Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

orebic , omiś czy vodice

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
artmal
Odkrywca
orebic , omiś czy vodice

Nieprzeczytany postnapisał(a) artmal » 19.07.2008 07:36

jezu , mam moc!!! (zalogowałem się). od kilku dni przeglądam cro.pl i codziennie zajmuje mi to coraz więcej czasu. w chorwacji byłem pierwszy raz w zeszłym roku i zamierzam tam jeżdzić przez najbliższe lata. rok temu byliśmy w mali losin w lipcu w ciemno w 8 osób. z poszukiwaniem apartamentów poszło całkiem sprawnie jak na taką liczbę osób (chcieliśmy mieszkać w jednym domu) , jedyną niedogodnością była konieczność przeprowadzki po tygodniu na sąsiednią ulicę.
w tym roku jedziemy we wrześniu( w lipcu jak dla mnie zbyt duże upały) w 4 osoby , oczywiście w ciemno. w zasadzie wszystko już wiem z forum , ale cały czas mam dylemat jeśli chodzi o miejsce. w tej chwili myślę o trzech lokalizacjach:1. okolice orebić
2. okolice omiś 3. vodice (może we wrześniu będzie spokojniej). czas zamierzamy spędzać częściowo na plaży , a częściowo zwiedzić ile się uda: split , dubrownik , krk może plitwickie...
a druga sprawa to dzień przyjazdu. wychodzi na to , że będzie to niedziela i to raczej po południu bo zamierzamy nocowac nad balatonem. ktoś pisał , że wg. niego niedziela jest b. dobra na szukanie apartamentów , ale to był tylko jeden głos , czy ktoś to może potwierdzić? jeśli ktoś chciałby podzielić swoimi uwagami , wskazówkami to z góry dzięki a w zasadzie hvala 8)
Ostatnio edytowano 20.07.2008 08:52 przez artmal, łącznie edytowano 2 razy
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 19.07.2008 07:40

we wrześniu każdy dzień tygodnia jest doskonałym dniem na poszukiwanie apartamentu ;)
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 19.07.2008 08:15

W tym roku byłem w Orebucu i było tam bardzo fajnie. Bardzo mi się podobało, ale strasznie daleko. Już tak daleko nie pojadę, bo uważam, że nie ma to sensu. Jedyny pozytyw tak dalekiego wypadu to bliskość Dubrownika, jednak Trogir podobał mi się o wiele bardziej.
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 19.07.2008 09:07

Adam,K napisał(a):W tym roku byłem w Orebucu i było tam bardzo fajnie. Bardzo mi się podobało, ale strasznie daleko. Już tak daleko nie pojadę, bo uważam, że nie ma to sensu. Jedyny pozytyw tak dalekiego wypadu to bliskość Dubrownika, jednak Trogir podobał mi się o wiele bardziej.

Jak to daleko? Do Włoch np jest dalej :P czy nie ma sensu jeżdżenie tam gdzie się komu podoba?
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.07.2008 10:18

Polecam Riwierę Makarską lub płw. Plejesac..naprawdę piękne widoki..choć gdy zawsze jeździmy we wrześniu to jest mniej ludzi..nie wiem co was interesuje, jednak w Orebic już były pustki, natomiast na Riwierze jeszcze gdy wracaliśmy życie kwitło :D
Oba miejsca piękne choć plw.Peljesac bardziej dziki
8O :D

Pozdrawiam
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 19.07.2008 11:27

peligrosa napisał(a):
Adam,K napisał(a):W tym roku byłem w Orebucu i było tam bardzo fajnie. Bardzo mi się podobało, ale strasznie daleko. Już tak daleko nie pojadę, bo uważam, że nie ma to sensu. Jedyny pozytyw tak dalekiego wypadu to bliskość Dubrownika, jednak Trogir podobał mi się o wiele bardziej.

Jak to daleko? Do Włoch np jest dalej :P czy nie ma sensu jeżdżenie tam gdzie się komu podoba?

Jeżdżenie tam gdzie się komu podoba ma jak najgłębszy sens. Ja nie powiedziałem, że nie ma sensu jeździć tam gdzie się podoba, tylko mówiłem, że ja tam już nie pojadę, bo chociaż było fajnie, to środkowa Dalmacja moim subiektywnym zdaniem jest o wiele ładniejsza. Sam Peljasac zaskoczył mnie na minus. Nie podobał mi się. Gdyby nie Orebicz to nie byłbym zadowolony z wyjazdu.
Jednak z wakacji jestem bardzo zadowolony.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.07.2008 11:32

A kojoty Ty słyszał :lol:
artmal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artmal » 19.07.2008 14:11

znajomym , którzy z nami jadą a nie byli jeszcze w chorwacji , mówię , że gdziekolwiek wylądujemy to i tak będzie extra , a tak naprawdę to pewnie zmęczenie podróżą zdecyduje czy zatrzymamy się bliżej czy pojedziemy dalej. dzięki za wpisy , szczególnie dla ines , z twoich wcześniejszych wpisów i zdjęć dowiedziałem się bardzo dużo :D . a może z innej beczki : czy ktoś był w chorwacji na nartach?

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone