Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NC+

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jestem klientem NC+ i zamierzam:

pozostać ich klientem
21
29%
wypowiedzieć umowę abonencką
51
71%

Liczba głosów : 72

Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 17:53

gusia-s napisał(a):od tej daty 14 dni mamy na ewentualne wypowiedzenie umowy

Jesteś w błędzie...

Według polskiego prawa, każdy operator (satelitarny lub telekomunikacyjny) musi powiadomić swoich klientów o zmianie regulaminu oraz możliwości rozwiązania umowy bez ponoszenia kary...
Według ustawy Prawa Telekomunikacyjnego, operator musi powiadomić użytkowników z wyprzedzeniem jednego pełnego okresu rozliczeniowego o możliwości zerwania umowy. Cyfra+, N-ka musi również poinformować klientów o możliwości wypowiedzenia umowy w razie braku akceptacji nowego cennika.
Dostawca publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych powiadamia abonenta o każdej zmianie w regulaminie z wyprzedzeniem co najmniej jednego okresu rozliczeniowego przed wprowadzeniem tych zmian w życie. Jednocześnie abonent powinien zostać poinformowany o prawie wypowiedzenia umowy w przypadku braku akceptacji zmian, a także o tym, że w razie skorzystania z tego prawa dostawcy publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze...
( Ustawa z dnia 16 lipca 2004 r. - Prawo telekomunikacyjne, art. 60a )...

Cyfra+ już kiedyś miała problem z powiadomieniem klientów o uprawnieniach przysługujących im z mocy prawa... :wink:....co oczywiście nie dziwi :oczko_usmiech:
GSM
Cromaniak

Postnapisał(a) GSM » 23.03.2013 18:25

To ja zapytam jak będzie z telewizją na kartę Nki(do tej pory wiadomo:żadnych umów,abonamentów,ładujesz kiedy chcesz za te np. 20 zeta i masz trochę kanałów) bo mój ojciec takie coś posiada i jest zadowolony.Dalej będzie tak samo,coś zmieniają czy likwidacja?...bo jakoś znaleźć nie mogę hmmm
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 23.03.2013 18:48

GSM napisał(a):To ja zapytam jak będzie z telewizją na kartę Nki(do tej pory wiadomo:żadnych umów,abonamentów,ładujesz kiedy chcesz za te np. 20 zeta i masz trochę kanałów) bo mój ojciec takie coś posiada i jest zadowolony.Dalej będzie tak samo,coś zmieniają czy likwidacja?...bo jakoś znaleźć nie mogę hmmm

Na razie zostaje ale ze zmianami.
Co ciekawe część meczów Ekstraklasy ma być w nsport.
W kwietniu ma być prepaid nc+.

Co do tematu głównego, mam ale umowy nie przedłużę. Warunki są nie do zaakceptowania.
Kupowałem ze względu na mecze. Cała reszta oferty to szajs. Filmy powtarzane kilkadziesiąt razy i co pół roku od nowa. Reszta oferty typu kuchniatv jest dla mnie bez znaczenia.

Zgadzam się z komentarzem, który gdzieś przeczytałem, że francuskie to jest dobre ciasto i seks. A reszta szajs.
Wszystkie firmy francuskie z którymi biznesowo miałem do czynienia działały w ten sam sposób. Wydoić klienta wszelkimi dostępnymi metodami.

Są ciekawsze sposoby spędzania czasu niż TV. A na mecz pójdę do baru.
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 23.03.2013 18:53

alessandro1977 napisał(a):
gusia-s napisał(a):od tej daty 14 dni mamy na ewentualne wypowiedzenie umowy

Jesteś w błędzie...

Według polskiego prawa, każdy operator (satelitarny lub telekomunikacyjny) musi powiadomić swoich klientów o zmianie regulaminu oraz możliwości rozwiązania umowy bez ponoszenia kary...

... Cyfra+ już kiedyś miała problem z powiadomieniem klientów o uprawnieniach przysługujących im z mocy prawa... :wink:....co oczywiście nie dziwi :oczko_usmiech:

Ja nie napisałam tego jako pewniaka, tylko że tak wyczytałam w necie gdzieś, też mi sie wydawało to niedorzeczne, ale jak sam piszesz Cyfra już robiła takie numery wiec można się tego po nich spodziewać, póki co niczego nie otrzymałam, żadnej informacji np. o wycofaniu z oferty kanałów nPremium mimo, że mam je zagwarantowane w umowie, poza tym mam wrażenie że coś się zmieniło w kanałach dotychczas nadawanych w HD
Kanały nPremium mają zniknąć od kwietnia czyli już dawnio powinni mnie zawiadomić, w kwietniu fakturę wystawią mi na tę samą kwotę a ofertę kanałową dadzą mi już uszcuploną nie taką na jaką się umawiali ze mną, wiec już jestem stratna.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 18:58

gusia-s napisał(a):Cyfra już robiła takie numery

Oczywiście...naturalnie, mieli też na karku UOKiK :D
krispinus
Cromaniak

Postnapisał(a) krispinus » 23.03.2013 18:59

Kiepura napisał(a):
GSM napisał(a):... gdzieś przeczytałem, że francuskie to jest dobre ciasto i seks...

Czytałeś powiadasz... zapewniam Cię , że warto spróbować :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 19:03

Kiepura napisał(a):Co ciekawe część meczów Ekstraklasy ma być w nsport

Ale te gorsze...

Kiepura napisał(a):Warunki są nie do zaakceptowania

Tu akurat zgadzam się z Tobą...ja póki co wziąłem ( ze względu na mecze ) to ale nie ukrywam, że jak z czasem ceny nie ulegną zmniejszeniu to też się z nimi pożegnam wraz z końcem umowy...
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 23.03.2013 19:14

krispinus napisał(a):
Kiepura napisał(a):
GSM napisał(a):... gdzieś przeczytałem, że francuskie to jest dobre ciasto i seks...

Czytałeś powiadasz... zapewniam Cię , że warto spróbować :oczko_usmiech:

:lool: :lool: :lool:

Fantastyczna manipulacja, uśmiałem się do łez.

Dla zdrowotności z ciasta musiałem zrezygnować. :D

alessandro1977 napisał(a):
Kiepura napisał(a):Warunki są nie do zaakceptowania

Tu akurat zgadzam się z Tobą...ja póki co wziąłem ( ze względu na mecze ) to ale nie ukrywam, że jak z czasem ceny nie ulegną zmniejszeniu to też się z nimi pożegnam wraz z końcem umowy...

Jeśli chodzi o ligę polską to może być tak, że wypadnie ona z oferty (możliwe utworzenie odrębnego niezależnego kanału). Ligi zagraniczne to trudniejszy temat, ale też nie jest powiedziane, że są przyspawane do Canal+
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 23.03.2013 19:35

Hmm..., widzę, że pewnych rzeczy nie byłem świadomy.

To znaczy, że mój sportowy pakiet z C+, który mam do maja br za 58 PLN pójdzie się ... kochać?
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 23.03.2013 19:44

Mam umowę z C+ do końca roku. Płacę 79 zł. W nowej nc+ za to co mam teraz musiałabym płacić 119 zł, z tego co piszecie jako abonent mogę liczyć na promocyjną cenę 99 zł.
Gdyby nie to, że od tego roku mają monopol na żużel, bo oprócz GP nabyli też prawa do naszej ligi, to bym na pewno zrezygnowała. Póki co czekam na rozwój sytuacji, mam nadzieję, że się opamiętają.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 20:18

Kiepura napisał(a):
Jeśli chodzi o ligę polską to może być tak, że wypadnie ona z oferty (możliwe utworzenie odrębnego niezależnego kanału). Ligi zagraniczne to trudniejszy temat, ale też nie jest powiedziane, że są przyspawane do Canal+

Wszystkie ligi maja być podzielone pomiędzy nSport i nowe kanały c+...
tony montana napisał(a):
To znaczy, że mój sportowy pakiet z C+, który mam do maja br za 58 PLN pójdzie się ... kochać?

Niestety tak...
marze_na napisał(a):............

Nie do końca tak...musisz negocjować bo rozbieżności w proponowanych ofertach są bardzo duże...każdy otrzymuje ofertę nie do odrzucenia - nawet za 159 zł :twisted:
Drugi dostanie ofertę nie do odrzucenia za 99 zł...
Dla mnie pierwsza oferta wynosiła 109 zł, po naciskach i negocjacjach ( Pani chyba myśli, że ludzie internetu nie mają ) zaproponowała mi Paniusia za 99 zł...mój brat ( abonent c+) dostał początkowo za 129 zł, po twardych negocjacjach - podobnie jak ja, pakiet Platinium za 99 zł...uważajcie bo mili konsultanci mają wpojony nacisk na oferowanie najdroższych pakietów za jak najwyższą sumę...widzę, że poniżej 99 zł jeszcze nikt póki co nie zszedł za Platinium....
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 23.03.2013 20:35

No dobra Marcin.
Tyle, że...........
Nie ma szans się tam dodzwonić...
Nie odpisuje nikt na maila...

Umowę mam do lipca 2013...

I jak to będzie wyglądało od 1 kwietnia???

Teraz płacę 64 zeta + 9,90 za nPremium i tak mam mieć do końca umowy...
Od kwietnia teoretycznie powinno mi zostać do "becalowania" 64 (bo nP już nie będę miał).
Zostanie mi tyle, czy automatycznie narzucą mi jakiś pakiet z nowej, pożal się Boże oferty? :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 20:41

anakin napisał(a):................

Poczekaj do kwietnia....nie dostaniesz żadnego telefonu ani pisma, wyślesz poleconym wypowiedzenie...wtedy sami zadzwonią aby Cię zatrzymać...czas działa na Waszą korzyść bo po ogromnej krytyce cen pakietów zaczynają widać - być coraz bardziej elastyczni...wiem, że ciężko się dodzwonić - chyba lepiej przeczekać bo ludzie nie są świadomi tego wszystkiego i dlatego jest tak przeciążona linia...
Możesz zrobić tak jak mój kumpel...wieczorem wisiał 35 minut na telefonie przy włączonym głośniku...jak odezwała się konsultantka to przyłożył w trybie normalnym telefon do ucha...ale wymaga to cierpliwości :evil:
Na mejla dostaniesz odpowiedź za kilka dni i w ogóle nie nawiązującą do Twojego zapytania... :twisted:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 23.03.2013 20:48

marze_na napisał(a):Mam umowę z C+ do końca roku. Płacę 79 zł. W nowej nc+ za to co mam teraz musiałabym płacić 119 zł, z tego co piszecie jako abonent mogę liczyć na promocyjną cenę 99 zł.
Gdyby nie to, że od tego roku mają monopol na żużel, bo oprócz GP nabyli też prawa do naszej ligi, to bym na pewno zrezygnowała. Póki co czekam na rozwój sytuacji, mam nadzieję, że się opamiętają.

Cierpliwość zawsze popłaca. Umowa jest umowa, cyfry nie wyłączą.

Myk socjotechniczny jest prosty. Dali wysokie ceny. Konsultanci nieco je obniżają, ale i tak jest to podwyżka. Robi się celowe zamieszanie, wywołuje się atmosfere niepewności, pojawiaja się różne głosy, konsultanci opowiadają różne bajki. W nadzieji, że w popłochu ludzie zawrą umowę i jeszcze będą szczęśliwi, że tak tanio. Mimo,że będzie drożej.

Różnica pomiędzy konsultantem a klientem jest zasadnicza. Konsultant może powiedzieć wszystko, każdą bajkę wcisnąć, każde kłamstwo opowiedzieć. Bezkarnie. Przecież nikt nie zapisuje rozmów telefonicznych, a wydobycie ich nagrań to mission impossible. W drugą stronę to już nie działa. Mają zapisane na taśmach rozmowę, jeżeli tylko powiemy skaramentalne tak to nas mają.

Dlatego nigdy nie zawieram umów przez telefon, każdą taką rozmowę, obojętnie czy z cyfrą czy czymś innym kwituje zdaniem prosze przysłąć mi ofertę w formie pisemnej mailem (lub przy poważniejszej sprawie pocztą).

Myślicie, że ktokolwiek kiedykolwiek coś przysłał.
Nigdy.

Teraz płacę w kombinowanej wersji Cyfra + n za całą europejską piłkę średnio około 55 zł miesięcznie, miałbym płacić 100. No way. Poczekam, co najwyżek kilka miesiecy nie będę oglądał meczów. Na zdrowie wyjdzie mi to tylko.

A najlepsza metodą uzyskania dobrej oferty jest wysłanie pisma poleconego z wymówieniem umowy (oczywiście w ramach regulaminowych możliwości).
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 21:01

Kiepura napisał(a):Przecież nikt nie zapisuje rozmów telefonicznych, a wydobycie ich nagrań to mission impossible

Rozmowy są nagrywane, umowa ustna jest wiążąca a sąd - uwierz - wyciągnie te nagrania w razie potrzeby :wink:
Jeszcze nie zdarzyło mi się aby oszukali mnie przy zawieraniu umowy...każdą rozmowę z oznaczeniem dnia, godziny, imieniem i nazwiskiem konsultanta zapisuję...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone