jestem nowa na forum (chociaz chorwacje uwliebiam i byłam tam 3 razy)
przeglądam forum i inne info ale naprawde trudno sie odnaleźć w gąszcvzu odpowiedzi czasami zupełnie nie na temat
wiec z góry przepraszam jeśli moje pyt sie powtórzą
ale czasami trudno przejśc prze wątek który zaczyna sie 2006 roku a po drodze kilka stron zawiera jakas kłótnia
1. droga
jaka wybra ewentualności jest kilka ale nigdzie nie potrafie znaleźć info która jest np szybsza i wygodniejsza
mam dwa plany albo PL, CZ (a może lepiej zamiast CZ jechac przez SK), A i SLO (oczywiście z objazdem autostrady) i HR
lub Pl, SK, H i HR ale jak jechac przez Wegry? cz przez Budapeszt czy może ta droga przez Bak?
2.Winietki
może to i głupie pyt ale czytałm ceny i terminy ważności tych winietek czy można kupić np w Austrii przy wjeździe winietke na tydzień a póxniej w drodze powrotnej drugą na kolejny tydzień? to jednak troche taniej...
dodam jeszcze że wyjeżdzamy z cieszyna i jedziemy na dwa tyg gdzies do dalmacji (gdzies bo jeszcze nie zdecydowaliśmy) bylismy na korculi (pięknie ale troche daleko jak dla naszej 3letniej córeczki) na istrii (tam mało fajnych plaż) i w Tucepi (bardzo ładnie ale masakrycznie dużo ludzi)
wiec jeśli są tu ludzie doświadczeni w podróżach to prosze napiszcie jaka droge polecacie
dodam jeszcze ze jedziemy na dwa samochody no i każdy znas ma inna trase
wiec chciałabym przekonac do moim zdaniem jednak troche lepszej drogi przez A i SLO a nie przez H
pozdrawiam

.png)
.png)
.png)
.png)