Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 06.06.2012 10:14

weldon napisał(a):
marze_na napisał(a):Dowcip mi się przypomniał.
Gdzie wyjeżdżają Warszawiacy na weekend?
Do domu.

Dowcip? :roll:

Niestety, true, true....
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.06.2012 10:15

weldon napisał(a):Dowcip? :roll:

Teściowi opowiedzieli w firmie jak zaczął pracować w Warszawie. Przez pierwszy miesiąc - dwa, to były jego pierwsze słowa jak przyjeżdżał w piątek do domu :wink: .
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.06.2012 14:09

marze_na napisał(a):Niestety w kasie miejskiej zabrakło na parę innych pożytecznych połączeń.

Miałem na myśli to, że jeśli nie wykorzysta się środków europejskich na konkretny cel, to one wracają do unijnej kasy, nie można ich wykorzystać na becikowe czy inne cele.

A to że samorządy się zadłużają, to oczywiste. Wyobraź sobie, ze dostajesz propozycję kupna fury za 50 000 zł. Ty dajesz połowę a resztę finansuje Unia.

Ja na pewno bym skorzystał. Trudno się dziwić samorządom, że korzystają. To droga do rozwoju, ważne żeby nie zabrnąć w kłopoty. Dostaliśmy szansę i ją wykorzystujemy doskonale moim skromnym zdaniem.

Przy takim procesie modernizacyjnym nie da się uniknąć błędów. Myślę, ze pierwszy raz korzystamy z danej nam szansy.
8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2012 14:16

kaszubskiexpress napisał(a):Myślę, ze pierwszy raz korzystamy z danej nam szansy.
8)

Czas przyszły, dokonany :lol:

Dźwigową mi otworzyli ...
Kto wie - doceni :D

I Fan Camp otwarty.

Marzena - prawie jak Wrocław :D

Tojotki też są ;)

EDIT: Warszawska Strefa Kibica

Przypuszczam, że w pozostałych będzie podobnie.

Lista rzeczy zabronionych jest ... długa.

Na początek ostrzeżenie - na bramkach będzie surowa selekcja. Nie wejdą osoby znajdujące się pod widocznym wpływem alkoholu, środków odurzających, psychotropowych lub innych o podobnym działaniu, osoby nieprzestrzegające zaleceń służb porządkowych, zachowujące się agresywnie, prowokacyjnie oraz stwarzające zagrożenie dla bezpieczeństwa. Organizator może odmówić wstępu kibicom "w butach lub innych elementach garderoby z metalowymi zakończeniami", o "wyglądzie zewnętrznym uniemożliwiającym identyfikację", używającym wulgarnego i obraźliwego słownictwa naruszającego dobre obyczaje i obrażające inne osoby.

Nie wolno wnosić m.in. noży i szpikulców, ale także profesjonalnych aparatów fotograficznych, kamer oraz sprzętu nagrywającego, transparentów z napisami zawierającymi treści obelżywe, wulgarne, faszystowskie, flag oraz szalików prezentujących loga oraz barwy klubowe, toreb i plecaków większych niż 45x35x35 cm, walizek, zamkniętych paczek i pakunków, kasków, rowerów, hulajnóg, deskorolek i łyżworolek, megafonów, syren, wuwuzeli i innych urządzeń emitujących dźwięk.

Będziemy mieli najwyżej położony klub w mieście :D

I Syrenki z barwami zespołów z mistrzostw :)

EDIT II: Hymny, polski i grecki, na meczu otwarcia, zaśpiewa ...

... werble ...

... Chór Akademicki Uniwersytetu Warszawskiego :)

EDIT III: Kazik wrócił na Euro.

Na Powązki, w Aleję Zasłużonych. Niedaleko trenera.

To dobrze, bo San Diego i daleko i obce ...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.06.2012 15:50

kaszubskiexpress napisał(a):
A to że samorządy się zadłużają, to oczywiste. Wyobraź sobie, ze dostajesz propozycję kupna fury za 50 000 zł. Ty dajesz połowę a resztę finansuje Unia.

Bardzo często jest tak, że to "auto" bez Unii kosztowałoby właśnie połowę.

Edit: W strefie kibica nagłośnienie przed jutrzejszym koncertem sprawdzają...okno zamknięte mam a słychać jak cholera.
8O
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 06.06.2012 17:35

Jacek S napisał(a):

A z tej połowy co Unia "daje' wiecej niz połowa to nasza, znaczy to co do Unii wpłacimy :lol:

Za 8 lat trzeba będzie oddać. 2 razy tyle pewnie.

Szansa ? Oby nas to Euro tylko na wiele lat nie pogrzebało.

Ładny doping dziś na treningu. Dla nas. :lol:

W telewizorze oglądam, jakby co.

PS. Nawet na bramki ich nie stać. Nasze zabierają :evil:

Obrazek

:lol:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 06.06.2012 18:35

Jacek S napisał(a):

Ciekawa teoria. Biorąc za punkt wyjścia ceny aut przed 2004 można przyjąć, że zamiast połowy z 50000 wyszłoby całe 75000 za to samo.
Proponuję przestać chrzanić jaka ta Unia zła. Bycie poza Unią miałoby sens tylko wtedy gdyby udało się zatrzymać globalizację-monopolizację. Skoro się nie udaje to lepiej być w Unii niż w izolowanym skansenie takim jak Białoruś.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2012 19:34

Ukraińcy się rozchorowali ...

W sumie, to źle, z drugiej strony, jak usłyszałem na co, to się ucieszyłem, że nie grają na żadnym z naszych boisk.

Znów by trzeba było trawę wymieniać ;)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 06.06.2012 20:23

Coś mi się widzi, że to będą nistrzostwa przed TV. Kibice zagraniczni nie przyjadą. Ruskie już wiemy , że zostali w kraju.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2012 20:33

A, tak z ciekawości - które nie były przed tivi? ;)

Jak by ci się chciało ruszyć sprzed telewizora, to dziś w nocy (prawdopodobnie) otworzą Trasę Toruńską :)

Modlin, w zasadzie, też gotowy. W czwartek będzie oddana cała A2, bo chiński odcinek został odebrany przez nadzór budowlany.

W zasadzie, to mogliby sobie darować już te mecze ... :lol:
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 06.06.2012 20:38

K...rcze,tragedia!!!
Jednak tym .(..)sie udało!
A2 otwarta !
Warszawa ma dostęp do autostrady i połaczenie z Łodzia ,Poznaniem i dalej Niemcami.

Na prawicowych blogach ogłoszono żałobę ale ciagle jest nadzieja na jakas zadymę z sierpem i młotami a po Euro na jakis remont(miasta i autostrady) ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2012 20:41

Manga napisał(a):Warszawa ma dostęp do autostrady i połaczenie z Łodzia ,Poznaniem i dalej Niemcami.

Gwoli ścisłości, to odwróciłbym priorytety i napisał, że od czwartku bliżej do Warszawy łodzianom, poznaniakom i, niestety, Niemcom, za to mi bliżej do Cro :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.06.2012 20:44

Odcinek C na autostradzie A2 za chwilę ma być otwarty :D
(jest relacja na TVN24).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2012 20:53

krakuscity napisał(a):Odcinek C na autostradzie A2 za chwilę ma być otwarty :D
(jest relacja na TVN24).

No to czekamy już tylko na połączenie z Gdańskiem :D

EDIT: Niemcy w Gdańsku, Sovieci pod Warszawą ... Koniec świata ;)

Obrazek

Słyszałem, ze kibice Wisły "stanęli" na wysokości zadania?

:D
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 06.06.2012 21:33

weldon napisał(a):
Słyszałem, ze kibice Wisły "stanęli" na wysokości zadania?

:D

Debile są wszędzie.Za chwilę to samo bedzie w Warszawie.Albo i gorzej,bo tam kibole +Solidarni 2010
Czyli nie dołuj krakowiaków ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 121
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone