Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.03.2012 09:47

Kiepura napisał(a):Potok ludzki, 48 tysięcy

56 tysięcy ... Stadiony ci się pomyliły ;)

Na coś się te twoje utyskiwania przydały.

Mimo moich obaw, wszystko działa - i schody działały i trawa działała i bramki i łączność i komunikacja ...

Piłkarze trochę nie zadziałali, ale w tym temacie, narzekactwo, to już moja domena - na szczęście ktoś pomyślał o tym i słusznie zadecydował, żeby trawę na mecze kłaść tam okazjonalnie, a na co dzień spożytkować go do jakichś ciekawszych imprez na które czekam z utęsknieniem :D

Żeby tylko przetrwać to całe Euro i będzie można zacząć normalnie patrzeć na to wszystko :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 02.03.2012 11:20

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):Potok ludzki, 48 tysięcy

56 tysięcy ... Stadiony ci się pomyliły ;)

Na coś się te twoje utyskiwania przydały.

Przed meczem Polska - Portugalia kołowrotki przy bramkach wejściowych na warszawski Stadion Narodowy naliczyły 48 tys. osób. Do tego należy doliczyć 2-3 tys. osób, które znalazły się w strefach VIP.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,11261037,Mecz_Polska___Portugalia__Bez_kompletu_na_Narodowym.html

Vipów ni licze, oni się potoczyli do baru. :D

Potem jeszcze pani rzecznik mówiła o 53 tysiącach. Na niektóre miejscanie nie sprzedawali biletów, bo z nic nich nie widać.
Ale w sumie to gazety kłamią, niech będzie 56 tysięcy.

Utyskiwania ? :roll:
Celne spostrzeżenia doświadczonego człowieka. :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.03.2012 11:58

No to mnie zaskoczyłeś ...

Trąbili, że bilety na wszystkie miejsca wyprzedane, że prawie 60 tysięcy przyszło ...

No ale dobrze, jak widać, nawet 48 dało zarobić :D

Kiepura napisał(a):Utyskiwania ? :roll:
Celne spostrzeżenia doświadczonego człowieka. :D

No niech będzie :D

To dobrze, że ktoś ma u nas doświadczenia z takimi wielkimi stadionami, bo ja kompletnie żadnego - to mój pierwszy :lol:
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 02.03.2012 12:37

Smuda o kibicach: Oszołomy

http://sport.fakt.pl/Smuda-o-kibicach-O ... 365,1.html

----------------

nic tylko kibicować

:wink:

pozdrav.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.03.2012 12:58

weldon napisał(a):No to mnie zaskoczyłeś ...

Trąbili, że bilety na wszystkie miejsca wyprzedane, że prawie 60 tysięcy przyszło ...

Rzeczywiście, było sporo pustych miejsc.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.03.2012 13:00

adamk3 napisał(a):... nic tylko kibicować

:wink:

Jacek ładny cytat dał niedawno ...

"Żeby nie słupek, żeby nie poprzeczka ..." zdaje się tam było.

Smuda wpisuje się w korowód osób, którym mogę podziękować za kompletny brak zainteresowania piłka nożną z mojej strony :D

Zaczyna się pomału szykowanie alibi na ten blamaż, który nastąpi - przegramy ponieważ ... nie będzie dopingu :lol:
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 02.03.2012 13:51

adamk3 napisał(a):Smuda o kibicach: Oszołomy

Elokwentnych trenerów ,mocnych w gebie juz mieliśmy-Wójcik,Engel,Bennhakker-efekty znamy.
Wypowiedź Smudy,że bedąc wigwizdanym ,znalazł sie w dobrym towarzystwie-wg mnie dowcipna tyle,że nie na poziomie czytelników Faktu ;)
raffiu
Cromaniak

Postnapisał(a) raffiu » 02.03.2012 13:51

weldon napisał(a):
Zaczyna się pomału szykowanie alibi na ten blamaż, który nastąpi - przegramy ponieważ ... nie będzie dopingu :lol:

Jeśli przegramy - a jest to wielce prawdopodobne, to za sprawą zupełnie innych czynników niż doping. Problem w tym, że w przypadku przegranej zostało by chociaż wspomnienie po wspaniałej atmosferze na stadionie, a tak nie będzie ani wyniku ani atmosfery. Nie wspominając już o tym jak blado wypadniemy pod względem dopingu na tle Rosjan, Greków, czy nawet Czechów :(
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.03.2012 14:10

Rosjanie, z jakiegoś powodu, chcą sobie zrobić strefę Nur fur Ruskie na Polu Mokotowskim.

Kiepsko. Zadepczą, a i kilka imprez pewnie wypadnie :?

Wolałbym, żeby już siedzieli przed Pałacem. W końcu to ich dar, to niech się napatrzą :D
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 02.03.2012 20:52

Manga napisał(a):
adamk3 napisał(a):Smuda o kibicach: Oszołomy

Elokwentnych trenerów ,mocnych w gebie juz mieliśmy-Wójcik,Engel,Bennhakker-efekty znamy.
Wypowiedź Smudy,że bedąc wigwizdanym ,znalazł sie w dobrym towarzystwie-wg mnie dowcipna tyle,że nie na poziomie czytelników Faktu ;)

niestety moja ulubiona GAZETA nic nie napisała :wink:

pozdrav.
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 03.03.2012 09:20

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):
Nawet evile szły do kosza :)

Co to takiego?

No ...te małe diabły... :lol: :wink: :roll:

Zastanawiałem się wczoraj nad egzekwowaniem tego "przepisu" - jakaś definicja by się przydała... icon_lol.gif ...no bo niby co to znaczy i kto ma o tym decydować?

Definicja polega na tym, ze albo pan "steward" jest myślący i wie co za sprzęt się kwalifikuje/nie kwalifikuje, albo pan steward jest debilowaty (a to jest często regułą niestety) i decyzja zapada na podstawie własnego widzimisię, powodowanego jego odbiorem naszej facjaty tudzież wyglądu sprzętu....

Na szczęście są NEXy i inne takie. :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 03.03.2012 10:01

No właśnie obawiam się tego "widzimisię"...ale Piotr coś pisał wyżej, że jak aparat ma wymienny obiektyw to już professional :? ...

...więc z tym Nex'em nie wejdziesz.
:lol:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 03.03.2012 10:23

W sumie to nie ma problemu, żeby podejść po akredytację do biura przed widowiskiem - wystarczy poczytać regulamin, natomiast nie wymagałbym od stewardów jakiejś głębszej wiedzy fotograficznej i wyzywanie ich od debili, to tak, jakby kogo od analfabetów wyzwać, że regulaminu nie czyta.

Im to wisi, czy ty obejrzysz mecz, czy nie - i tak mają problem, bo muszą wyłapać bejsbole, race, butelki, puszki, wuwuzele, pijanych, wąchających i wciągających, więc wytyczne muszą mieć jasne - w tym przypadku wymienny obiektyw.

To tak, jakby kto mi kazał decydować który silnik w samochodzie jest sportowy.
Nie wiem, pewnie bym kazał wyłapywać te z turbosprężarką, więc mój Hultaj też by pod to podszedł :D

Nex'y do kosza, te nowe lustra Sony z nieruchomym lustrem też - warunkiem zapisanym w regulaminie jest wymienność obiektywów.

Któregoś dnia ktoś stanie przed wyborem wyrzucić bilet, albo aparat i nie będzie to problem obsługi.

Mój też nie :D

Biorąc pod uwagę, że się stoi w kolejce, a za tobą stoi z tysiąc napalonych na wejście kibiców, to bardziej bym się bał ich reakcji na przepychanki z obsługą, bo oni też się nie znają zazwyczaj na fotografii, a wejść chcą jak najszybciej :)

Jest rada, którą mi podsunął znajomy: nie brać szklarni, bo nie ona robi fotografem, wziąć jeden obiektyw i dać kumplowi. Samemu wnieść osobno body :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 03.03.2012 12:16

A gdzie wy wyczytaliście w regulaminie, że wymienne obiektywy niet ?

Bo mowa jest o:

profesjonalne aparaty fotograficzne, kamery wideo lub inne podobne urządzenia za wyjątkiem przeznaczonych do ściśle prywatnego użytku;

Więc jak masz professional to możesz go wnieść w celu zrobienia fotki swojej facjaty. I tyle.

No, ale żyjemy, gdzie żyjemy.

Dalej:

Powyższa lista nie jest wyczerpująca. W razie wątpliwości co do przedmiotu wnoszonego na Stadion, odpowiedni członek służb informacyjnych i porządkowych jest odpowiedzialny za określenie przedmiotów niedozwolonych i dozwolonych.

czyli jak za dawnych lat:

1. Milicjant ma zawsze racje.
2. W razie wątpliwosci patrz pkt. 1.

:lool: :lool: :lool:

A Ci co tu wkleili zdjęcia stadionu to już mogą sobie szczoteczkę szykować. :D

Surowo zabronione jest rozpowszechnianie przez internet, radio, telewizję lub za pośrednictwem innych współczesnych lub przyszłych mediów, dźwięku, obrazu, opisu, nagrań, wyniku lub statystyki ze Stadionu lub z meczu w całości lub w części bądź pomaganie innej osobie/innym osobom w takich działaniach.

Ten regulamin to jedno wielkie bezprawie. Czemu mnie to nie dziwi ?

PS. Ci co Was rewidowali to nie stewardzi tylko ochrona. To zupełnie co innego.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 03.03.2012 12:46

weldon napisał(a): złapali tylko kilka, bodajże sześć, samochodów, parkujących czy poruszających się w zamkniętym rejonie, kilka mandatów wystawili, natomiast większym problemem okazały się okazjonalne stoiska - dwa zarekwirowali, jedenaście skończyło się mandatem.

I wykryto jedno źródło promieniowania. Najnowszym cudem techniki policyjnej :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 83
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone