Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od kuchni...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda
Avatar użytkownika
Posty: 45308
Dołączył(a): 04.06.2008

Postnapisał(a) Vjetar » 15.12.2013 18:09

Klik.
Trzymam kciuki.
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004

Postnapisał(a) darek1 » 15.12.2013 22:12

Na Dolnym Śląsku buraki są gorsze niż na Mazowszu. Mam na myśli te do jedzenia. :wink:
Anai
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 3715
Dołączył(a): 08.11.2009

Postnapisał(a) Anai » 16.12.2013 08:26

darek1 napisał(a):Może tak koleżanko Anno upichcisz coś z prosiaczka, a może z wołowinki lub kaczuszki.
No to kolega zaszalał... 8O
Pewnie coś upichcę, choć chwilowo zajmuję się głównie pierniczeniem ;)
Przepis na cuś pysznego z wołu gdzieś już wcześniej wklejałam :D
Boeuf Bourguignon
darek1 napisał(a):Wybierz sobie podarunek.
Taki młynek jak ten pierwszy od lewej na samej górze mogłabym chcieć - mam w sumie bardzo podobny, ino ceramiczny, ale od przybytku głowa nie boli ;)

anakin napisał(a):Że się tak wyrażę.....klikłem. :P
Jolove napisał(a):Poszło :-)
ynka napisał(a):Zaklikałam :D
darek1 napisał(a):Zagłosowałem.
lubelski napisał(a):... też :mrgreen:
Dziadek Maciek napisał(a):Kolejny klik :D
Vjetar napisał(a):Klik.
Trzymam kciuki.

Bardzo, bardzo, bardzo... Wam wszystkim dziękuję :smo:
Jeśli kogoś przez przypadek pominęłam i nie zacytowałam, to też mu dziękuuuję... :)

anakin napisał(a):Ale nie myśl sobie, że za darmo...... :twisted:
Ani się nie pokazuj na następnym spotkaniu z póstymi rencami. :twisted:
:oczko_usmiech:
... ale, że co? :roll:
Scesz ciacho, czy końcówkę od miksera (nagrody)?? 8O

JackDaniels;) napisał(a):Burak na barszczyk wigilijny zakiszony :P to już idą święta, wielkimi krokami
Bleee...
Wigilijny barszcz = barszcz grzybowy :P
Dziadek Maciek napisał(a):
Anai napisał(a):Generator dymu jak sądzę :-D

Dobrze sądzisz :D
... się wie ;) :oczko_usmiech:
Dziadek Maciek napisał(a):Ps mięska na święta już się peklują :D
Moje tysz - tą razą szynki, boczki, na dzień przed zapekluję jeszcze kurczaki do zjedzenia na bieżąco, na działce, no i zrobię kiełbachę... jak zwykle :D

darek1 napisał(a):Na Dolnym Śląsku buraki są gorsze niż na Mazowszu. Mam na myśli te do jedzenia. :wink:
ROTFL :lool:
krakusowa
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 6449
Dołączył(a): 08.11.2005

Postnapisał(a) krakusowa » 16.12.2013 08:31

ja też sobie klikam :D :wink:
Anai
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 3715
Dołączył(a): 08.11.2009

Postnapisał(a) Anai » 16.12.2013 08:33

fiolek napisał(a):ja też sobie klikam :D :wink:
Bardzo dziękuję :smo:
Bea.ta
Legenda
Avatar użytkownika
Posty: 29091
Dołączył(a): 09.02.2008

Postnapisał(a) Bea.ta » 16.12.2013 09:01

ja też, ale się nie chwalę :)
Anai
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 3715
Dołączył(a): 08.11.2009

Postnapisał(a) Anai » 16.12.2013 09:03

Bea.ta napisał(a):ja też, ale się nie chwalę :)
:smo:
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004

Postnapisał(a) darek1 » 16.12.2013 14:29

Jaki dzisiaj przepis koleżanko Anno z Głogowa.
Motoschiza
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1176
Dołączył(a): 11.05.2008

Postnapisał(a) Motoschiza » 17.12.2013 15:48

Głos poszedł :)
anakin
Legenda_mistrz LM
Avatar użytkownika
Posty: 33333
Dołączył(a): 11.07.2009

Postnapisał(a) anakin » 17.12.2013 15:53

Już "mamy" 172. :mrgreen:
longtom
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 12225
Dołączył(a): 17.02.2010

Postnapisał(a) longtom » 17.12.2013 18:31

176 :)
FUX
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 13027
Dołączył(a): 14.05.2005

Postnapisał(a) FUX » 17.12.2013 19:24

Piekł ktoś szynkę/łopatkę/inne w niskiej temperaturze do 75 i później dopiekał?
Pytam, bo dzika mam dostać i chcę go tak na soczyście zrobić.
Dziadek Maciek
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5013
Dołączył(a): 31.01.2006

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.12.2013 20:22

Piekłem, wspominałem o tym na forum, na 19 str.
Robiłem później jeszcze raz, wyszło zdecydowanie lepiej, jeśli jeszcze mogło być lepsze.
Nie dopiekałem, ok 8 do 10 godz pieczenia w temp ok 70/75 st, do max 80 st.
hrupek666
Cromaniak
Posty: 1590
Dołączył(a): 12.07.2012

Postnapisał(a) hrupek666 » 17.12.2013 20:32

FUX napisał(a):Pytam, bo dzika mam dostać i chcę go tak na soczyście zrobić.


Życzę powodzenia ale pamiętaj że (dziki) :D dzik :wink: to nie jest normalna świnia i ma troszkę inne mięso więc nie licz na takie soczyste mięsko :wink:
Dziadek Maciek
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5013
Dołączył(a): 31.01.2006

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.12.2013 20:38

Miałem klienta, z doświadczeniem w kuchni amerykańskiej, mówił, że w ten sposób robił też dziczyznę. W zależności od kawałka, ew trochę dłużej w niższej temperaturze, do 70 st. Czy to prawda nie wiem, nie miałem okazji sprawdzić.
Może więc dzik też będzie wspaniałym wyrobem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

cron
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone