Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NC+

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jestem klientem NC+ i zamierzam:

pozostać ich klientem
21
29%
wypowiedzieć umowę abonencką
51
71%

Liczba głosów : 72

Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.03.2013 21:02

Ja mam umowę zgodną z rozmową telefoniczną w dn. 12.12.2012r, potwierdzenie tej rozmowy dostałem 2 dni temu, pismo z dn. 28.02.2013r.
Płacę niecałe 61 zł, jest OK, mam to co chciałem, ale ...teraz chcę kuchnię tv, 59 zł, więc chyba lepiej dla mnie, ale nikt nie odbiera tel, ani nie odpowiada na moje zgłoszenie :(
Mecze mnie nie interesują, mogę ich nie mieć.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 21:10

Dziadek Maciek napisał(a):.........

Jak napisałem powyżej...wstrzymaj się - sami się skontaktują....kuchnia HD - rzeczywiście jest w pakiecie Universe + za 59 zł...
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 23.03.2013 21:14

alessandro1977 napisał(a):
Kiepura napisał(a):Przecież nikt nie zapisuje rozmów telefonicznych, a wydobycie ich nagrań to mission impossible

Rozmowy są nagrywane, umowa ustna jest wiążąca a sąd - uwierz - wyciągnie te nagrania w razie potrzeby :wink:
Jeszcze nie zdarzyło mi się aby oszukali mnie przy zawieraniu umowy...każdą rozmowę z oznaczeniem dnia, godziny, imieniem i nazwiskiem konsultanta zapisuję...

Sąd wydobędzie, to prawda. Po kliku latach. Jak będzie chciał.
Ale...
Ile osób pójdzie do sądu spowodu zawarcia umowy na kilkadziesiąt/100 zł, umowy jak najbardziej w porządku, ale zawartej na podstawie fałszywych danych podanych przez konsultanta ? Jeden na sto tysięcy ? Dlatego kłamstwa konsultantów są praktycznie bezkarnie.
Nie chodzi o to, że przez telefon powiedzą Ci, że zawierasz Umowę na 50 zł a przyslą na 100 tylko, że powiedzą Ci kłamstwo, na podstawie którego dajesz się przekonać do zawarcia umowy.

Ostatnio w ten sposób narżnięto kogoś z mojej rodziny. Tyle, że nie konsultanci tylko naganiacze.
Umowa całkowice legalna, podpis jest podpis.
Ale przesłanką do zawarcia umowy było kłamstwo podane przez naganiacza.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.03.2013 21:17

alessa... czekam spokojnie, umowę przecież mam (jakąś) :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 21:25

Kiepura napisał(a):Ile osób pójdzie do sądu

To już inna historia...to samo można powiedzieć, w przypadku zaniżonych odszkodowań przez TU, nie przyznania świadczenia przez ZUS z tytułu wypadku przy pracy itd ...
Wiem, że świadomość ludzi czasami jest niska i nieznajomość prawa szkodzi...
Ja do tych osób akurat nie zaliczam się...
Dziadek Maciek napisał(a):alessa... czekam spokojnie, umowę przecież mam (jakąś) :wink:

Tak najlepiej bo to im powinno zależeć aby Cię zatrzymać... :wink:
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 23.03.2013 21:37

Kiepura napisał(a):Cierpliwość zawsze popłaca. Umowa jest umowa, cyfry nie wyłączą.

Póki co żadnych nerwowych ruchów.
Dzisiaj obejrzeliśmy triumf Jarka Hampela w GP NZ na Canal+ Sport, który w nc+ będzie dostępny dopiero w pakiecie za 119 :evil: .

Kiepura napisał(a): Konsultant może powiedzieć wszystko, każdą bajkę wcisnąć, każde kłamstwo opowiedzieć. Bezkarnie. Przecież nikt nie zapisuje rozmów telefonicznych, a wydobycie ich nagrań to mission impossible. W drugą stronę to już nie działa. Mają zapisane na taśmach rozmowę, jeżeli tylko powiemy skaramentalne tak to nas mają.

Nic bardziej mylnego, przynajmniej w C+.
Ostatnio przedłużaliśmy umowę telefonicznie. Jakaś niunia zadzwoniła do męża z propozycją przedłużenia dotychczasowej umowy - to samo za mniejsze pieniądze. Paweł ze trzy razy pytał czy na pewno przedłużenie obejmie całą dotychczasową ofertę. Parę dni później wyleciało nam kilka programów HD. Na infolinii powiedzieli, że przecież przedłużyliśmy umowę bez dodatkowego pakietu HD, ale obiecali odszukać i odsłuchać umowę. Trzy dni później kanały wróciły, a C+ przysłał pismo z przeprosinami :lol: . Za ten pakiet HD brali dodatkowo 10,99 albo 11,99.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 21:45

marze_na napisał(a):
Nic bardziej mylnego, przynajmniej w C+.

Czyli są osoby, które potrafią walczyć o swoje... :wink:
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 23.03.2013 22:02

Ja mam umowę jeszcze z enką, wczoraj wieczorem działał mi Canal + i mnie to zdziwiło ponieważ przedwczoraj nie działał i dziś również nie działa :D zaobserwował ktoś coś podobnego???
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 22:15

gusia-s napisał(a):Ja mam umowę jeszcze z enką, wczoraj wieczorem działał mi Canal + i mnie to zdziwiło ponieważ przedwczoraj nie działał i dziś również nie działa :D zaobserwował ktoś coś podobnego???

Czy tylko jeden C+ ?
Zobacz czy masz jeszcze C+ GOL, WEEKEND, FILM...
Widać próbują dostosować obecna ofertę do nowej...z tym, że od kwietnia C+ będą miały inna nazwę niż dotychczas...
Ja, biorąc Platinium mam już wszystkie kanały C+ włączone a od kwietnia będą to c+, c+ sport,c+ film, c+ film 2, c+ family, c+ family 2 na których to będzie dostępna pełna oferta sportowa plus oczywiście nSport...
Ostatnio edytowano 23.03.2013 22:19 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 23.03.2013 22:19

Wczoraj działał tylko Canal +, pozostałe nie były dostępne - dziś również nie są :/
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 23.03.2013 22:21

alessandro1977 napisał(a):To już inna historia...to samo można powiedzieć, w przypadku zaniżonych odszkodowań przez TU, nie przyznania świadczenia przez ZUS z tytułu wypadku przy pracy itd ...
Wiem, że świadomość ludzi czasami jest niska i nieznajomość prawa szkodzi...
Ja do tych osób akurat nie zaliczam się...

Ja również :)
Orzecznik ZUS przyznał uszczerbek na zdrowiu poniżej widełek %, niezgodnie z obowiazującym rozporządzeniem, w sumie zaniżył o 5% od najniższego progu, po odwołaniu do komisji lekarskiej ZUS - to samo!!! utrzymali w mocy orzeczenie lekarza, mimo że dobitnie wskazałam naruszenie przez niego prawa, dopiero interwencja w Sądzie pomogła, powołanie biegłego sądowego i ponowne badanie, efekt 9% uszczerbku w górę. Sprawa się ciągnęła ponad rok od 1 badania ale warto!!! już przyszło pismo z zus że wypłacą w ciągu 30 dni.
Nie dajmy się robić w konia :smo:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 22:22

gusia-s napisał(a):Wczoraj działał tylko Canal +, pozostałe nie były dostępne - dziś również nie są :/

Czyli prawdopodobnie Twoją ofertę z n-ki dopasowali do Universe+ z nowej oferty póki co...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 22:25

gusia-s napisał(a):dopiero interwencja w Sądzie pomogła

Dokładnie...niestety mało osób decyduje się na drogę sądową...nie należy się tego bać :wink:
Podobna sytuacja jest z bezprawnym kierowaniem przez Straż Miejską oraz ITD wniosków do Sądu o ukaranie za niewskazanie sprawcy wykroczenia :wink:
...ale to już niezwiązane z tematem :wink:
arabesqa74
Cromaniak

Postnapisał(a) arabesqa74 » 23.03.2013 22:39

Mam C+ - Optimum. U mnie na razie wszystko chodzi, wlacznie ze wszystkimi c+. Wczoraj nie bylo TVN24 i Turbo. Kontakt oczywiscie zerowy. Na Facebooku na profilu ANTYNC+ ludzie wpisują kwoty wytargowane za konkretne pakiety.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 22:42

arabesqa74 napisał(a):Na Facebooku na profilu ANTYNC+

Szybko spotkał ich ten zaszczyt jak widać :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone