Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Paliwo informacje

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tojka2
Podróżnik
Paliwo informacje

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tojka2 » 15.04.2008 20:44

drodzy kierowcy! Jadąc do CRO gdzie tankować proponujecie a gdzie wręcz odradzacie?! chodzi mi o diesla, słyszałem ze zatankować jeszcze przed granicą z czechami a póżniej to w austri. a co wy na to??? 8O
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 16.04.2008 06:49

FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.04.2008 07:07

Austria i Słowenia tańsza, niż PRL.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.04.2008 08:39

To zależy czy dolara policzysz po 100 zł czy więcej :D :D :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 16.04.2008 09:39

Stanowczo odradzam tankowanie w Czechach! Zimą tak nas "zgolili", że nie mogliśmy w to uwierzyć. Oczywiscie kiedy płaciliśmy euro.. Policzyli po tak zbójeckim kursie, że zwaliło nas z nóg, a niestety zatanklowalismy prawie cały bak, bo wczesniej nie mieliśmy takich przykrych doświadczeń i z tej samej stacji korzystaliśmy wiele razy...A tu niespodzinka i już tankować w Czechach na pewno nie będziemy.
Tojka2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tojka2 » 16.04.2008 14:22

A JESLI CHODZI O CHORWACJE O OMIJAĆ JAKIES STACJE PALIW I KONCERNY CZY OBOJĘTNIE NA KTÓREJ TANKOWAC? :P
wojtek.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek. » 19.04.2008 09:43

Zawsze odkąd pierwszy raz wyjechałem za granicę, tankuje na stacjach z szyldem znanych firm np: Aral, Agip, Shell, Omv Statoil itp. Unikam małych tanich stacyjek . Gdzie pozornie jest taniej :-) Na tym i wielu innych forach, pełno jest opisów jak to się kończy tankowanie, w małych tanich stacjach.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.04.2008 19:19

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Stanowczo odradzam tankowanie w Czechach! Zimą tak nas "zgolili", że nie mogliśmy w to uwierzyć. Oczywiscie kiedy płaciliśmy euro.. Policzyli po tak zbójeckim kursie, że zwaliło nas z nóg, a niestety zatanklowalismy prawie cały bak, bo wczesniej nie mieliśmy takich przykrych doświadczeń i z tej samej stacji korzystaliśmy wiele razy...A tu niespodzinka i już tankować w Czechach na pewno nie będziemy.

Oczywiście to prawda. Mało tego spotkałem się, że dolewają wodę z denaturatem. Liczba oktanów sie zgadza a samochód jedzie wolno. O co tu chodzi. Ostatno to i w Austri potrafią mieszać, nauczyli ich rodacy.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.04.2008 19:59

darek1 napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Stanowczo odradzam tankowanie w Czechach! Zimą tak nas "zgolili", że nie mogliśmy w to uwierzyć. Oczywiscie kiedy płaciliśmy euro.. Policzyli po tak zbójeckim kursie, że zwaliło nas z nóg, a niestety zatanklowalismy prawie cały bak, bo wczesniej nie mieliśmy takich przykrych doświadczeń i z tej samej stacji korzystaliśmy wiele razy...A tu niespodzinka i już tankować w Czechach na pewno nie będziemy.

Oczywiście to prawda. Mało tego spotkałem się, że dolewają wodę z denaturatem. Liczba oktanów sie zgadza a samochód jedzie wolno. O co tu chodzi. Ostatno to i w Austri potrafią mieszać, nauczyli ich rodacy.

To jest Twój trzeci post napisany bez sensu. Podaruj sobie, spamerze.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.04.2008 20:02

Ja zawsze tankuje w,kiedy zapali mi sie lampaka od rezerwy...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.04.2008 20:04

Haweł napisał(a):Ja zawsze tankuje w,kiedy zapali mi sie lampaka od rezerwy...

Na niemieckiej autobahnie może być problematyczne dojechanie do nastepnej tankstelli... 8) :wink:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.04.2008 20:08

FUX napisał(a):
Haweł napisał(a):Ja zawsze tankuje w,kiedy zapali mi sie lampaka od rezerwy...

Na niemieckiej autobahnie może być problematyczne dojechanie do nastepnej tankstelli... 8) :wink:

W moim GP jak sie zapali rezerwa,to spoko na trasie zrobie 150 km,wiec nie wierze,ze nie trafie na trasie na stacje paliw...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.04.2008 20:44

A co to jest GP?

jak kolega mial VW sharana z jakims dziwnym, benzynowym motorem, to kiedys o malo do nastepnej stacji nie dociągnąl. pare metrów do dystrybutora pchal. Dystanse miedzy stacjami sięgaja 80km....
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.04.2008 20:51

To przy 80 km to sie spoko zmieszcze...tylko trzeba uwazac,ze Chorwaci zamykaja stacje,niektore o 22 godzinie..i wtedy lipa...
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 19.04.2008 22:52

Przepisowa odległość na autobahnie w Niemczech jest 50 km. Czasem zdarza się mniej; bardzo rzadko więcej. Poza tym zawsze podaję przy znaku stacji (np, że za 5 km) ile jest do kolejnej. I oczywiście wszystkie czynne 24h.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone