap. na 4 osoby ( pinedja0 w sierpniu tu krzyczą 90Eu

Niemniej w takim razie oferta Arabelli wygląda naprawdę ciekawie 15Eu/osobę i praktycznie własny kawałek plaży z leżakami :roll:
numenius
Croentuzjasta
;-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 21.02.2011 22:18

Do villa-gloria pisałem, ale w terminie od 18.07. już dla mnie nic nie ma, ma natomiast wolne od 01.07.

Do Arabeli pisałem 2 dni temu i dzisiaj monitowałem. Amar jak się z nimi kontaktowałeś? Telefonicznie? Podajesz 15Eu, to pewniak? Czy może znalazłeś na forum kogoś, kto tam był?
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 21.02.2011 22:41

Do Arabeli pisałem 2 dni temu i dzisiaj monitowałem. Amar jak się z nimi kontaktowałeś? Telefonicznie? Podajesz 15Eu, to pewniak? Czy może znalazłeś na forum kogoś, kto tam był?

Nie , nie znalazłem nikogo kto tam był, niestety .
Osoba która mi odpisała była dosyć lakoniczna - być może nie zna języków i słabo porusza się w necie a może jest mało wylewna :?

W każdym bądź razie najpierwzapytałem czy mają dla mnie wolny apartament w interesującym mnie terminie - dostałem odpowiedź - cytuję - "da" - koniec cytatu 8)

Postanowiłem więc spytać się o cenę i plażę przed budynkiem ale napisałem za pomocą translatora po chorwacku, na to dostałem już odpowiedź wielozdaniową o to ona :

15Eu po ležaju.Imamo svoj restoran.Na plaži ima ljudi iz uvale ali nemagužve.Ležaljke su samo za goste vile ARABELA i one se ne naplaćuju.

Czyli cena 15Eu za łóżko , mają swoją restaurację ( na dole ) , na plażę przychodzą ludzie z zatoki ale nie ma tłoku , leżaki są tylko dla ich gości i nie płaci się za nie osobno .
numenius
Croentuzjasta
;-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 22.02.2011 10:56

Dzięki, jeszcze zaczekam na odp., potem napiszę po chorwacku (translator).
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser
Re: ;-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 22.02.2011 11:34

numenius napisał(a):Dzięki, jeszcze zaczekam na odp., potem napiszę po chorwacku (translator).

Lepiej nie...bo nie wyjdzie po chorwacku...
Pozdrawiam
numenius
Croentuzjasta
;-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 22.02.2011 15:50

Kasiu, a czy Ciebie mogę prosić o napisanie zapytania po chorwacku mniej więcej takiej treści: czy od 18.07. dla dwóch rodzin, każda po 4 osoby (2 dorosłe i 2 dzieci) byłoby miejsce na ok. 12 noclegów, jeżeli tak, to jaki byłby koszt tego pobytu. Jeżeli możesz, to wyślij mi takie pytanie na mój adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl , a ja sobie wyślę do Arabeli.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser
Re: ;-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 22.02.2011 16:09

Numenius,moja sugestia to dokładne daty..(dlatego w tekście zostawiłam miejsce na datę).

numenius napisał(a): czy od 18.07. dla dwóch rodzin, każda po 4 osoby (2 dorosłe i 2 dzieci) byłoby miejsce na ok. 12 noclegów, jeżeli tak, to jaki byłby koszt tego pobytu.

Poštovani, tražim smještaj za 2 obitelji (svaka sastoji se od 4 osobe: dvoje odraslih i dvoje djece) znači ukupno 8 osoba od 18.07.2011 do ..... . Ako imate nešto slobodno, napišite molim koja je cijena.
Lijep pozdrav

tu mamy temat: "Prośby o pomoc w tłumaczeniu".. zatem następne teksty do tłumaczenia wrzucaj tam właśnie.
Pozdrawiam
numenius
Croentuzjasta
;-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 22.02.2011 19:14

Dziękuję.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 15.03.2011 12:52

Numenius dostałeś odpowiedź ?
numenius
Croentuzjasta
odp.

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 15.03.2011 21:45

Tak, ale bardzo krótką, że jest wszystko, czego potrzeba do wypoczynku, cena 60e/ap.

Sam nie wiem, dalej szukam, lubię rzeczy sprawdzone, takie kwater, o których już ktoś napisał na forum, że był. Szukam HR i CG.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 15.03.2011 23:58

To Ci podam jeszcze jedna lokalizację-

na tym forum polecana przez p.Zbyszka poczytaj jak chcesz

Życzę udanych poszukiwań :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Prosze o rade w wyborze miejscówki - Czarnogóra - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone