Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

okolice Zadaru czy dalej riwiera Makarska( Tucepi)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Donka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Donka » 09.08.2006 12:50

Co byscie wybrali.
Proszę tez o informacje o dostępności apartamentów w terminie 21/8-31/8, czy są problemy ze znalezieniem, jakie ceny (od.. do) żeby nie przepłacić.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 09.08.2006 22:38

oczywiscie ze bym wybrala riwiere makarsKA!
jest sliczna te gory morze plaze he;)cudo:)
nien zastanawiaj sie tylko jedz na riwiere a tam morze , gory , piekne plaze:)na riwerze znalezlismy w tamtym roku od25sierpnia duzy apartament ok50m od morza w tucepi za 9E od osoby:)
Ostatnio edytowano 10.08.2006 10:12 przez ines, łącznie edytowano 1 raz
idas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) idas » 10.08.2006 09:38

Takze polecam Makarska, choc ja w tym roku wubralem okolice Zadaru, a konkretnie Zaton. Przez Riwiere tylko przejade w drodze do Dubrovnika :)
laura2
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laura2 » 10.08.2006 11:19

Napewno nie Zadar, niżej.....
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 10.08.2006 21:51

Nigdzie nie ma takich kontrastów (góry/morze) jak na Rivierze Makarskiej.
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 13.08.2006 19:13

Nigdzie nie ma też takiego tłoku jak na Riwierze Makarskiej - okolice Zadaru są dużo mniej oblegane. Oczywiście nie polecam samego Zadaru, ale już miejscowości położone kilkanaście kilometrów od niego są całkiem atrakcyjne. Także w okolicach jest sporo fajnych miejsć do obejrzenia - poczynając od Zadaru, poprzez Nin, Pag, Paklenicę, po wyspy Riwiery Zadarskiej - Ugljan, Dugi Otok czy Archipelag Kornati. Mi osobiście atmosfera Makarskiej w sezonie nie bardzo odpowiada.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 14.08.2006 12:52

Autor Wiadomość
Donka pisze ze chce jechac w terminie 21/8-31/8,wiec nie przesadzaj wtedy juz tlokow nie ma, bo sezon sie konczy ..zgodze sie ze w makarskiej jest duzo ludzi dlatego tam nie jezdze tylko wybieram mniejsze i sliczne miasteczka przed i za makarska jak np. tucepi ,brela itd...jak jade zawsze ok 25sierpnia to ludzi nie jest duzo..Donka naprawde polecam riwiere , bo jak pisze Wiła wianki
"Nigdzie nie ma takich kontrastów (góry/morze) jak na Rivierze Makarskiej."
mialam mozliwosc byc i w okolicach zadaru i na riwierze i z calego serca polecam ci riwiere:)jest tam poprostu bosko:)!sama zobacz:)
http://www.wakacje.ao.pl/
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 24.01.2007 00:35

idas napisał(a):Takze polecam Makarska, choc ja w tym roku wubralem okolice Zadaru, a konkretnie Zaton. Przez Riwiere tylko przejade w drodze do Dubrovnika :)

Witam . Wybieram sie w tym roku do Bibinje niedaleko Zadaru czy to dobry wybór. Znajomi byli w ubiegłym roku i byli zadowoleni, tymbardziej , że w drugiej połowie sierpnia kwaterka za 3 osoby 30 euro. A może masz jakies namiary na inne kwatery w tym rejonie oraz fotki. Prosze o kontakt; adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 24.01.2007 15:07

Ja bylam w obydwu tych miejscach. Piekne:)
Kazde ma wady i zalety, pewnie wiele nie pomoge. Ale co wiem, to napisze:

Okolice Zadaru: blizej, mniej ludzi, moze tez ciut taniej. Piekny PN Paklenica dla lubiacych chodzenie po gorach, do zwiedzenie Nin, Zadar, Pag, mozna pokusic sie o Plitwice (ok 100km), rafting na Zrmanji (kurcze, nie dam sobie glowy uciac za te nazwe...)

Makarska: wiecej rozrywek, baza wypadowa do zwiedzenia wysp (Brac, Hvar), Sv Jure - atrakcja obowiazkowa. No i te gory schodzace do morza:) Nam w tym rejonie trafila sie bardzo zmienna pogoda, niestety, burze i sporo deszczu, klebilo sie nad tymi gorami okrutnie. Ale i tak milo wspominamy:)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.01.2007 16:46

my mielismy w Tucepi 2tyg 35st , upal:)
deszcz raz padal:)
to zalezy jak sie trafi;/
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 28.01.2007 17:40

Każdy ma rację i oczywiście swoje osobiste przekonania. Ja byłem koło Zadaru w http://www.zaton.hr/de/index.php super kompleks dla kazdego gorąco polecam. Super domki kompeksy restauracyjne programy animacyjne dla dzieci wiele atrakcji dla najmłodszych i wieczorem dala dorosłych, sklepy poczta kantory bankomaty, bary z tanimi daniami itp.
idusia69
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) idusia69 » 24.02.2007 00:56

wlodek napisał(a):Każdy ma rację i oczywiście swoje osobiste przekonania. Ja byłem koło Zadaru w http://www.zaton.hr/de/index.php super kompleks dla kazdego gorąco polecam. Super domki kompeksy restauracyjne programy animacyjne dla dzieci wiele atrakcji dla najmłodszych i wieczorem dala dorosłych, sklepy poczta kantory bankomaty, bary z tanimi daniami itp.
Pocieszyłeś mnie, bo właśnie w tym roku wybieram się w okolice Zadaru na wyspę Vir, a tu wszyscy tylko riwiera i riwiera...już sama nie wiem co o tym myśleć...
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 25.02.2007 19:34

idusia69 napisał(a):
wlodek napisał(a):Każdy ma rację i oczywiście swoje osobiste przekonania. Ja byłem koło Zadaru w http://www.zaton.hr/de/index.php super kompleks dla kazdego gorąco polecam. Super domki kompeksy restauracyjne programy animacyjne dla dzieci wiele atrakcji dla najmłodszych i wieczorem dala dorosłych, sklepy poczta kantory bankomaty, bary z tanimi daniami itp.
Pocieszyłeś mnie, bo właśnie w tym roku wybieram się w okolice Zadaru na wyspę Vir, a tu wszyscy tylko riwiera i riwiera...już sama nie wiem co o tym myśleć...

Polecam Ci zwiedzić Zadar oraz Nin stare miasta i jest co zwiedzac. W Zadarze sliczne wąskie uliczki tylko straszny na nich tłok w sezonie.
Pełno knajpek kawiarenek jest super. Na koniec powiem Ci że gdzie bys nie była w Chorwcji to jest fajnie. :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone