Wczoraj dostałem pismo (pełno kolorowego badziewia, ile to mamy kanałów HD, jacy jesteśmy super itd, do tego regulamin drobnym maczkiem ogólnie taka tam ściema czyli standard),ale do rzeczy chodzi o zmianę na nową ofertę.
Od 2009 korzystam, a raczej już na pewno korzystałem z ich usług, to co dostałem w tym liście chyba bardziej mnie przekonało że jednak wypad od nich robię( idzie wiosna, lato ) okres spędzania czasu przed TV spada drastycznie, więc nc+ chyba sama robi sobie pod górę(mniej kanałów, droższa oferta), bo już nie kumam czy zależy im tylko i wyłącznie na nowych klientach, czy na próbie utrzymaniu obecnych, nie wiem jak z nowymi, ale chyba ciężko będzie im utrzymać klientów obecnych na tym samym poziomie.
Z pisemka wynika że nc+ oferuje mi łaskawie pakiet Platinium w cenie katalogowej 119zł i jakieś canal+ do końca kwietnia( to chyba ta promocja ichniejsza), oczywiście przy umowie na 18 miesięcy więc dokładnie to samo co usłyszałem od konsultanta w piątek podczas rozmowy telefonicznej.
Jakimś cudem około 21 wczoraj udało mi się dodzwonić na ich infolinię i pogadać sobie odnośnie tych warunków i oferty programowej jaka do mnie przyszła pocztą, tym razem Pani wciskała jakiś kit, ile to mają HD, jakie nowości jakie widz ma korzyści-ale ani słowa ile za to trzeba bulić, w końcu pytam się kobity-Dlaczego mam płacić więcej skoro mam otrzymać mniej? Pani zaskoczona że oferta programowo jest zbliżona do tego posiadam, to jej odpowiadam, że może i programowo tak, ale kwotowo już zupełnie nie ( bo muszę płacić 20zł/miesięcznie więcej) i nie mam możliwości zawarcia umowy na 12 m-cy, tylko na 18. Pani nawija mi makaron na uszy, żebym się decydował bo to super oferta indywidualnie dobrana(niezły kit

)jakie to będą miał programy itd. więc idąc za radami kolegi alessandro o targowaniu się i żeby jej za bardzo w ustach nie zaschło od tego gadania, mówię do kobity OK biorę pakiet platinium na 18 miesięcy, ale w cenie 99zł- najpierw cisza a po chwili słyszę -
NIESTETY NIE JEST TO MOŻLIWIE ja mówię jak nie możliwe i proponuję Pani, aby poczytała trochę neta o tym co ludzie piszą na temat cen i pakietów w nc+ i jakie to oferty dostają pisemnie, a jak chcą zrezygnować to raptem, dostają wyższy pakiet(np Platinium w cenie GOLD) to może wtedy by się tak nie dziwiła o to o co pytam, w odpowiedzi usłyszałem że nc+ nie proponuje pakietów wyższych za mniejsze pieniądze, więc nic już nie kumam, ludzie bzdury wypisują???, czy w nc+ wolna amerykanka i zależy na jakiego konsultanta się trafi???, a może ja po prostu mam za małe IQ by dostąpić zaszczytu bycia klientem nc+????
Myślę, że jednak z wypowiedzeniem sobie poradzę

.