.png)
FUX napisał(a):A co to jest GP?
jak kolega mial VW sharana z jakims dziwnym, benzynowym motorem, to kiedys o malo do nastepnej stacji nie dociągnąl. pare metrów do dystrybutora pchal. Dystanse miedzy stacjami sięgaja 80km....
.png)
MWN napisał(a):Jechać 90 kmh żeby mało paliło, to nie lepiej rowerem![]()
.png)
Tojka2 napisał(a):drodzy kierowcy! Jadąc do CRO gdzie tankować proponujecie a gdzie wręcz odradzacie?! chodzi mi o diesla, słyszałem ze zatankować jeszcze przed granicą z czechami a póżniej to w austri. a co wy na to???
.png)
Dick45 napisał(a):Wszędzie płacę kartą.Nikt nie oszuka na kursie.Polskie karty wszędzie działają nawet w bankomatach w Chorwacji.
maar napisał(a):....Uwaga: przy wypłacaniu kasy z bankomatów, należy pamiętać, że zostaniemy obciążeni prowizją (ok. 12zł w tamtym roku).
.png)
.png)
Dick45 napisał(a):....Prowizji bankowych nie płaciłem.
.png)
.png)
Piotrek_B napisał(a):Dick45 napisał(a):....Prowizji bankowych nie płaciłem.
Coś tam płaciłeś tyle, że na ostatecznym wyciągu z rachunku nie widzisz tego - bank nie kiwnie nawet palcem jak nie dostanie "dutków"![]()
![]()
Ale to nie ważne - bo tak jak mówisz i ja również zgadzam się z tym - takie transakcje są o wiele tańsze niż bujanie się z walutą po kantorach.
O wygodzie nie wspominam![]()
Pozdrav
Dick45 napisał(a):....Może i taniej wyszłoby kupić kuny w Polsce ale kartą jest o wiele wygodniej.
.png)
Zawsze masz informacje na tablicy za ile km. jest nastepna wiec nie widze problemu(dzisij ON powyzej 1.40 na autobanie)FUX napisał(a):Haweł napisał(a):Ja zawsze tankuje w,kiedy zapali mi sie lampaka od rezerwy...
Na niemieckiej autobahnie może być problematyczne dojechanie do nastepnej tankstelli...![]()
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi