Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NC+

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jestem klientem NC+ i zamierzam:

pozostać ich klientem
21
29%
wypowiedzieć umowę abonencką
51
71%

Liczba głosów : 72

maciekw
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciekw » 26.03.2013 10:17

Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2013 10:20

barti75 napisał(a):ok dzięki, nie lubię się wiązać umowami na 18 miesięcy, ale poczekam może się odezwą, to być może się zdecyduję na ten pakiet platinium.

A nie lepiej poczekać i za jakieś 2-3 miesiące dostać ten pakiet platinum za jakieś 79zł?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2013 10:37

Przed chwilą rozmawiałem ze znajomą konsultantką z Cyfry. Oto czego się dowiedziałem:

1. Nie ma jeszcze informacji, czy abonentom obecnej Cyfry po 5 kwietnia wyłączony zostanie Canal+SportHD. Z przecieków z centrali wynika, że prawdopodobnie nie zdecydują się na taki krok - i do końca obecnych umów ten kanał zostanie w ofercie (pomimo włączenia do niego Ligi Mistrzów). Oficjalne informacje uzyskam jednak dopiero we wtorek po świętach.

2. W przypadku zmian w ofercie kanałów wszyscy abonenci Cyfry otrzymają pisemne powiadomienia o możliwości rozwiązania umowy.

3. Oferty migracyjne na 100% z czasem potanieją. W tej chwili najtańszy pakiet "sportowy" czyli platinum kosztuje 119 zł. Już niektórzy wytargowali oferty za 99, a nawet za 89 zł - za miesiąc, dwa będzie jeszcze taniej. Czyli - warto poczekać! Tym bardziej, że wszystkie ligi za chwilę się kończą, więc nc+ nie ma w tej chwili zbyt mocnej karty przetargowej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2013 11:19

89 zł to niemożliwe - chyba, że na okres dłuższy jak 18 miesięcy albo Ci abonenci płacili do tej pory wysokie abonamenty.
C+ Sport, nawet jak zostanie to jak wspomniałem - nie wszystkie mecze tam będą bo to wszystko będzie porozrzucane po innych kanałach. Dużo tych lepszych meczów będzie dostępnych w dodatkowych c+...
Te 89 zł to na pewno nie za Platinium...wiem, że niektórzy się chwalą tym, że dostali taką ofertę ale też wiem, że się po prostu chwalą tylko :wink:
Z czasem pakiety na pewno potanieją - LM jednak tuż tuż... :x
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2013 11:53

alessandro1977 - ja rozumiem, że jesteś wk***ny, bo nie dostałeś takiej oferty i przepłaciłeś. Ale to są informacje z pierwszej ręki - prosto z Cyfry+, a nie od tych, co się tylko chwalą, więc na 100% prawdziwe - i jest to umowa dokładnie na 18 miesięcy, bo innych w tej chwili nc+ nie proponuje, i dokładnie na pakiet platinum. Mało tego, z czasem platinum spokojnie zejdzie do 79 zł.
Ostatnio edytowano 26.03.2013 11:53 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.03.2013 11:53

Zachciało mi się zainteresować i dowiedziałem się że jeszcze nie minęło 21 marca.

Coś czuję że Polsat nadchodzi wielkimi krokami, bo nie lubię jak mnie ktoś w uja robi 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2013 12:02

Raul73 napisał(a):alessandro1977 - ja rozumiem, że jesteś wk***ny

Spoko...zapewniam Cię, że tak nie jest - bez obaw :D
Te 10 zł to nie przepłacanie a wiadomo, że co klient to inaczej płaci...na prawdziwe negocjacje będzie czas po upływie tych 18 miesięcy - póki co, cieszę się, że wszystkie ciekawe wydarzenia sportowe będę miał w jednym... :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2013 12:06

No właśnie - sam widzisz, że dostałeś za 99 zł, czyli 20 zł taniej. Jak na abonenta n-ki, których oni na razie traktują wyraźnie po macoszemu, to i tak dobrze. I to bez targowania - podejrzewam, że gdybyś zaczął się stawiać, spokojnie byś utargował na 89. A to dopiero pierwsze dni!

A co do prawdziwych negocjacji, o których wspominasz, to one będą właśnie w najbliższych dniach - bo to teraz będzie się ważyć przyszłość tej platformy. Jeśli będą dostawać setki listów z wypowiedzeniem, to oferta szybko stanie się bardziej "elastyczna" :D :D

Najlepsza rada na dzisiaj: czekać. :lol:
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 26.03.2013 12:08

W CZYM TAK NAPRAWDE JEST PROBLEM? Piszecie tak jakby były czasy PRLu i jakby była tylko jedna właściwa telewizja... mało tego.. tak, jakby ktos kazał wam tą jedynie słuszną telewizję oglądać i na dodatek płacić za to grube pieniądze..

Czy naprawde nie macie wyboru? Czy tez nie wiecie o tym ze taki wybór posiadacie? Czujecie sie jakoś zmuszani do ogladania nC+?

Przecież jest tak dużo innych (tańszych, ciekawszych) alternatyw... Już nie piszę o Polsacie, ale na przykład "n" na kartę. Duza oferta programowa za niewielkie w porównaniu z nC+ pieniądze.

O telewizji z internetu juz nie wspominając..
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2013 12:11

cronaturki napisał(a):W CZYM TAK NAPRAWDE JEST PROBLEM? Piszecie tak jakby były czasy PRLu i jakby była tylko jedna właściwa telewizja... mało tego.. tak, jakby ktos kazał wam tą jedynie słuszną telewizję oglądać i na dodatek płacić za to grube pieniądze..

Czy naprawde nie macie wyboru? Czy tez nie wiecie o tym ze taki wybór posiadacie? Czujecie sie jakoś zmuszani do ogladania nC+?

Przecież jest tak dużo innych (tańszych, ciekawszych) alternatyw... Już nie piszę o Polsacie, ale na przykład "n" na kartę. Duza oferta programowa za niewielkie w porównaniu z nC+ pieniądze.

O telewizji z internetu juz nie wspominając..

Piłka nożna - mówi ci to coś? :wink: :wink:
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 26.03.2013 12:11

Raul73 napisał(a):

jest jak mówisz.. Pojawił sie nowy twór nC+ i trzeba odczekac i zobaczyć jak zareaguje na to konkurencja - w tym Polsat :) A ten jeśli nie chce pozostać w tyle na pewno przystąpi do ofensywy, jeśli nie programopwej to na pewno cenowej.

Pozdrawiam :)
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 26.03.2013 12:12

Raul73 napisał(a):

owszem - mówi - dlatego też napisałem w ostatnim zdaniu o telewizji z internetu :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2013 12:16

cronaturki napisał(a):
Raul73 napisał(a):

owszem - mówi - dlatego też napisałem w ostatnim zdaniu o telewizji z internetu :)

Jeśli uważasz, że najlepsze mecze (np. Gran Derbi) można obejrzeć w necie bez zacinania i w jakości, przy której szlag cię nie trafia, bo musisz się mocno domyślać, gdzie jest piłka - to zapewniam cię, nie wiesz, o czym piszesz.

A problem jest w tym, że do tej pory można było wszystkie lepsze zachodnie ligi (a nawet polską kopaninę) obejrzeć za normalne pieniądze rzędu 50-60 zł. Teraz platforma nc+ przygotowała ofertę na kieszeń przeciętnego Holendra czy Niemca, a nie na nasz biedny grajdołek.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.03.2013 12:17

Ja w N płaciłem do tej pory 68 zł razem z multiroomem a teraz chcą mnie przeflancować na 79 zł... chyba im zagrożę, że wypowiem umowę :mrgreen:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2013 12:19

cronaturki napisał(a):
Raul73 napisał(a):

jest jak mówisz.. Pojawił sie nowy twór nC+ i trzeba odczekac i zobaczyć jak zareaguje na to konkurencja - w tym Polsat :) A ten jeśli nie chce pozostać w tyle na pewno przystąpi do ofensywy, jeśli nie programopwej to na pewno cenowej.

Pozdrawiam :)

Polsat w tyle :?: 8O 8O 8O Przecież oni mają więcej abonentów niż n-ka i C+ razem wzięte. To o jakim tyle my mówimy? Solorz nic nie musi robić - klientów załatwi mu fuzja n i C+.

Powtarzam: na dzieńdzisiejszy oferta nc+ nie jest dostosowana do polskiego rynku. I w tym jest ten problem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone