.png)
weldon napisał(a):W odpowiedzi na postulaty części społeczeństwa, PKP, w ramach oszczędności, zamiast, jak to było w planach, wyremontować i pomalować na czerwony, wybrany głosami warszawiaków, kolor, osłoniło go ... szmatami, robiąc sobie jaja ze wszystkich.
Dla większego efektu, żeby zakryć upokarzający fakt, że ta, na razie, prymitywna imitacja remontu, już powoli staje się jedną, olbrzymią płachtą reklamową, wymyślili, ze przerobią go na podmiejskie disco polo i ... podświetlili.
I owszem, fajnie to wyglądało, jak się po moście przemieszczała"Piękna Helena", natomiast teraz wygląda Pięknie Kuźwa Pięknie :/
I pomyśleć, że wystarczyło zostawić stadion dziesięciolecia - wszak namioty stały, to by się je wykorzystało - w środek wsadzić kilka lampek choinkowych i, z duma, pokazać światu, jacy jesteśmy roztropni i oszczędni.
Z autostradami mogłoby nie wypalić, bo w polu wiatr większy wieje i pewnie by pozrywało te płachty, ale, z drugiej strony, ile to osób mogłoby znaleźć zatrudnienie przy zbieraniu i mocowaniu tego ustrojstwa.
Nie wiem tylko, jak z podświetleniem ...
Cóż, żenada jest tania ...
.png)
Kiepura napisał(a):A jakiegoś plastyka miejskiego tam nie mata w tej Warszawie ?
Jacek S napisał(a):slapol napisał(a):W piątek idę "Was" powitać Jacek![]()
Czy jakieś niespodzianki będąNie wiem.
Żadnych niespodzianek?
To tak się przyjaciół podejmuje?
![]()
Pozdrawiam
.png)
.png)
Kiepura napisał(a):Czyli ktoś zapomniał przestawić program.
Ja patrzę na to optymistycznie.
.png)
weldon napisał(a):Kiepura napisał(a):Czyli ktoś zapomniał przestawić program.
Ja patrzę na to optymistycznie.
Ja patrzę bardziej optymistycznie.
Kurki odkręca nie cieć, tylko ... program![]()
.png)
Kiepura napisał(a):Program jest bezduszny, robi to co mu kazał mu programista.
.png)
weldon napisał(a):EDIT: Dlaczego nic nie mówicie, że razem z Areną w Gdańsku, rewitalizowane jest jakieś koszmarnie zaniedbane osiedle?
... to podobno to osiedle nabiera całkowicie nowego blasku.
Kolejny profit dzięki Euro?
.png)
Jacek S napisał(a):Nie osiedle a dzielnica.
Nagle się okazało, że nie pasuje w swoim dawnym stylu/kształcie.
Miała swój "klimat"
Jacek S napisał(a):Rewitalizowane są też inne dzielnice mego miasta więc nie generalizujmy, że to dzięki Euro2012.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.