napisał(a) tgniw » 16.06.2009 12:23
Plumek napisał(a):tgniw napisał(a):To samo dotyczy tatuowania - przepraszam droga Plumkowo, ale nadal bujasz w oblokach.
Tatuowanie wbrew woli jest niczym innym jak forma naruszenia Europejskiej Konwencji o Zapobieganiu Torturom oraz Innemu Nieludzkiemu Traktowaniu, ktorej Polska jest strona.
A nie chce mi się z Tobą dyskutować. Bo Ty naukowiec jesteś, a ja prosta kobita

Poza tym - jeśli mnie ktoś zabije po pijaku (nie ja po pijaku - tylkokierowca, rzecz jasna), to też zrobi to wbrew tej całej konwencji, czyż nie? Mam na to jakiś wpływ? Cały czas wychodzi na to, że ofiara nie ma już nic do powiedzenia. I to dosłownie (umarli przecież nie mówią).
I myślisz, że ten Twój doktorat by coś zmienił? Bo miałbyś dr przed nazwiskiem? Przez to byłbyś lepszym człowiekiem i mógłbyś więcej wywalczyć? Chyba masz problem z zaspokojeniem swojego ego, skoro o tym doktoracie przypominasz nam w każdym sowim poście... Niespełnione ambicje? Zawieś na kołku.
Plumkowo!
Czym innym jest zabicie kogos z bezposrednim zamiarem pozbawienia go zycia, a czym innym jest zabicie kogos bez bezposredniego zamiaru.
Dlatego to pierwsze - jest to zabojstwo umyslne, a drugie - nieumyslne.
Mozesz sie spierac, ale TAK STANOWI PRAWO i TAKA JEST JEGO POWSZECHNA INTERPRETACJA.
O doktoracie pisze aby Ci uswiadomic, ze to co pisze nie jest wymyslem mojej fantazji - tak jak jest to w Twoim przypadku, a jest WIEDZA ZDOBYTA W TRAKCIE SWOJEJ DZIALALNOSCI i EDUKACJI.
To co napisalas na temat moich "niespelnionych ambicji" jest przynajmniej niegodne. Tak napisalem by nie uzyc mocniejszych slow.
Zobacz jaki procent Twojej ostatniej wypowiedzi stanowi odniesienie do przedmiotu dyskusji, a jaki procent to atak na moja osobe?
Jezeli skonczyly Ci sie argumenty to nie przeprowadzaj ataku ad-personem. Jezeli chcesz dalej dyskutowac to siegnij po argumenty zwiazane z tematem dyskusji. No chyba, ze te ci sie juz skonczyly. Jesli tak, tzn. ze nie wygralas tej debaty... .