Też piknikowaliśmy tam No i zazdro za ostatnie piętro wieży
Ja jak kiedyś kupowałem bilety, to było dostępne tylko piętro II. III trzeba kupować z już większym wyprzedzeniem..png)
Też piknikowaliśmy tam
Ja jak kiedyś kupowałem bilety, to było dostępne tylko piętro II. III trzeba kupować z już większym wyprzedzeniem..png)
szklane ogrodzenie, kontrole jak na lotnisku
dawnooo nie byłam....png)
majkik75 napisał(a):Pikniki są w takich miejscach superTeż piknikowaliśmy tam
![]()
Bardzo mi zależało na tym, aby piknik na Polu Marsowym doszedł do skutku. A niestety to nie zawsze jest możliwe, bo zależy od pogody. Gdyby padało, to nie byłoby możliwości rozłożenia się na trawie. Na szczęście pogoda nam dopisała, więc możemy cieszyć się wspaniałymi wspomnieniami z tego miejsca.piekara114 napisał(a):Fajny piknik.
Wszystko idzie z duchem czasu.piekara114 napisał(a):W otoczeniu wieży sporo się zmieniłoszklane ogrodzenie, kontrole jak na lotnisku
dawnooo nie byłam...
Konieczność kupowania biletów z dużym wyprzedzeniem to spora niedogodność. Kupując bilety dwa miesiące wcześniej ryzykowaliśmy, że trafimy na niepogodę w dniu wizyty na Wieży. A to niestety pozbawiłoby nas świetnych widoków i możliwości piknikowania pod Wieżą Eiffla. Decydując się na zakup biletów w dniu wizyty można sobie wybrać pogodny dzień, ale istnieje wtedy ryzyko, że biletów na szczyt Wieży nie będzie już w sprzedaży. Nie wiadomo co lepszemajkik75 napisał(a):No i zazdro za ostatnie piętro wieżyJa jak kiedyś kupowałem bilety, to było dostępne tylko piętro II. III trzeba kupować z już większym wyprzedzeniem.
.png)
.png)
.png)
.png)
megidh napisał(a):Po wyjściu z windy znajdujemy się w przeszkolonej galerii, skąd widoki ogląda się przez szybę. Nas to nie satysfakcjonuje, więc od razu po schodach wychodzimy na zewnętrzny taras widokowy.
megidh napisał(a):Na 2 piętrze znajduje się bufet, w którym są takie ceny.
megidh napisał(a):Po zjechaniu na sam dół jeszcze chwilę podziwiamy konstrukcję Wieży.
megidh napisał(a):Wizyta na Wieży Eiffla była niesamowitym doświadczeniem. Oglądanie jej z dołu jest ok, ale dopiero będąc w jej wnętrzu można poczuć tą potężną, surową konstrukcję. Widoki ze szczyty Wieży są rewelacyjne. ...
..png)
Zgadzam się z tym. Będąc w Paryżu bez wyjazdu na szczyt wieży to nie pełna wizyta.megidh napisał(a):Wizyta na Wieży Eiffla była niesamowitym doświadczeniem. Oglądanie jej z dołu jest ok, ale dopiero będąc w jej wnętrzu można poczuć tą potężną, surową konstrukcję. Widoki ze szczyty Wieży są rewelacyjne. Paryż u stóp wydaje się cichy, spokojny i nieskończenie piękny.
.png)
piekara114 napisał(a):Zgadzam się z tym. Będąc w Paryżu bez wyjazdu na szczyt wieży to nie pełna wizyta.megidh napisał(a):Wizyta na Wieży Eiffla była niesamowitym doświadczeniem. Oglądanie jej z dołu jest ok, ale dopiero będąc w jej wnętrzu można poczuć tą potężną, surową konstrukcję. Widoki ze szczyty Wieży są rewelacyjne. Paryż u stóp wydaje się cichy, spokojny i nieskończenie piękny.
, ale wieża jest wspaniała , a widoki z niej - fantastyczne
.png)
wiola2012 napisał(a):megidh napisał(a):Wizyta na Wieży Eiffla była niesamowitym doświadczeniem. Oglądanie jej z dołu jest ok, ale dopiero będąc w jej wnętrzu można poczuć tą potężną, surową konstrukcję. Widoki ze szczyty Wieży są rewelacyjne. ...
Gosiu, przekonałaś mnie. Kilka stron wcześniej napisałam, że wieża to nic specjalnego (tak słyszałam), zmieniam zdanie.
piekara114 napisał(a):Zgadzam się z tym. Będąc w Paryżu bez wyjazdu na szczyt wieży to nie pełna wizyta.megidh napisał(a):Wizyta na Wieży Eiffla była niesamowitym doświadczeniem. Oglądanie jej z dołu jest ok, ale dopiero będąc w jej wnętrzu można poczuć tą potężną, surową konstrukcję. Widoki ze szczyty Wieży są rewelacyjne. Paryż u stóp wydaje się cichy, spokojny i nieskończenie piękny.
.piotrf napisał(a):W takim razie moje wizyty w Paryżu pełne nie były, ale wieża jest wspaniała , a widoki z niej - fantastyczne
![]()
.png)
.png)
megidh napisał(a):…Architektonicznie jest bardzo ciekawy.
megidh napisał(a): Ponadto można z niego podziwiać Wieżę Eiffla w całej okazałości.
.png)
Starałam sięwiola2012 napisał(a):megidh napisał(a):…Architektonicznie jest bardzo ciekawy.
Też tak uważam. Ale trzeba przyznać, że wstawiłaś ciekawe ujęcia tego mostu.
.Na most warto również przyjść dlatego, żeby zejść z niego na wyspę Île aux Cygnes.wiola2012 napisał(a):megidh napisał(a): Ponadto można z niego podziwiać Wieżę Eiffla w całej okazałości.
Nawet gdyby nie był ciekawy pod względem wizualnym, to warto się przespacerować dla widoku na wieżę i rzekę.
.png)
.png)