Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dory szofer i dobry plan i nocleg niepotrzebny-większość to autostrady.A to co mogę poradzić to dopisz planowaną trasę przejazdu tak będzie łatwiej.Ja tyle mogę pomóc bo jeżdżę z przeciwnego krańca Polski,ale koledzy z zachodu pewnie coś podpowiedzą.
Ja od zawsze jeździłem z trójką-wyjazd popołudniu i większość trasy w nocy.Dzieciaczki zasypiają a budzą się na miejscu.Jeśli masz obawy to oczywiście nocleg wskazany.Opisz dokładniej trasę to prędzej koledzy coś wymyślą.Pozdrawiam
karolcia11 napisał(a):Wydaje mi się, że będą to okolice Monachium. A nocleg musi być, bo jedziemy z dwulatką
Ja co roku jeżdżę ze Świnoujścia i dziele trasę na dwa dni :
1 dzień ok 1000 km i odpoczynek w Piding ok 8 km od Salzburga to jeszcze Niemcy fajny hotelik obok autostrady Hotel-Restaurant-Café Alpenblick ***
można się wyspać zjeść kolacje rano śniadanko. ta trasa zajmuje mniej czasu niż dzień następny. Bo przed Wami dwa płatne tunele - chyba że jesteście gotowi jechać objazdem przez Alpy super fajna ale trudna dla kierowcy. jednak nie trzeba stać w koszmarnym korku czasami 15 km i 4 godz. stania. Ja tak jeżdżę od 6 lat i za pierwszym razem stałem w korku, niestety zawsze wyjeżdżam w piątki a to najgorzej ale tak możemy z żona mieć urlop. Trochę można na moich postać poszukać co pisałem o trasie.
Więcej jak chcecie to na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
My do tej pory 2 razy byliśmy w Trogirze, wiec nie wiem ale chyba to będzie inna trasa niz do Umag. Nie wiem właśnie jak najlepiej dojechać. Raczej postawiłam na wbicie miejscowosci w GPS i jechanie trasą którą on zaproponuje. Ale moze tak jak radzisz, ominiemy te tunele...Bo nie chcemy stać w korkach zwłaszcza z 2 letnim dzieckiem . A co do noclegu. Na ich stronie brak info o cenach. Ale wyglada baaaardzo przyjmnie. Ile kosztuje wiec nocleg?
Einbett – Zimmer: ab 44,00 € bis 47,00 €
Zweibett – Zimmer: ab 67,00€ bis 84,00 €
Dreibett – Zimmer: ab 96,00 € bis 111,00 €
Appartement 4 bis 5 Personen: 138,00 € bis 178,00 €
Zustellung Babybett: 10,00 €
Hund (auf Anfrage): ab 6,00 € je nach Größe
Preise verstehen sich grundsätzlich incl. Frühstücks – Büfett!!
Jeżdżę od 5 lat z córką (zaczęła od 5 latek jak miała) i zawsze spanie było w aucie - było to także jako frajda wyjazdowa A w sumie w ciągu dnia to można trasę na raz zrobić.
Pewnie jakbysmy sami jechali, to pojechalibyśmy w nocy. Ale jadą z nami rodzice w drugim aucie, wiec bez sensu. Jestem na etapie szukania hotelu. Ale coś cieżko.
Wow super rzeczywiscie. I cenowo chyba też w miarę ok. Orientujecie się, czy 2 pokoje 2 osobowe za ok 110 euro to dobra cena? Czy np. nocleg w jakims niemieckim pensjonacie byłby tańszy?
Wiesz co tylko sie teraz zastanawiam, czy ten nocleg nie powinien być jednak dalej tak koło 900 km. Bo drugiego dna musimy być na miejscu koło 17 i biorąc po uwagę, że trasa już będzie trudniejsza, to będziemy potrzebowali i tak wiecej czasu... Juz sama nie wiem.
My ze Szczecina jeżdzimy do Rijeki i dalej na południe płyniemy promem.Myśle, że moja trasa / bardzo wygodna i bezpieczna/ jest identyczna jak na Istrie. Kołbaskowo, Monachium, Salzburg/ tu jest ok 900km i tu zaraz po wjezdzie do Austrii, jakieś 40km dalej na pierwszej stacji paliw z ogromnym placem przystosowanym do odpoczynku=noclegu dla tych co na trasie; miejscowośc Goling nocujemy w naszej przyczepie. Ta odległość jest w sam raz na odpoczynek. Jest też tu hotelik ale dokładnego namiaru nie mam/. Dalej na Włochy-Udine- Triest= cały czas autostrady i tylko od Triestu jedziemy ok. 30 km przez Slowenie drogą na której nie musisz mieć winniety-E61 Hrpelje-Kozina.No i praktycznie jestescie na Istrii. Jade juz 5 raz i nigdy nie stałem w korkach. Udanych wakacji i szerokiej drogi.
w okolicy Monachium jest w Neufahrn Ahat Hotel spaliśmy tam jak mieliśmy samolot na drugi dzien.Polecam my za dwie osoby ze sniadaniem i za 2 tyg parkingy płcilismy 90 e...no to sam nocleg powinien byc cenowo oki.
tez jestem ze szczecina, myslimy jechac do Chorwacji w polowie maja..