.
Po usłyszeniu gwizdków wszyscy bardzo posłusznie ruszyli w stronę bram wyjściowych.
Park bardzo szybko zrobił się pusty. Cała operacja opuszczenia parku trwała 10 minut.
.png)

.png)
piekara114 napisał(a):Ogród nic a nic się nie zmienił od naszej wizyty.
Dalej jest piękna fontanna Fontaine des Quatre-Parties-du-Monde - myślałam, że to jeszcze OL, ale jednak już nie. Udało Wam się do niej dotrzeć?
.png)
.png)
..png)
Dokładnie. Szkoda tylko że tak trudno po wizycie w nich doczyścić butymorgana napisał(a):Przepiękne są ogrody i parki paryskie.
.Szkoda, że nie udało nam się wejść do tego muzeummorgana napisał(a):Nam udało się zwiedzić Muzeum Cluny i bardzo nam się podobało.
.Czy przeczytałaś tę książkę przed czy po wizycie w muzeum ?.morgana napisał(a):Ja szczególnie się zdziwiłam, bo na lotnisku zakupiłam jako czytadło na drogę książkę "Siódmy jednorożec" K. Jones (z opisu wynikało, że dzieje się w Paryżu).
I okazało się, że co prawda to fikcja, ale tapiserie będące podstawą całej historii są prawdziwe i faktycznie są wystawiane właśnie w Cluny.
A ja ją sobie wypożyczę z biblioteki (sprawdziłam i jest w zborach mojej biblioteki). Nie wiem, czy mnie zainteresuje, ale spróbuję.morgana napisał(a):Chyba sobie przeczytam tę książkę dla odświeżenia.
Ja też lubię relacje opisujące miejsca, w których byłam.morgana napisał(a):Bardzo ci dziękuję za tę relację, dzięki niej wracają wspomnienia sprzed kilkunastu lat.
.png)
.png)
.png)
..png)
.png)
.png)
megidh napisał(a):Przeszliśmy obok Muzeum Średniowiecza (Musée de Cluny), które o tej porze było już zamknięte.
megidh napisał(a):Po drugiej stronie ulicy, na Placu Samuela Paty, stoi pomnik Michela de Montaigne’a. Jest to słynna rzeźba autorstwa Paula Landowskiego (twórcy m.in. pomnika Chrystusa Odkupiciela w Rio de Janeiro).
megidh napisał(a):Za bramą jest pusto, nie ma żadnych ludzi, ale jesteśmy zdesperowani, żeby coś zobaczyć, ...idziemy dalej, zaglądając do wnętrz stoisk, które mają przeszklone witryny.

.png)
megidh napisał(a):Czy przeczytałaś tę książkę przed czy po wizycie w muzeum ?.
megidh napisał(a):A ja ją sobie wypożyczę z biblioteki (sprawdziłam i jest w zborach mojej biblioteki). Nie wiem, czy mnie zainteresuje, ale spróbuję.
..png)
.png)