Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane - dobry wybór?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirka85
Autostopowicz
Pakostane - dobry wybór?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirka85 » 04.08.2006 18:47

jadę 2-gi raz do HR (w 2000 r. byłam w Kastel Stari-gorrrąco polecam), tym razem wybieram się do Pakostane. Jeśli ktosik tam był, proszę o informacje o ciekawych miejscach (także w okolicy Pakostane) i Wasze uwagi, spostrzeżenia itp. Troche czytałam o Pakostane na tym forum, ale to raczej wiadomości sprzed 4-5 lat, więc niekoniecznie aktualne.albo są fragmentaryczne info:/ dużo się może nie zmieniło, ale jednak proszę o jakieś "aktualne" wieści o tym miejscu i okolicy. pozdrooveczki dla entuzjastów HR:)
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 07.08.2006 09:56

Byłem w tym roku w Pakostane. Był mój pierwszy pobyt i nie mam porównania z innymi miastami ale powiem krótko - było extra. Miasteczko jest spokojne jak w dzień tak i wieczorami. Nocnego życia nie posmakowałem ze wzgledu na dzieci - spacery max do 22. W Pakostane jest idealna plaża dla dzieci - Janice. Wejscie (od strony portu) po drobnych kamyczkach 2, 3 metry, póżniej dno piaszczyste bez żadnych niespodzianek -czyt. jeżowce. Głębiej zaczynają się już skałki i jeżowce więc woda jest czysta. Na plaży koło kampingu Kozariza byłem raz. Ale wystarczyło - rozbrykane dzieci nie pozwoliły na spokojny wypoczynek. Najgorsze jest to, że były z Polski :?, rodzice się partrzą i żadnej reakcji - było to w stylu :Jasiu nie kop pana bo się spocisz". Ale na całe 10 dni był to jedyny niemiły przypadek.
W mieście jest pare sklepów, piekarni gdzie można spokojnie zaopatrzyć sie we wszystko co potrzebne. Ogólnie mówiąc POLECAM gorąco. I życzę miłego wypoczynku :D
aka85:)
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aka85:) » 21.08.2006 10:54

chris napisał(a):Byłem w tym roku w Pakostane. Był mój pierwszy pobyt i nie mam porównania z innymi miastami ale powiem krótko - było extra. Miasteczko jest spokojne jak w dzień tak i wieczorami. Nocnego życia nie posmakowałem ze wzgledu na dzieci - spacery max do 22. W Pakostane jest idealna plaża dla dzieci - Janice. Wejscie (od strony portu) po drobnych kamyczkach 2, 3 metry, póżniej dno piaszczyste bez żadnych niespodzianek -czyt. jeżowce. Głębiej zaczynają się już skałki i jeżowce więc woda jest czysta. Na plaży koło kampingu Kozariza byłem raz. Ale wystarczyło - rozbrykane dzieci nie pozwoliły na spokojny wypoczynek. Najgorsze jest to, że były z Polski :?, rodzice się partrzą i żadnej reakcji - było to w stylu :Jasiu nie kop pana bo się spocisz". Ale na całe 10 dni był to jedyny niemiły przypadek.
W mieście jest pare sklepów, piekarni gdzie można spokojnie zaopatrzyć sie we wszystko co potrzebne. Ogólnie mówiąc POLECAM gorąco. I życzę miłego wypoczynku :D

dzięki za odp chris:) przedwczoraj wróciłam i krótko mówiąc - było suuuper:D byłam na wczasach z biura podrózy, więc o nocleg nie musiałam sie obawiać.
co do Polaków-niestety rozpoznawałam ich na kilometr (no może trochę mniej;))ale masz rację-nie potrafią się zachować, tak dzieci jak i ich rodzice;/też byłam świadkiem paru takich sytuacji z Polakami w roli głównej-aż wstyd się przyznać do swojego obywatelstwa - niestety:/

co do Pakostane-świetna organizacja imprez dla turystów: aerobic na plaży (brałam udział-rewelacja!!!), coniedzielne festyny rodzinne (nie brałam udziału,ale też rewelacja;)),co do życia nocnego-dużo fajnych knajpek ze swojskim jedzonkiem i napojami (też swojskimi;)). No a Chorwaci jak zwykle serdeczni dla turystów:)
no a zupełnie bez porównania były skoki do wody z murku (przystań dla łódek - tam gdzie latarnia morska). dzieci chorwackie są nieziemskie!!!:)

dziś idę wywołac zdjęcia (niestety nie wzielam cyfrowki:(), ale mam nadzieje ze będzie co oglądać:)

pozdrawiam:)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone