Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 31.05.2012 08:40

Z weselszych rzeczy (ale też żenujących jeśli chodzi o sprawy organizacyjne)

Trasa Słowackiego (Korki na Potokowej)

Z jednej strony - w KOŃCU otwierają nieco dwupasmówki (jeżdżę tamtędy codziennie i korki przed Niedźwiednikiem nieraz były extremalne), więc hurra, a drugiej jednak strony - wiadukt nad Grunwaldzką nadal nie otwarty, a wspomniana dwupasmówka tylko do ulicy Chrzanowskiego (widać na mapie w linku) co spowoduje moim zdaniem to, że korki będą tworzyć się właśnie tam.

Przy okazji radości z otwarcia kawałka Słowackiego - odrobinę malkontenctwa ;) Od kilku dni "ktoś" gmera przy światłach na skrzyzowaniu Potokowej i Słowackiego (bardzo ruchliwe miejsce), w artykule pani z GIK tłumaczy, że już wszystko będzie ok, dziś znów jechałem (choć w przeciwną stronę) i leciały na radyjku same k... i ch...

Wcale się temu nie dziwię, ktoś za takie rzeczy w naszym kraju beka?
Czy osoba zmieinająca cykl świateł nie obserwuje tego co się później dzieje? Czy jak juz gmera przy światłach i coś zmienia to robi to po UPRZEDNICH długotrwałych badaniach, obserwacjach?
Czy dopóki kierowcy nie dzwonią do instytucji i nie grożą pobiciem urzędnicy wiedzą, że coś sp ...? ;)

Bardzo często dopiero z Radia Gdańsk dowiaduję się, że dziś drogowcy wylegli w tym a tym miejscu. Nie można tego robić z uprzednim poinformowaniem opinii publicznej? (wiem, są strony www.gdynia.pl i Zieleń w Gdańsku, w których CZASEM pojawiają sie takie komunikaty ale mocno nieregularnie i najczęściej w dzień wyjścia drogowców ma obiekt ;) :)

Przy Galerii Bałtyckiej od pół roku jest zwężenie do dwóch pasów, bo ziomale robili najpierw z jednej strony, a teraz z drugiej strony teren o powierzchni około 100 m2.

PÓŁ ROKU! Przez ten czas można wybudować 30 kilometrów autobany....

hehe, miało być radośnie a wyszło utyskiwanie ...

Dodam tylko, że piszę o Trasie Słowackiego bo ma ona znaczenie nie tylko lokalne :)
Ostatnio edytowano 31.05.2012 08:52 przez tony montana, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.05.2012 08:45

tony montana napisał(a):Przy okazji radości z otwarcia kawałka Słowackiego - odrobinę malkontenctwa ;) Od kilku dni "ktoś" gmera przy światłach na skrzyzowaniu Potokowej i Słowackiego (bardzo ruchliwe miejsce), w artykule pani z GIK tłumaczy, że już wszystko będzie ok, dziś znów jechałem (choć w przeciwną stronę) i leciały same k... i ch...

Fakt - bardzo krótko jest zielone dla Potokowej.
A w Matarni wieśniacko po płytach będziemy teraz jeździć.
Dobrze, że wogóle będzie można jeździć.
:wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 31.05.2012 08:51

Jacek S napisał(a):
tony montana napisał(a):Przy okazji radości z otwarcia kawałka Słowackiego - odrobinę malkontenctwa ;) Od kilku dni "ktoś" gmera przy światłach na skrzyzowaniu Potokowej i Słowackiego (bardzo ruchliwe miejsce), w artykule pani z GIK tłumaczy, że już wszystko będzie ok, dziś znów jechałem (choć w przeciwną stronę) i leciały same k... i ch...

Fakt - bardzo krótko jest zielone dla Potokowej.
A w Matarni wieśniacko po płytach będziemy teraz jeździć.
Dobrze, że wogóle będzie można jeździć.

:)
Ja rozumiem intencje - ludzie zawsze stali w korku w dół Słowackiego - wydłużenie dla nich światła - ok, ale przecież można to zrobic tak, aby Potokowa nie ucierpiała tak jak cierpi teraz ;) bo naprawde skrocili tam cykl świateł trzykrotnie ...

Wiesz, najbardziej wkurzające jest to, że tyle się zmieniło na lepsze w naszym Kraju, Regionie, a nadal jesteśmy traktowani jak bydło. Ludzie są w stanie dużo znieść, ale jak mają odpowiednio wcześniej informację - tutaj, tego a tego dnia .... DO TEGO A TEGO DNIA będzie ruch wahadłowy ...

tymczasem u nas praktyką jest tabliczka, z której tylko wypada się śmiać jadąc np w październiku: "zmiana orqanizacji ruchu OD DNIA 1.06.2012"

Jakby mnie to inyteresowało OD KIEDY jest ta zmiana, a nie DO KIEDY ...

no tak, ale to podać to wielkie ryzyko, zobaczcie jaka zmowa milczenia jest w kwestii ostatecznych terminow tych kilku odcinków A1 (Toruń - Stryków - ktoś zna jakieś oficjalne terminy? Oprócz takiego - jesień 2012...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.05.2012 09:10

tony montana napisał(a):Z weselszych rzeczy... leciały na radyjku same k... i ch...

U nas, w radio, normalnie się wyrażają.

Ale to lokalna stacja. Warszawska ;)

A mi autostradę odróżnili do samej Łodzi.
Znów mam bliżej do Gdańska i Poznania :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 31.05.2012 09:18

weldon napisał(a):
tony montana napisał(a):Z weselszych rzeczy... leciały na radyjku same k... i ch...

U nas, w radio, normalnie się wyrażają.

Ale to lokalna stacja. Warszawska ;)

A mi autostradę odróżnili do samej Łodzi.
Znów mam bliżej do Gdańska i Poznania :D

Niech udrażniają, niech udrażniają, z miesiąc temu z centrum Wawy do A2 jechałem 4,5 h.... bez komentarza ..

oczywiście "2" i "14" ...

a jak tam wyglądać będzie na ocinkach od AdoE sprawa płatności? Jakoś nigdy się tym nie interesowałem.

A od Strykowa do Poznania to nieźle kasują ... i to trzy razy :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.05.2012 09:22

Za Poznaniem też kasują :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 31.05.2012 20:48

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.05.2012 21:33

Ech, wszystko to pryszcz, przy sporze naszych Jarzębinek z producentem :roll:

Woda sodowa babciom do głowy walnęła - ciekawe, kto na siebie weźmie pierwsze ofiary tych igrzysk?

:lol:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 01.06.2012 05:32

weldon napisał(a):Ech, wszystko to pryszcz, przy sporze naszych Jarzębinek z producentem :roll:

Woda sodowa babciom do głowy walnęła - ciekawe, kto na siebie weźmie pierwsze ofiary tych igrzysk?

I najlepsze, że babcie za późno zgłosiły piosenkę do ZAIKSu i tantiemy za nią otrzymywać będą dopiero po zakończeniu Euro... A kto wtedy będzie puszczał tą "piosenkę"?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 01.06.2012 05:41

weldon napisał(a):Ech, wszystko to pryszcz, przy sporze naszych Jarzębinek z producentem

Z perspektywy wioski to może tak.

Z perspektywy globalnej wioski to na razie upokorzenie za upokorzeniem leci.

Miejmy nadzieje, że im dalej w las tym...jaśniej będzie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.06.2012 05:59

Stewardzi na Narodowym grożą strajkiem :)

Już widzę, jak pół Polski siada przed telewizorem, a tam ... Strasburger, jako Szajnowicz ;)

:D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.06.2012 07:22

tony montana napisał(a):Przy okazji radości z otwarcia kawałka Słowackiego - odrobinę malkontenctwa ;)

Dziś z rana puściutko.

8O

Urlopy?

Kiepura - nie wiedziałem, że z Ciebie taki poliglota...szacun.

A będzie jak ze świętami...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.06.2012 07:30

A ty dlaczego nie stoisz po bilety?

Jeszcze nie rozdają, kolejka ma ze trzysta osób, a jest ich prawie 600.

Może się jeszcze załapiesz? :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 01.06.2012 07:30

Jacek S napisał(a):Kiepura - nie wiedziałem, że z Ciebie taki poliglota...szacun.

ja bym nieśmiało prosiła o tłumaczenie ...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.06.2012 07:31

weldon napisał(a):A ty dlaczego nie stoisz po bilety?

Jeszcze nie rozdają, kolejka ma ze trzysta osób, a jest ich prawie 600.

Może się jeszcze załapiesz? :D

Bilety od 9.
Już 600?
To nie mam po co iść bo po 500 dziennie rozdają.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 112
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone