Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.06.2012 08:42

weldon napisał(a):A ja ciekaw byłem, czy ozdabiacie i jak swoje samochody, domy ... :)
Fajne są takie kondoniki na lusterka.

Pomysłów jest wiele... ;)
Obrazek
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.06.2012 08:50

tony montana napisał(a):Gdańsk
Cała Trasa Armii Krajowej ("7") - wiszą flagi wszystkich państw biorących udział w Euro, to samo Ulica Słowackiego - czuć juz na maxa atmosferę wielkiego święta.

Jana z Kolna też oflagowana, gdy wczoraj tamtędy przejeżdżałem zwróciłem uwagę, że na każdym słupie wiszą po 3 flagi każdego z państw uczestników.
Na słupie z chorwackimi flagami wisiała tylko jedna mimo, że były 3 rurki :P

Cro ma branie, ale jak sie tam wdrapali 8O

8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.06.2012 08:52

kaszubskiexpress napisał(a):Cro ma branie, ale jak sie tam wdrapali 8O

Możliwe, że się komuś z ruską pomyliło ;)

To też jest jeden z powodów, dla której chyba bym chorwackiej w Warszawie nie wieszał.
Tym bardziej, że im od ...ło z tym ichnim świętem flagi marszem przez Warszawę.

Jeszcze by mi kamieniami dom obrzucili :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.06.2012 10:22

weldon napisał(a):A ja ciekaw byłem, czy ozdabiacie i jak swoje samochody, domy ... :)

Moja podmiejska rezydencja ( :lol: ) wygląda zawsze pięknie i schludnie.
Już o to dba sztab ludzi (tzn. my z synowcem :lool: ).

A dekorowałem go jak był Papież, ewentualnie na święta narodowe. Na Boże Ciało nie musze, bo Wielebny wyznaczył trase gdzie indziej.

A dekorować z okazji komercyjnej imprezy jednej z najbardziej skorumpowanych organizacji na świecie nie zamierzam.
Trzeba mieć jakieś proporcje w życiu i godność osobistą. :D

Ale odpustowo-pierwszomajowa dekoracja flagami państw uczestników na ulicach może być ostatecznie. Byle wszystkich uczestników. Tak, żeby ta jedna (no może dwie flagi) ginęły w tłumie i nie kłuły w oczy. Ale tylko na ulicach dochodzących do stadionu i wokół stref kibica.

A propos stref kibica. W Krakowie póki co najlepiej trawa się prezentuje. Ciekawe czy uda się skończyć przed ósmym.

Tak się zastanawiam, kto zarządza teraz strefami stadionów (w tym treningowych). Wczoraj przypadkowo znalazłem się w rejonie stadionu Wisły.
Ilość śmieci wokół stadionu jak w Grecji przy drogach (normalnie jest tam raczej wysprzątane, tzn w okół stadionu, nie w Grecji). Ciekawe czy to Uefa zapomniała czy miasto ma doopie ? No w każdym razie lekki wstyd mnie ogarnął.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.06.2012 14:14

Mówią źle o nas?

To trzeba słuchać tych, co mówią dobrze :D

Acha, jeszcze ku pokrzepieniu ...

Obrazek

Znów (wierzymy, że) wygramy :D
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 04.06.2012 15:01

Arek napisał(a):

Wrocław jak zwykle jest w awangardzie ozdabiania. Strefa kibla tzn. kibica jest wizytówką miasta :wink:

http://www4.picturepush.com/photo/a/840 ... 221682.jpg
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.06.2012 15:05

krombocher napisał(a):
Arek napisał(a):

Wrocław jak zwykle jest w awangardzie ozdabiania. Strefa kibla tzn. kibica jest wizytówką miasta :wink:

http://www4.picturepush.com/photo/a/840 ... 221682.jpg

Faktycznie.

Ta ucięta lampa i przewód przecinający zdjęcie, nie wyglądają zbyt estetycznie ... :?

;) :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.06.2012 16:58

Dla obstawiających różne wyniki to może być ważne:

Na Euro nie zagra Olić, napastnik Chorwacji.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 04.06.2012 17:30

weldon napisał(a):Dla obstawiających różne wyniki to może być ważne:

Na Euro nie zagra Olić, napastnik Chorwacji.

w formie jakiej był w ostatnich meczach Bayernu i tak za wiele by Chorwatom nie pomógł i raczej by był rezerwowym niż zawodnikiem stanowiącym o obliczu drużyny...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.06.2012 17:36

Znaczy się, taki "szczęśliwy zbieg okoliczności"?

W takim razie, szanse Chorwatów rosną :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.06.2012 07:21

Z okazji EURO wyrosły nawet palmy.

Oficjalny sikacz mistrzostw też rozpoczął budowę swojego miasteczka.
A że ta strefa jako jedyna ma we Wrocławiu rozsądną lokalizację, więc piwko pewnie tam wypiję.
Zapraszam na Lotniczą, bojkotujmy Rynek :lol: :!:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.06.2012 07:30

marze_na napisał(a):Z okazji EURO wyrosły nawet palmy.

Ależ się rwały na powierzchnię 8O

Aż hałdy piachu wywaliły dookoła :lol:

Boisko - jak najbardziej kojarzy się ze strefa kibica - Rynek? Nie za bardzo :/

U mnie też stawiają, w samej strefie kibica chyba ze trzysta, toitoiki, ale się rozejdzie po całym otoczeniu Pekinu, to się tak nie rzuci w oczy.

W ogóle, w całej Warszawie ma ich być rozstawionych z 1000.

Nie wiem, Anglików się spodziewamy, czy jak? :?

;) :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 05.06.2012 08:13

weldon napisał(a):

...

Ta ucięta lampa i przewód przecinający zdjęcie, nie wyglądają zbyt estetycznie ... :?

;) :lol:

To znaczy, że reszta jest estetyczna? :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.06.2012 08:37

greenrs napisał(a):To znaczy, że reszta jest estetyczna? :lol:

Pozwolę sobie zacytować wypowiedź dziennikarza:
I już teraz widać, że lepiej podobne strefy święta piłki tak lokować, by oszczędzić najpiękniejsze rejony miasta.
Wrocławska strefa połknęła Rynek i plac Solny, najpiękniejsze zabytki przesłania potiomkinowska wioska futbolu.
Prowizorce pl. Defilad z "zamczyskiem strachów", kultury i nauki, czyli darem Stalina, nic nie zaszkodzi, nawet widok setek wychodków z plastiku. Polska gola!
:)

Jeszcze niedawno nasza Strefa była krytykowana za położenie, teraz okazuje się, że pomysł nie był zły :)

Warszawska strefa na 12 ha będzie największa ze wszystkich w Polsce i na Ukrainie.
Piłkarskie emocje może przeżywać tu naraz nawet 100 tys. ludzi. Nad bezpieczeństwem czuwać ma ponad 1000 ochroniarzy oraz 44 kamery - podgląd będą mieli policjanci i cały sztab ulokowany na górnych piętrach Pałacu Kultury.
Stoją już kontenery na zgubione dzieci i łazienka z przewijakiem dla rodziców z maluchami (pod Teatrem Studio).
Nie ma jeszcze obiecanej polowej izby wytrzeźwień nieopodal Domu pod Orłami przy Jasnej 1.

Plan strefy Fan Zone w Warszawie

Podobno będzie można zjeść nie tylko fast foodowe wynalazki, ale również: "pod Pałacem zjemy też pierogi, żurek, regionalne ciasta i wedlowskie czekolady".

A u was?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 05.06.2012 08:41

A chcieliście kiedyś Pałac Kultury rozbierać :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 116
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone