Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okrug Donji-czy warto?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 05.04.2008 12:00

Między Gornji a Donji jest jakieś 6 km. Sklepy znajdziesz tu i tu ale zdecydowanie jest ich mnie w tym drugim.
Krajla Zvonimira jest troszkę wyżej nad Put Diruna. Put Diruna to pierwsza ulica wzdłuż plaży w okolicy zatoki Movarstica.
Pozdrawiam.
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 05.04.2008 12:40

jonka83 napisał(a):Mam pytanie jakie są odległości pomiędzy Okrugiem Dolnji a Gornji? Czy w Okrugu Dolnji są jakieś sklepy?
Znalazłam jeszcze kwaterę w Okrugu Gornji, ktoś już o niej wspominał - pol - chorwackie małżeństwo - Kralja Zvonimira 20. W którym miejscu jest ta ulica??

Hej z mapy (którą wstawił Janusz Bajcer- 5 post w tym temacie) wynika że ta ulica jest w Donji Okrug . My tez tam mamy kwaterkę wynajętą;-))
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 05.04.2008 13:23

:D
Moi drodzy bo prawda jest taka, że taka ulica jest w jednej i drugiej miejscowości. Są to osobne miejscowości i każda z nich ma taka ulicę.
W Okrug Gornji ulica znajduje się tam gdzie Madzia opisała przy (Uvala Mavarcica) Zatoce Mawarstvica.
Natomiast w Okrug Donji : w części najbardziej wysuniętej w morze, dzielnica Kava (też znana i w innej okolicy), niedaleko latarni morskiej. Nawiasem mówiąc bardzo spokojna część Okrugu D.
Pozdrawiam :wink:
jonka83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 05.04.2008 13:24

beatusia napisał(a):Hej z mapy (którą wstawił Janusz Bajcer- 5 post w tym temacie) wynika że ta ulica jest w Donji Okrug . My tez tam mamy kwaterkę wynajętą;-))

Jak przeglądałam mapę to ta ulica jest w jednym i drugim okrugu. A wy w którym wynajęliście?
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 05.04.2008 13:25

My mamy wynajęty w Donji. Pozdrawiam
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 05.04.2008 13:29

stola1 napisał(a)::D
Moi drodzy bo prawda jest taka, że taka ulica jest w jednej i drugiej miejscowości. Są to osobne miejscowości i każda z nich ma taka ulicę.
W Okrug Gornji ulica znajduje się tam gdzie Madzia opisała przy (Uvala Mavarcica) Zatoce Mawarstvica.
Natomiast w Okrug Donji : w części najbardziej wysuniętej w morze, dzielnica Kava (też znana i w innej okolicy), niedaleko latarni morskiej. Nawiasem mówiąc bardzo spokojna część Okrugu D.
Pozdrawiam :wink:

Widzę że znasz ten "teren " dobrze;-)) Jaki jest ten okrug d?Wybieramy się tam w cztery rodzinki więc towarzystwo będzie a jak z innymi atrakcjami;-))
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 05.04.2008 14:23

Okrug D, tak jak mówili to już moi poprzednicy jest bardzo spokojną osadą.
Jest on położony w najdalszej części wyspy, więc trochę na odludziu.
Nie ma tam rozrywek takich jak przy głównej plaży w Okrug G.
Jest spokój , sielska - anielska atmosfera. Małe plażyczki : skaliste i żwirkowe. Zdecydowanie mniej ludzi, na plażach goście okolicznych domków i tacy co znają te miejsca z wcześniejszych wyjazdów lub poszukiwacze różnych plaż.
Domki ładne zadbane, budownictwo nowoczesne. Dokładnie tak wyglądają jak na zdjęciach, które umieścił Janusz. Idealne miejsce dla lubiących ciszę i unikających gwaru ulicznego i plażowego.
Aby dostać się do bardziej rozrywkowej części to trzeba podjechać samochodem: Do Okrug G, albo do Trogiru.
Pozdrawiam
:D
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 05.04.2008 15:53

Dzięki Stola za info;-))) Doczytałam że jedziemy w tym samym czasie w to samo miejsce. Z jakiego miasta jedziesz , jak nie chcesz pisać na forum to podam Ci mojego maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Pozdrawiam
jonka83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 05.04.2008 18:27

Kralja Zvonimira 26, okrug Donji??
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 08.04.2008 21:06

jonka83 napisał(a):Kralja Zvonimira 26, okrug Donji??

jonka to będziemy sąsiadami , bo ja na Kralja Zvonimira 10. Napisz w jakim czasie jedziesz;-)) Już z jedna cro-forumkowiczką będę w tym samym czasie na Ciovo;-)))super
misiekiandzia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 14.04.2008 19:44

AndrzejJ. napisał(a):Myślę ,że już czas by ogłosić Ciovo polską wyspą.
:wink:

Niezupełnie. Więcej tam włochów i węgrów niż polaków, poza tym masa bosniaków, no i w weekendy przyjeżdża masa miejscowych ze Splitu, Kasteli i okolic :D :D :D
misiekiandzia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 14.04.2008 20:44

jadrankika napisał(a):moim zdaniem szkoda ludzie waszej kasy na to cholerne ,betonowe CIOVO . Powstały tam setki okropnych domów z ekspansją ich włascicieli na agencje turystycze w Polsce . Dlatego tak go wszędzie pełno ...

Kobieto !!!! co Ty bredzisz ??? jakie cholerne??? jakie betonowe ???? :!: :!: :!: :!: :!:
Po pierwsze nie jesteś jakimś wybitnym autorytetem w dziedzinie Cro!!! Twoja opinia to tylko Twoje zdanie, subiektywne zresztą !!!!
Byłaś tam?? OK!, nie podobało Ci się, też OK!, ale to nie upoważnia Cię do takiego autorytatywnego krytykowania !!!!!
Daj szanse innym zobaczyc i się przekonać no i ocenić!!!!!
Byliśmy w Cro tylko 6 razy, w tym 3 razy na Ciovo, NAM SIĘ TAM BARDZO PODOBAŁO !!!!! JASNE ???? i to też jest nasza subiektywna ocena. I nie szkoda mi było kasy na te wyjazdy !!!! wręcz przeciwnie.
Po drugie, nie uważam, żeby forum na Cropli było zdominowane wyspą Ciovo !!!
Po trzecie nie spotkałem na forum innego miejsca, które byłoby tak bezpodstawnie krytykowane !!!!
Więc daj sobie na luz Kobieto !!!!!
PS. Ludzie, czytajcie te posty na forum z odrobiną dystansu, bo pełno tu nieprawdziwych i tendencyjnych opinii
Bodzio
Croentuzjasta
Pytanie o Fotki?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 24.04.2008 16:50

Czy macie jakieś fotki z Okrug Donji do pokazania na forum (plaże, widoczki) ?
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 24.04.2008 16:59

beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 25.04.2008 11:12

Dokopałam sie do relacji z wakacji na Ciovo;))
forum/viewtopic.php?t=17344&postdays=0&postorder=asc&start=15
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne