A żebyś wiedziała, że wsadzęBea.ta napisał(a):omatkozłota![]()
piękne![]()
jeszcze zajączusia malusiego tam wsadźz bazi
hrupek666 napisał(a):Mniam mniamniam![]()
Ale może macie coś na takie dni jak dziś (postne)
https://www.cro.pl/post1346967.html#p1346967
.png)
A żebyś wiedziała, że wsadzęBea.ta napisał(a):omatkozłota![]()
piękne![]()
jeszcze zajączusia malusiego tam wsadźz bazi

JackDaniels;) napisał(a):Uwaga próba![]()
Schab i polędwiczka wieprzowa w babcinej pończosze.
Etap pierwszy.
1/2 szklanki cukru, nacieramy i do lodówki na 48h.
Etam drugi.
Mięso myjemy - 1/2 szklanki soli gruboziarnistej, nacieramy i znowu do lodówki na 48h.
Etap trzeci.
2 łyżki majeranku
6 ząbków czosnku
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1 łyżeczka mieszanki grubo zmielonego pieprzu
myjemy, nacieramy i na kolejne 48h do lodówki.
a dziś nadejszła wiekopomna chwila, pończocha zakupiona, mięsko zapakowane i powieszone na 7 dni do następnej soboty w ciepłym, suchym i przewiewnym miejscu, będzie wisiało na rurze obok kaloryfera![]()
Etap czwarty - za tydzień, degustacja![]()
CroAna napisał(a):Mięcho wygląda smakowicie"cza" zrobić
.png)
CroAna napisał(a):Mięcho wygląda smakowicie"cza" zrobić
JackDaniels;) napisał(a): ... a dziś nadejszła wiekopomna chwila, pończocha zakupiona, mięsko zapakowane i powieszone na 7 dni do następnej soboty w ciepłym, suchym i przewiewnym miejscu, będzie wisiało na rurze obok kaloryfera
.png)
Anai napisał(a):JD co w Twoim opisie oznacza przewiewne, bo ile w mojej chałupie o ciepłe miejsce nietrudno
(jacyś tacy ciepłolubni jesteśmy), to przeciągów raczej nie miewam
CroAna napisał(a):Anai napisał(a):JD co w Twoim opisie oznacza przewiewne, bo ile w mojej chałupie o ciepłe miejsce nietrudno
(jacyś tacy ciepłolubni jesteśmy), to przeciągów raczej nie miewam
Anai, racja...i mą uwagę to zwróciło, ale potem po spojrzeniu na smakowite zdjątko miałam już tylko ślinotok
.png)
Hmmm... nie jestem pewna czy u mnie jest to przewiewne miejsceJackDaniels;) napisał(a):Przewiewne miejscekoło okna w kuchni na dzyndzlu na górnej szafce
![]()
A pończocha musi być babcina? Jedwabna czy poliester też obleci?JackDaniels;) napisał(a):Wołowinka też będzie, mam nadzieje że wyjdzie jeszcze lepsza![]()
marytka napisał(a):i teraz zatkało pałą ruskie kakao...
Anai napisał(a):Hmmm... nie jestem pewna czy u mnie jest to przewiewne miejsceJackDaniels;) napisał(a):Przewiewne miejscekoło okna w kuchni na dzyndzlu na górnej szafce
![]()
![]()
Trudno, najwyżej okno rozszczelnięA pończocha musi być babcina? Jedwabna czy poliester też obleci?JackDaniels;) napisał(a):Wołowinka też będzie, mam nadzieje że wyjdzie jeszcze lepsza![]()
marytka napisał(a):i teraz zatkało pałą ruskie kakao...