Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 31.01.2011 15:06

Pozwól, że sam sobie bedę wybierał wrogów ;)
Pisałem już w pierwszym poście że termin pojawienia się publikacji dotyczących meczu z LISTOPADA nie jest przypadkowy...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2011 21:37

Dromader napisał(a):Nie wiem, co robił wcześniej ten, jak go nazywasz "liść", ale czy chciałbyś, aby ktoś na ciebie pluł? Zarówno samo zajście na filmie (obojętnie czy wycięte i przycięte), jak i Twój komentarz oddają poziom polskich "stadionowych fanów" ....

Ooo...teraz tutaj próbujesz sił ?
Znowu z marnym skutkiem... :lol:
Oszczędź nam pierdół... :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 10:21

Maciej napisał(a): termin pojawienia się publikacji dotyczących meczu z LISTOPADA nie jest przypadkowy...

To podobnie jak z sztuczna mgłą...nie mogła byc przypadkowa w tym miejscu i w tym czasie ;)

Szef Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców i kibol Lecha Poznań, który opluł na meczu rodzinę, ma na koncie wyrok za bójkę i zakaz stadionowy. - Wiedzieliśmy o tym, wybierając go na prezesa. Broniłem go przed sądem - mówi adwokat Andrzej Pleszkun, wiceszef Wiary Lecha.

Markowicz miał już konflikt z prawem. Chodzi o wydarzenia z marca 2003 r., gdy tzw. mecz podwyższonego ryzyka rozgrywał Śląsk Wrocław z Arką Gdynia. Na ulicach Wrocławia doszło do kibolskiej bitwy. Na pomoc Arce przyjechały cztery autokary uzbrojonych w noże i tasaki kiboli Lecha Poznań. Po bijatyce od ciosu nożem zmarł jeden mężczyzna, kilkunastu było rannych. Ponad sto osób aresztowano - wśród nich był Krzysztof Markowicz, który spędził wtedy za kratami trzy miesiące. Natychmiast dostał od sądu trzyletni zakaz wstępu na stadiony, a po procesie rok więzienia w zawieszeniu za udział w bójce. Markowicz przyznał się do winy i dobrowolnie poddał karze.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,9039618,Nadkibol_z_wyrokiem.html#ixzz1Cn85k8mV
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 10:36

I nikt nam nie udowodni ,że czarne jest czarne a białe białym:

http://www.youtube.com/watch?v=pksfhtojKPU&feature=player_embedded#

Polecam sekwencję 1:27-1:47 sek nagrania gdy Markowicz nie pluje kobiecie w twarz.
W pierwszych sekundach pan Markowicz prowadzi miła konwersację :

http://wyborcza.pl/10,82983,9015909,Pierwszy_kibol_RP_na_otwarciu_stadionu_w_Poznaniu.html

a dopiero w ostatniej, Adam Michnik(red nacz Gazety Wyborczej),przebrany za Markowicza pluje w twarz niewiasty.
Dodatkowo nalezy zwrócić uwage na kozaczki tej Pani,z których wystaje piersiówka(kozaczkówka) żolądkowej gorzkiej ;)
Ostatnio edytowano 02.02.2011 10:52 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2011 10:49

Hepiku, wiesz, ludzie się zmieniają, dorośleją ...

:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 10:58

A co wyrośnie z Ani Panfil,studentce jednej z uczelni poznańskich?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2011 11:00

To mnie zaskoczyłeś ... 8O

Nie słyszałem o Ani Panfilu.
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 02.02.2011 11:10

alessandro1977 napisał(a):
Dromader napisał(a):Nie wiem, co robił wcześniej ten, jak go nazywasz "liść", ale czy chciałbyś, aby ktoś na ciebie pluł? Zarówno samo zajście na filmie (obojętnie czy wycięte i przycięte), jak i Twój komentarz oddają poziom polskich "stadionowych fanów" ....

Ooo...teraz tutaj próbujesz sił ?
Znowu z marnym skutkiem... :lol:
Oszczędź nam pierdół... :papa:

Mam nadzieję, że przynajmniej Ty wiesz co miałeś na myśli pisząc tego posta :roll:
Fajnie, że pojawiłeś się również w tym wątku... :smo:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.02.2011 11:11

weldon napisał(a):To mnie zaskoczyłeś ... 8O

Nie słyszałem o Ani Panfilu.

Nie oglądałeś filmu?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2011 11:23

Którego filmu?
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 02.02.2011 11:25

Gratuluje Twojego okienka na świat (Wyborcza)...

Jak już chcesz komuś coiś udowadniać np. kumplom Michnika to obejrzyj cały niezmontowany zapis z monitoringu:

Argumenty wyborczej o pluciu na kobietę z dupy wzięte, a teksty o rodzince uciekającej z dziećmi przed hordą zdziczałych kiboli - tu widac dokladnie jakie są prawidzwe. Po 6-ej minucie cale zamieszanie i pyskówka się kończy stoją sobie obok tych strasznych agresorów i jakoś nie widac by bali się o swoje bezpieczństwo.
Około 6 minuty można też zobaczyc że pan dresik albo z nadmiaru wypitego alkoholu albo farby na twarzy ma tik nerwowy i nonstop się wyciera mimo że nikt koło niego nie stoi więc nie ma mowy o pluciu. Ale skoro Krzysztof się przyznał że go opluł to ok widocznie tak było.
Ten pan byl 4 w ciągu kilku minut którego poproszono by opuścił trybunę przeznaczoną do żywiołowego dopingu bo nikt pod wpływem alkoholu nie jest tam akceptowany a trybuna zgodnie z ustaleniami z PZPNem była przeznaczona dla stworzyszeń kibicowskich z calego kraju. Dla piknikow na tej trybunie było 2 i 3 piętro.

Wyborcza do winy nie przyzna się nigdy więc żeby po wczorajszej konferencji i przedstawieniu całości zapisu nie wyjść na idiotów zaatakowali z drugiej mańki "odkrywając" Amerykę.
Wszyscy w stowarzyszeniu znamy przeszlość Krzysztofa, mało tego w Poznaniu dla żadnego z dziennikarzy nie było to tajemnicą.
Za swoje błędy poniósł karę, okres zawieszenia minął, przeszedł na jaśniejszą stronę mocy i ma wszystkie atuty by być szefem naszego Stwoarzyszenia.
NIKT a już na pewno nie Gazeta Wyborcza nie będzie nam mówił kto ma być prezesem NIEZALEŻNEGO stowarzyszenia.
Nie jesteśmy Sejmem czy rządem, Litar nie sprawuje funkcji publicznych więc to nasza sprawa. Zresztą w Sejmie Panów z wyrokami jest też sporo i nie sa to raczej wyroki za bójki.
Kończąc żałosna jest ta walka tej gazetki i jej zaciekłość. Bronią sbeków, wybielają czerownych (Jaruzelski, Kiszczak etc) usprawiedliwiają pedofilów (Polański) a gościa który wziął udział w bójce, odpokutował wyrok chcieliby zepchnąć do końca życia na margines społeczny.

Najbardziej zatrwaza jednak jak ludzie mogą łykać jak prawdę objawioną wszystko co napisze gazetka, skazują ludzi bez prawa obrony, manipulują faktami, przemilczają istotne elementy. Kanony dziennikarstwa jak za najgorszych lat komuny a tu poklask i nawet brak próby zastanowienia. Czy to możliwe żeby powodem tygodniowej kampanii medialnej na pierwszych stronach poważnej gazety było oplucie kogoś na stadionie ?
Ja nie przypominam sobie tylu artyułów po wydarzeniach krakowsko/łodzkich.
To naprawdę nie daje Wam do myślenia, że sprawa ma drugie dno ?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 02.02.2011 11:35

Jacek S napisał(a):Nie oglądałeś filmu?

weldon napisał(a):Którego filmu?

tego filmu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 11:49

Maciej napisał(a):. Czy to możliwe żeby powodem tygodniowej kampanii medialnej na pierwszych stronach poważnej gazety było oplucie kogoś na stadionie ?

Ktoś kogoś opluł?
Nie obejrzałeś oświadczenia Markowicza,prawnika i studentki,w którym mówia,że nikt nikogo nie opluł ?

PS
W tym Twoim filmiku :

to 3,34 min
Możesz na spokojnie bez nabijania kliknięc Agorze obejrzeć jak Markowicz spluwa w twarz kobiety.
Przeciez to niemożliwe ,że dziennikarz,tylko dlatego ,że pracuje w radiu, jest ślepy ;)
Ostatnio edytowano 02.02.2011 14:04 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 02.02.2011 11:57

hepik napisał(a):
Maciej napisał(a):. Czy to możliwe żeby powodem tygodniowej kampanii medialnej na pierwszych stronach poważnej gazety było oplucie kogoś na stadionie ?

Ktoś kogoś opluł?
Nie obejrzałeś oświadczenia Markowicza,prawnika i studentki,w którym mówia,że nikt nikogo nie opluł ?

Hepik bo zaczne wątpić w Twoją inteligencję - Wyborcza od początku miała dostęp do całego monitoringu - żeby na tej podstawie napisać to co napisali trzeba mieć dużo złej woli - do tego dochodzi specyficzny montaż 2 minutowego video.
I jeszcze 5 dzień wałkowania tematu a jak się argumenty o pluciu skończyły to sięgamy do życiorysu delikwenta - to też jak za starej dobrej prlowsko/sbeckiej szkoły.
Zaraz się dowiemy ze obmacywał koleżanki w podstawówce, a na studiach wystawiał lewe indexy.

A a propos czytania/oglądania bez zrozumienia - mówią że nie opluł kobiety, a nie że nikogo nie opluł.

PS bo edytowałeś.
W radiu dobry wzrok nie jest najwazniejszy ale to nie ja jak widze mam z nim problem. Po lewej stronie od Pani stoi jej dzielny dresik i to on przyjmuje "pocisk" i widać jak zaraz po tym wyskakuje zza planu. Ale ok widze z Tobą rozmawia się jak z Żytnickim, lat 22 ale wszystkie rozumy świata pozjadane. Jemu przynjamniej za to płacą, marnie bo marnie ale jednak, a Tobie ?
Albo nie odpowiadaj, naprawde nie mam czasu na dalszą pyskówkę. Podchodze to tematu emocjonalnie bo to moje stowarzyszenie i mój klub ale kopać się z koniem nie zamierzam.
Ostatnio edytowano 02.02.2011 12:03 przez Maciej, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2011 12:02

A nie , dopiero teraz obejrzałem ...

Ale przecież pan socjolog, tam zaraz obok, pisze, że:
Wszystko zmierza jednak w kierunku konsumenckim

a
Sami chuligani cały czas są, ale działają jakby obok, często w ogóle nie docierają nawet na mecze.

To chyba dobrze? :D

To znaczy źle że są, ale problem jest poza stadionem, więc niech się kto inny martwi :lol:

Podoba mi się ten "model konsumencki".
Budka z hot dogami, z kebabem, z meczami ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone