Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NC+

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jestem klientem NC+ i zamierzam:

pozostać ich klientem
21
29%
wypowiedzieć umowę abonencką
51
71%

Liczba głosów : 72

arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 23.03.2013 23:01

Profil kwitnie. Fajny wierszyk - komentarz:
Miała być wiosna,
a jest zima
Miało być taniej
ale nima
Obiecywali nam technologie
Dali wszystkim Patologie
Na jedynce była JEDYNECZKA
Teraz została niebieska KROPECZKA
Coś się źle święci
Za biedni są chyba ABONENCI
Żabojadek się zasmuci
Kiedy N i C mu się zwróci
Normalnie płakać aż się chceeee
Co nam pozostaje SŁONKO i DVB-teeeeeee
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 23:07

arabesqa74 napisał(a):Fajny wierszyk

Bardzo fajny :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.03.2013 23:09

alessandro1977 napisał(a):
gusia-s napisał(a):Wczoraj działał tylko Canal +, pozostałe nie były dostępne - dziś również nie są :/

Czyli prawdopodobnie Twoją ofertę z n-ki dopasowali do Universe+ z nowej oferty póki co...

Raczej jeszcze niczego nie dopasowali, obecnie mam 25 kanałów w HD (6 pakietów tematycznych z dawnej enki) + 3 z dodatkowego pakietu HBO, razem 28 w HD, wydaje mi się że miałam więcej tych HD ale nie mogę znaleźć poprzedniej oferty, płaciłam 79 + 2x10zł za multiroom czyli cenowo adekwatny byłby pakiet canal + silver, nie mam w HD takich kanałów jak universe+, ale kino +, planet +, kuchnia +, domo +, axn spin, minimini, teletoon +, uper +, arte - a one są w pakiecie universe+.
Najwyraźniej coś jednak pstykali wczoraj skoro złapało mi canal +.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 23:18

gusia-s napisał(a):....................

Póki co, jest niesamowity bajzel z tymi kanałami...ja póki co mam sporo ale też ciężko mi się w pilocie połapać...to co było mam plus kanały z c+ ale dlatego bo przeszedłem już do nc+...na ostateczny kształt musimy poczekać jednak...do kwietnia :twisted:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 23.03.2013 23:20

gusia-s napisał(a):Ja mam umowę jeszcze z enką, wczoraj wieczorem działał mi Canal + i mnie to zdziwiło ponieważ przedwczoraj nie działał i dziś również nie działa :D zaobserwował ktoś coś podobnego???

mi canal+ działał chyba 2 dni temu, od wczoraj guzik i nie działa, od fuzji zdechło wszystko tak samo jak HBO(a było ich chyba ze 3 kanały, dodatkowo Cinemax też chyba 2 kanały, których teraz już nie mam), wczoraj po ponad 20min się dodzwoniłem, ale to co zaproponował mi konsultant w trakcie rozmowy woła o pomstę tylko jeden ch............... wie do kogo ta pomsta :mrgreen: bo na dzisiaj brak jest porównywalnych ofert programowych do tego co się miało, więc ja zrobię tak :
Niech sami mi wypowiedzą umowę bo ja nic nie zamierzam zmieniać, a umowa jest do czerwca, mało tego zażądam zwrotu kasy za brak cinemaxa i HBO(bo jak klikam na te kanały to ich nie mam jedynie mam info o poszerzeniu oferty (dziwne że do wczoraj te kanały działały) a że do dziś nikt mnie nie uprzedził o zmianie taryfy, więc cyknąłem fotki z datą i godziną i info z telewizora(że aby to oglądać muszę poszerzyć ofertę), mimo że w umowie mam te kanały, i w tym momencie dla mnie niech się nie odzywają jak najdłużej, nie zapłacę im ani złotówki więcej, oprócz tego to co jest w obecnej umowie i z czego ja a się wywiązuje, ale oni już nie bo mam zablokowane kanały, które były zagwarantowane bo tak była spisana umowa, więc do czerwca br. za dużo ruchów to oni nie mają, bo dopóki mi nie wypowiedzą obecnej umowy,i nie zaproponują nowych warunków które przyjmę albo i nie, to ja płacąc zgodnie z obowiązującą mnie umową do 30.06. będę żądał zwrotu wpłaconych pieniędzy, z racji nie wywiązania się drugiej strony ze świadczenia usług.
Jako użytkownik n-ki nie mam obowiązku znania obecnych warunków promocji, fuzji itd. bo w dalszym ciągu obwiązuje mnie umowa jaką ja podpisałem.
Myślę ,że głównym wygranym na tej fuzji to jest Pan Solorz, który już zaciera ręce bo doskonale wie, że sporo obecnych użytkowników n-ki po prostu przejdzie do niego, a on zarobi kolejne kilkanaście czy kilkadziesiąt mln złotych.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 23.03.2013 23:32

gusia-s napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):
gusia-s napisał(a):Wczoraj działał tylko Canal +, pozostałe nie były dostępne - dziś również nie są :/

Czyli prawdopodobnie Twoją ofertę z n-ki dopasowali do Universe+ z nowej oferty póki co...

Raczej jeszcze niczego nie dopasowali, obecnie mam 25 kanałów w HD (6 pakietów tematycznych z dawnej enki) + 3 z dodatkowego pakietu HBO, razem 28 w HD, wydaje mi się że miałam więcej tych HD ale nie mogę znaleźć poprzedniej oferty, płaciłam 79 + 2x10zł za multiroom czyli cenowo adekwatny byłby pakiet canal + silver, nie mam w HD takich kanałów jak universe+, ale kino +, planet +, kuchnia +, domo +, axn spin, minimini, teletoon +, uper +, arte - a one są w pakiecie universe+.
Najwyraźniej coś jednak pstykali wczoraj skoro złapało mi canal +.

właśnie o to chodzi że abonenci n-ki są do tyłu, bo to nie n-ka przejmuje cyfre + tylko odwrotnie, ciągle nie kumam wczoraj mi proponowali jakąś tam ofertę, a dziś 2 razy się udało mi dodzwonić i za każdym razem inna oferta pod warunkiem, że z konsultantem się rozmawia o min pakiecie GOLD, bo inaczej to raczej oni są średnio zainteresowani czyli liczą na klientów premium.
Już jak uda nam się dodzwonić i zgłosi się automat to wybieramy tak jakbyśmy byli abonentami cyfry, szybciej się człowiek połączy niż jak wybierzemy że jesteśmy abonamentami n-ki.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.03.2013 23:39

http://n.pl/komunikat
poniżej treść bo nie zawsze strona wchodzi ponoć
" Uprzejmie informujemy, że od pierwszego kwietnia br. ITI Neovision Sp. z o.o. zaprzestanie udostępniania kanałów: Wojna i Pokój HD, Sundance HD, Universal Channel, Universal Sci-fi, Sportklub, Fightklub, ESPN America, Religia.tv, a od piątego kwietnia br. kanałów stanowiących Opcję dodatkową nPremium tj: nPremium HD, nPremium2 HD, nPremium3 HD, nPremium4 HD. W miejsce Opcji dodatkowej nPremium ITI Neovision Sp. z o.o. rozpocznie udostępnianie 6 nowych kanałów premium wzbogaconych ekskluzywnymi programami. Szczegóły wkrótce.

W przypadku nie zaakceptowania wyżej opisanych zmian, przysługuje Państwu prawo do rozwiązania Umowy o świadczenie usług zgodnie z Rozdz. V, ust. 8 Regulaminu, w terminie czternastu dni od dokonania zmian."

... także nie spodziewalabym się żadnego pisma z ich strony, zmiany wchodzą od 1.04. i w zakresie nPremium od 5.04.

edit: właśnie dostrzegłam powyższy komunikat na mojej fakturze, którą dziś otrzymałam - także jesteśmy powiadomieni o zmianach ...
Ostatnio edytowano 24.03.2013 00:28 przez gusia-s, łącznie edytowano 2 razy
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 24.03.2013 00:13

gusia-s napisał(a):http://n.pl/komunikat
poniżej treść bo nie zawsze strona wchodzi ponoć
" Uprzejmie informujemy, że od pierwszego kwietnia br. ITI Neovision Sp. z o.o. zaprzestanie udostępniania kanałów: Wojna i Pokój HD, Sundance HD, Universal Channel, Universal Sci-fi, Sportklub, Fightklub, ESPN America, Religia.tv, a od piątego kwietnia br. kanałów stanowiących Opcję dodatkową nPremium tj: nPremium HD, nPremium2 HD, nPremium3 HD, nPremium4 HD. W miejsce Opcji dodatkowej nPremium ITI Neovision Sp. z o.o. rozpocznie udostępnianie 6 nowych kanałów premium wzbogaconych ekskluzywnymi programami. Szczegóły wkrótce.

W przypadku nie zaakceptowania wyżej opisanych zmian, przysługuje Państwu prawo do rozwiązania Umowy o świadczenie usług zgodnie z Rozdz. V, ust. 8 Regulaminu, w terminie czternastu dni od dokonania zmian."

... także nie spodziewalabym się żadnego pisma z ich strony, zmiany wchodzą od 1.04. i w zakresie nPremium od 5.04.

no i sami sobie strzelą w stopę jak kiedyś TV Wizja po fuzji z canal+ bo teraz tak samo jak i wtedy chodizło o monopol na rynku i zdojenie klienta
więc ja uczynię następująco :
zgodnie z Rozdz. V, ust. 8 Regulaminu, w terminie czternastu dni od dokonania zmian skorzystam z prawa do rozwiązania umowy i nie wierzę że z takimi cenami i pakietami utrzymają choćby tę liczbę abonentów jaką mieli do tej pory. Ja już głęboko zastanawiam się na ofertą Polsatu.
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 24.03.2013 00:28

Do jakiej daty jest to "14 dni" - tak, żeby zdążyć z wypowiedzeniem
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 24.03.2013 00:30

arabesqa74 napisał(a):Do jakiej daty jest to "14 dni" - tak, żeby zdążyć z wypowiedzeniem

do 14.04 jeśli chodzi o kanały które znikają od 1.04 lub do 18.04 jesli chodzi o znikniecie nPremium
komunikaty macie na fakturach również
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 24.03.2013 00:33

Dzięki. Zrezygnowałam z Wizji, to jak będzie mus - zrezygnuję i z c+. Szkoda, bo przechodząc z Polsatu 2 lata temu, stwierdziłam, że to jest TO. A tu taki ZONK!
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 24.03.2013 00:36

A poza tym :idea: jak na Cromaników przystało to należałoby się zainteresować czy HRT1 obecnie dostępne na kanle 320 w ence zostanie czy nie :?: bo jak nie to kategorycznie trzeba bedzie się pożegnać :papa:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 24.03.2013 07:44

marze_na napisał(a):
Kiepura napisał(a): Konsultant może powiedzieć wszystko, każdą bajkę wcisnąć, każde kłamstwo opowiedzieć. Bezkarnie. Przecież nikt nie zapisuje rozmów telefonicznych, a wydobycie ich nagrań to mission impossible. W drugą stronę to już nie działa. Mają zapisane na taśmach rozmowę, jeżeli tylko powiemy skaramentalne tak to nas mają.

Nic bardziej mylnego, przynajmniej w C+.
Ostatnio przedłużaliśmy umowę telefonicznie. Jakaś niunia zadzwoniła do męża z propozycją przedłużenia dotychczasowej umowy - to samo za mniejsze pieniądze. Paweł ze trzy razy pytał czy na pewno przedłużenie obejmie całą dotychczasową ofertę. Parę dni później wyleciało nam kilka programów HD. Na infolinii powiedzieli, że przecież przedłużyliśmy umowę bez dodatkowego pakietu HD, ale obiecali odszukać i odsłuchać umowę. Trzy dni później kanały wróciły, a C+ przysłał pismo z przeprosinami :lol: . Za ten pakiet HD brali dodatkowo 10,99 albo 11,99.

To gratuluje walki o swoje.
Ale ja właśnie o tym pisałem. :D

Kiepura napisał(a):Nie chodzi o to, że przez telefon powiedzą Ci, że zawierasz Umowę na 50 zł a przyślą na 100 tylko, że powiedzą Ci kłamstwo, na podstawie którego dajesz się przekonać do zawarcia umowy.

I pytanie dodatkowe, ile osób, którym "przypadkowo" nie przedłużono tego HD zadzwoniło z pretensjami a ile po prostu dopłaciło te 10 zł ?

Na przykładzie o którym wspominałem:
Agent cyfry powiedział, że pewnych kanałów nie będzie można obejrzeć od pewnego momentu w kablówce osiedlowej, tylko w cyfrze+. Co okazało się kłamstwem, ale umowa zostałą zawarta i odwrotu nie ma.
Podobnie miałem z TPSA, gdy konsultantka informowała mnie, że jak nie zawrę umowy już to zapłacę więcej, po czym gdy ją odprawiłem za dwa tygodnie okazało się, że jest obniżka i zapłaciłem mniej.

O co chodzi z tymi kanałami.
Mam cyfrę, wszystko śmiga jak zawsze, nic nie wyłączyli, kanały na swoim miejscu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2013 07:51

..pytasz o co chodzi..to cyfra wchłonęła n-kę więc burdel totalny jest na n-ce. :mrgreen: na cyfrze masz pewnie tak jak przed "fuzją". :papa:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 24.03.2013 08:38

Kiepura napisał(a):[
O co chodzi z tymi kanałami.
Mam cyfrę, wszystko śmiga jak zawsze, nic nie wyłączyli, kanały na swoim miejscu.

Widocznie nie przeinstalowałeś dekodera.

Burdel z kanałami jest, że hej.
Mój dekoder "mnie poprosił" o dokonanie aktualizacji i teraz mam TVN na jedynce, TVP1 na jedenastym, C+ na trzydziestym itd., itp.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone