janniko napisał(a):jan_s1 napisał(a):janniko - może ja nie jestem zbyt bystry, ale rozumiem, że całkowicie zgadzasz się z realistą2?
Janie
przecież znasz moje poglądy
Pewnie, że znam, ale chciałem tylko zaakcentować ważną wypowiedź realisty.
.png)
jan_s1 napisał(a):janniko napisał(a):Janie
przecież znasz moje poglądy
Pewnie, że znam, ale chciałem tylko zaakcentować ważną wypowiedź realisty.
.png)
.png)
Bocian napisał(a):Jest jeden problem, że duża cześć tych rowerzystów to nawaleni rowerzyści, nieoświetleni, w szarym waciaku... Pas dla rowerów musiałby mieć z 10 metrów szerokości żeby rowerzysta nie wjeżdżał na jezdnię...
.png)
.png)
Bocian napisał(a):Już widzę te babcie na wsi z bańkami mleka na rowerze i w kamizelce...:):) I odblaski przy gumofilcach.
.png)

Rysio napisał(a):Pas dla rowerów to utopia którą wymyśliło kilku idiotów oderwanych od rzeczywistości. Gdzie zrobią ten pas dla rowerów w miastachNad drutami tramwajowymi
![]()
Najlepiej coś wypierdnąć nie myśląc o niczym więcej. Wprowadzenie obowiązku projektowania pasa dla rowerzystów przy nowo budowanych lub gruntownie remontowanych drogach to i owszem, tylko skąd na to pójdą pieniądze. Jak zwykle grupa parlamentarzystów o tym nie pomyślała i w konsekwencji wprowadzenia czegoś podobnego część dróg planowanych nie powstanie w ogóle. Jak dla mnie podstawowy problem to to że rowerzyści są niewidoczni. Kamizelka odblaskowa jaką mamy obowiązek posiadać w samochodzie powinna być obowiązkowym elementem stroju rowerzysty, nawet tego w waciaku i nawet 24 h/dobę. Nikomu od tego korona nie spadnie a bezpieczeństwo nawet tych śpiących na jezdni z pewnością wzrośnie.
.png)
Bocian napisał(a):Już widzę te babcie na wsi z bańkami mleka na rowerze i w kamizelce...:):) I odblaski przy gumofilcach.