Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okrug Donji-czy warto?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2008 23:34

jadrankika napisał(a):U mnie fal nie ma - totalna BONANZA . ..

L.NOĆ

Laku noč :lol: :wink:
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 21.03.2008 12:03

jadrankika napisał(a):No to CIOVO !,CIOVO! komu jeszcze CIOVO ??
Co tak cicho ?nie ma więcej pytań o jakiś apartmanik ,adresik ?

Ludzie ,od serca radzę tylko nie tam ( no i nie wyspa VIR !!), a wakacje będą super!

Może napiszesz dlaczego??
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 22.03.2008 17:21

dlatego ,że to CIOVO jest zbyt zabudowane nowoczesnymi ,okropnymi domami ,gdzie właściciele nastawieni są na jak najwięcej apartamentów=kasa.
50% tych zabudowań postawionych jest "na dziko",czyli bez planu urbanistycznego="od sasa do lasa".Tam nie ma ducha typowej DALMACJI-
a tego warto poszukać wybierając sie do CHORWACJI.Dla mnie perełki jadrana ,to rybackie porciki z KAMIENNYMI DOMAMI ,a nie beton .
Myślę,że już lepsza jest sąsiednia wyspa ŚOLTA.
A najlepszy VIS,(ze względów politycznych był długo niedostępny dla cywilów,czyli zachował się prawie "nietknięty")-tylko,że jest tam dosyć drogo.
jj75
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jj75 » 29.03.2008 11:51

Witaj Janusz. Mam prośbę wykupiłem pobyt na Ciovo dokładnie w Gospino 43, Bušinci. Czy jesteś może w posiadaniu mapki tej miejscowości z nazwami ulic lub może wiesz gdzie taka mapkę mogę otrzymać. Dzięki za pomoc.
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 29.03.2008 11:58

Co prawda nie do mnie to było, ale pozwolę sobie wkleić wypowiedzi i namiary na OKRUG forum/viewtopic.php?p=233964&highlight=
jj75
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jj75 » 29.03.2008 12:21

Dzieki stola tylko ja szukałem Gospino 43, Bušinci, ale dzięki tej mapie znalazłem.Jest na północny wschód od wskazanego przez Ciebie miejsca.[/b][/i]
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 29.03.2008 12:25

:D Dobre miejsce- też tam często bywam. W tym roku również w okolicach....
Taką mapkę można sobie wziąść tam na miejscu na poczcie.
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 29.03.2008 12:25

:D Dobre miejsce- też tam często bywam. W tym roku również w okolicach....
Taką mapkę można sobie wziąść tam na miejscu na poczcie.
Walt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walt » 04.04.2008 18:37

jaser napisał(a):Czy chodzi o apartament Marin, wybieram się tam na przełomie czer/lip przyznam się ,że nie wiem wiele na temat tego miejsca ale myślę że będzie super :lol:

No to może się spotkamy ;) Ja jadę od 5.07 właśnie do Marin-a, pierwszy raz, więc niestety nie podzielę się uwagami co do apartamentów i samego Okrugu. Ale liczę na jakieś info od Ciebie po powrocie (gdybyś zdążył przed naszym wyjazdem) :)
Pzdr
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.04.2008 18:58

Myślę ,że już czas by ogłosić Ciovo polską wyspą.
:wink:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 04.04.2008 20:00

Witam

Po naszym czerwcowym powrocie, jak "odbielę" apartament z "czarnej listy".

pozdrav :papa: :hut:
Walt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walt » 04.04.2008 22:11

Mam nadzieję że Marin ani Okrug Donji nie są na Twojej "czarnej liście". jeśli tak to proszę o szczegóły.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 04.04.2008 23:40

Walt napisał(a):Mam nadzieję że Marin ani Okrug Donji nie są na Twojej "czarnej liście". jeśli tak to proszę o szczegóły.

Ależ nie na mojej, na forumowej :lol: (i nie te wymienione)
- proces leczenia kompleksów i uprzedzeń nie powinniśmy leczyć kosztem Chorwatów, co to z turystyki żyją.

życzę udanego, ciepłego urlopu :D
pozdrav :papa: :hut:
jaser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaser » 05.04.2008 09:59

Walt napisał(a):
jaser napisał(a):Czy chodzi o apartament Marin, wybieram się tam na przełomie czer/lip przyznam się ,że nie wiem wiele na temat tego miejsca ale myślę że będzie super :lol:

No to może się spotkamy ;) Ja jadę od 5.07 właśnie do Marin-a, pierwszy raz, więc niestety nie podzielę się uwagami co do apartamentów i samego Okrugu. Ale liczę na jakieś info od Ciebie po powrocie (gdybyś zdążył przed naszym wyjazdem) :)
Pzdr

Witam no to spotkamy się na miejscu ja wracam 12 lipca do zobaczenia w cro
jonka83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 05.04.2008 10:30

Mam pytanie jakie są odległości pomiędzy Okrugiem Dolnji a Gornji? Czy w Okrugu Dolnji są jakieś sklepy?
Znalazłam jeszcze kwaterę w Okrugu Gornji, ktoś już o niej wspominał - pol - chorwackie małżeństwo - Kralja Zvonimira 20. W którym miejscu jest ta ulica??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne