W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czy jest sens zabierać rowery do Omisia w celu wypadów czysto rekreacyjnych? Byłam już w Omisiu i wydaje mi się, że nie ma tam zbyt dużych możliwości dla nieprofesjonalnych rowerzystów. Ale może się mylę. Jak myślicie? Gosia
Wydaje mi sie ,że masz racje . Nie ma w Omiszu ciekawych tras rowerowych, a kierowcy chorwaccy raczej nie traktuja rowerzysty na drodze jako przyjaciela a zawalidrogę
Potwierdzam - większość a w zasadzie wszystkie drogi mają strome podjazdy może za wyjątkiem jardanki a jazda po niej to nie najlepszy pomysł szczególnie w sezonie Rowery należy pozostawić w domu (ewentualnie dla próby wypożyczyć na 1 dzień i przekonać się na własnej skórze co znaczy jazda przy trzydziestu paru stopnich po rozgrzanym asfalcie w górach ).
Pozdraw Svima
Rowery wozę od wielu lat, wyjątkowo w zeszłym roku, w okolice Omisia nie zabrałem--całe szczęście--nie ma gdzie jeżdzić rekreacyjnie. Drogi waskie, ruch olbrzymi,góry. Pozdrawiam