Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Omis

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andree
Plażowicz
Omis

Nieprzeczytany postnapisał(a) andree » 03.07.2007 20:58

Witam wszystkich! Proszę o pomoc: od 4 lat jeżdżę co roku na Istrię jednak skuszony raftingiem tym razem postanowiłem pojechać w okolice Omisu. I pytanie: polećcie proszę dobre i w dobrej cenie kempingi lub kwatery w okolicach tego miasta. Jadę samochodem, więc kilka kilometrów nie ma znaczenia. marzenie: cichy, spokojny kamp nad samym morzem nie dalej niz 2 km od jakiegos ladneggo, starego centrum miasteczka :D Da się? :)
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.07.2007 21:02

http://www.galeb.hr/
a w Ruskamen jest Camping Daniel
andree
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andree » 05.07.2007 07:55

Uprzejmie dziękuję, rzeczywiście kamp zdaje się spełniać wszystkie moje marzenia :D
GAMBIT
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GAMBIT » 05.07.2007 08:11

Ja byłem 2 razy w okolicach Omiśa. Za każdym razem szukałem apartamentu dla 2 rodzin, ale jakieś 10-15 kilometrów za Omiśem w stronę Makarskiej. Jednego roku popełniłem błąd i zamieszkałem niedaleko drogi po lewej stronie w kierunku na Makarską. Niestety jest bardzo uczęszczaną drogą, więc ciężko było spać przy otwartych oknach. Lepiej nie popełnijcie tego samego błędu :-).
Warto natomiast szukać kwater bliżej morza, choćby z powodu naprawdę stromych zejść na plaże w tych okolicach.
No i oczywiście wjazd do Omiśa to udręka z powodu korków, które tworzą osoby kierujace ruchem na skrzyżowaniu za mostem. Nieraz ponad 10 km korek pokonuje się przez 1,5-2 godziny. Najlepiej przejeżdżać przez Omiś do 11-12. Później do wieczora zawsze jest korek.
robal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robal » 18.07.2007 17:09

proponuję pojechać do Nemiry , ok 2 km za Omisem w stronę Makarskiej (po prawej stronie).Spokój,knajpli,widok na Adriatyk,bardzo duży wybór kwater.
jarkotowa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarkotowa » 19.07.2007 14:32

Najlepiej przejeżdżać przez Omiś do 11-12. Później do wieczora zawsze jest korek.

Bylismy 2 tyg w Stanici - ze 4 km za Omisem. Przejezdzalismy przez Omis o rozych porach dnia i ani razu nie stalismy z korku. Jedzie sie wolniutko w samym centrum bo sa tlumy ludzi, ale korek? Ani razu!
awtok
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) awtok » 31.07.2007 07:58

Witam !!!
Mam pytanko jak w Omisiu jest z fauna morską rybki muszelki czy da się coś znależć ewentualnie gdzie w okolicy można się wybrać zeby poszukać muszelek
Aha czy można łowić ryby w Omisiu

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone