Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NC+

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jestem klientem NC+ i zamierzam:

pozostać ich klientem
21
29%
wypowiedzieć umowę abonencką
51
71%

Liczba głosów : 72

realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 27.03.2013 12:43

anakin napisał(a):
realista2 napisał(a): Wydupczą nas równo.

Chyba was. :mrgreen:
My tu własnie o tym, jak się nie dać......... :D

Jest tylko jedna metoda, zrezygnować z Polsatu i Nc+ . Jeśli tego nie zrobisz to nadstawiaj d...
Na monopol nie ma metody. Możesz tylko zwilżyć wazeliną żeby mniej bolało.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.03.2013 12:51

realista2 napisał(a):Jest tylko jedna metoda, zrezygnować z Polsatu i Nc+ . Jeśli tego nie zrobisz to nadstawiaj d...
Na monopol nie ma metody. Możesz tylko zwilżyć wazeliną żeby mniej bolało.

Mogę się też przykryć wiadrem, odłączyć w chałupie prund i siedzieć po ciemku, do roboty chodzić na piechotę a na wakacje stopem.
Dzieci "wypiszę" ze szkoły , bo po uja to się uczyć, skoro roboty i tak ni ma....
Córka w sumie już nie musi, bo czytać i pisać umie, a na zmywaku w Anglii nawet tego nie potrzebuje...
Przejedzie potem do starego na holidey i se tak posiedzimy po ciemku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2013 12:56

realista2 napisał(a): Możesz tylko zwilżyć wazeliną żeby mniej bolało.

..hmmmmm... jakieś własne doświadczenia czy przeżycia w temacie opisujesz :?: ... :mrgreen:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 27.03.2013 12:57

lubelski napisał(a):wystarczyło starym klientom zagwarantować do końca umowy te same programy i kasę bez zmian i podejrzewam że nie byłoby tyle hałasu.

A niby w jaki sposób?

Zmienia się całkowicie układ kanałów, skład pakietów, wiele programów znika albo zmienia nazwę, w kilkunastu zmienia się oferta programowa.

W dodatku C+ i n to dwa zupelnie inne systemy kodowania, które muszą jakoś ujednolicić.

Na razie mają tam taki bajzel, że sami nie mogą się ogarnąć. Z czasem mam nadzieję, że się pozbierają. Do tego czasu na pewno stracą tylu klientów, że mocno uelastycznią swoją ofertę - nie będą mieli innego wyjścia.

Tu znalazłem wypowiedź z innego forum gościa, którego kuzyn pracuje w nc+:

Jednak oferta się zmieni, już teraz sondowane są różne propozycje.. nieoficjalna oferta przedstawiana od połowy kwietnia dla migracyjnych
C+platinum 79 zł/9 ms + 119 zl / 3 ms to najwyżej uda się wynegocjować.
all ma być za 149 zł 9ms i 199 przez 3 ms
Sam mi mówił że mam czekać i że taką ofertę około 20 kwietnia dostanę. Ogólnie nie spodziewali się takiego negatywnego odbioru i na górze jest bardzo gorąco, ale pewnych decyzji do połowy kwietnia nie da się cofnąć.
Na początku maja pojawią się również prezenty ( tak jak było z tv)
Jeden mecz jest przeniesiony do nsport, ale podobno na czas meczu nsport ma byc odkodowany dla klientów cyfry. PODOBNO.. to zależy od innych osób.
Dlatego warto czekać a nie napalać się na platinum za 99 zł..

Tak więc raz jeszcze potwierdza się zasada: spokojnie czekać i nie panikować.

Tym bardziej, że oficjalna informacja od nc+ brzmi:

"No i powtarzamy to, o czym już wcześniej pisaliśmy - Abonentom n i CYFRY + mającym dotychczas dostęp do ofert Premium (nPremium i CANAL +) udostępnimy od 5 kwietnia bez dodatkowych opłat pełną ofertę CANAL+ PLATINUM. Będą mogli zapoznać się z bogactwem oferty proponowanej na każdym z nowych kanałów."
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2013 13:11

Raul o fuzji było wiadomo nie od dziś...więc nie trzeba było dawać w październiku umowy 18-to miesięcznej tylko np. do momentu startu nowej platformy i wprowadzić ludzi w nią o wiele wcześniej a nie trzymać w wielkiej tajemnicy wszystko do momentu startu. W końcu jak się razem połączyli to w sumie konkurencją jest dla nich tylko i jedynie w przekazie satelitarnym ... Polsat. Zabieranie mi z pakietu tego co dostałem w promocji i zastępowanie jej byleczym nie jest dla mnie traktowaniem poważnym mnie jako odbiorcy. Nawet to co piszesz, że sami mają tam bajzel nie do ogarnięcia na tę chwilę świadczy o tym jak "poważnie" przez parę miesięcy potraktowali odbiorców. Potraktowali nas chyba jako stado bezmyślnych istot która wszystko "łyknie"..a tu się okazało że ludzie potrafią liczyć i maja głęboko w dooopie ich ofertę. :mrgreen: Co do kodowania ..no i w tym temacie maja sporo problemów z tego co czytałem.
..a co gość, kuzyn kogoś z nc+ powiedział..to wiesz... :mrgreen:
.a całą sytuację można porównać do tego że w październiku kupiłeś sobie kwaterę na czerwiec a w kwietniu okazuje się że zamiast klimy masz wiatrak i nie po 20 ojro za noc tylko 35... :mrgreen:
Ostatnio edytowano 27.03.2013 13:16 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.03.2013 13:15

lubelski napisał(a):
realista2 napisał(a): Możesz tylko zwilżyć wazeliną żeby mniej bolało.

..hmmmmm... jakieś własne doświadczenia czy przeżycia w temacie opisujesz :?: ... :mrgreen:

Panowie - bez przesady.
:idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2013 13:17

..dyskusja jak widzisz jest rzeczowa i na poziomie..więc wątek o wazelinie jest chyba niepotrzebny
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2013 13:18

Raul73 napisał(a):Dlatego warto czekać a nie napalać się na platinum za 99 zł..[/i]

A niby dlaczego ? Nie uważam aby była to zła i zbyt wygórowana cena ( za ten pakiet )...wszystko odbiję sobie za 18 miesięcy, kiedy będzie kończyła się umowa...już coś takiego raz wykorzystałem w ostatni dzień trwania umowy a wypowiedzenie było wysłane...
Tak więc - ja już teraz sobie meczyki pooglądam a Wy się ścierajcie z nimi dalej :oczko_usmiech:
Na mnie ponownie pora przyjdzie :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 27.03.2013 13:19

lubelski - prędzej uwierzę kuzynowi kogoś z nc+ niż np. tobie - bez obrazy.

Proponuję sobie poczytać Ten wątek - tam wypowiadają się ludzie znający się na platformach cyfrowych o wiele lepiej niż my tu wszyscy razem wzięci. Plus wiele osoób ma tam naprawdę bliższe lub dalsze powiązania z pracownikami C+ (obecnie nc+). Moje onformacje uzyskane od znajomej pracownicy tej platformy potwierdzają to, co jest napisane w tamtym wątku, a nie w tym, więc wiesz...

A z resztą twojej wypowiedzi - o bajzlu i niepoważnym traktowaniu - jak najbardziej się zgadzam :mrgreen:
Ostatnio edytowano 27.03.2013 13:21 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2013 13:20

Jacek S napisał(a):
Panowie - bez przesady.

Mógłbyś choć raz zauważyć, że tam gdzie ten chłoptaś się pojawi tam na ogół jest niezdrowa atmosfera... :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2013 13:22

Raul73 napisał(a):lubelski - prędzej uwierzę kuzynowi kogoś z nc+ niż np. tobie - bez obrazy.

..no co Ty..spoko..do tego co napisałem nie potrzeba żadnej wiary..tak to widzę ja, jako odbiorca :mrgreen:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 27.03.2013 13:24

alessandro1977 napisał(a):
Raul73 napisał(a):Dlatego warto czekać a nie napalać się na platinum za 99 zł..[/i]

A niby dlaczego ? Nie uważam aby była to zła i zbyt wygórowana cena ( za ten pakiet )...wszystko odbiję sobie za 18 miesięcy, kiedy będzie kończyła się umowa...już coś takiego raz wykorzystałem w ostatni dzień trwania umowy a wypowiedzenie było wysłane...
Tak więc - ja już teraz sobie meczyki pooglądam a Wy się ścierajcie z nimi dalej :oczko_usmiech:
Na mnie ponownie pora przyjdzie :D

Pewnie że 99 zł to nie jest wygórowana cena. Tyle, że... może być jeszcze niższa. I ty pewnie taką niższą dostaniesz, tyle, że za 18 miesięcy. Okazało się, że do 30 kwietnia na pewno ja również wszystkie mecze sobie pooglądam, bez konieczności migracji (możliwe, że nawet dłużej). Do tego czasu ceny pewnie trochę stopnieją. A nawet jeśli nie - w czerwcu i lipcu ligi nie grają :D :D Najwyżej wrócimy do negocjacji w sierpniu. :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 27.03.2013 13:27

lubelski napisał(a):
Raul73 napisał(a):lubelski - prędzej uwierzę kuzynowi kogoś z nc+ niż np. tobie - bez obrazy.

..no co Ty..spoko..do tego co napisałem nie potrzeba żadnej wiary..tak to widzę ja, jako odbiorca :mrgreen:

W sumie to ci się nawet nie dziwię :D

Właściwie to dzięki takim osobom jak ty czy barti - któzy olali nc+ i uciekli do Polsatu, Francuzi widzą, że to nie żarty i że jeśli nie zmienią oferty, to za chwilę zostanie im kilka tysięcy ludzi, a Solorz będzie monopolistą!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2013 13:28

Raul73 napisał(a):...............

Tylko między nami różnica była taka, że ja byłem w n-ce a Ty c+ więc Twój tok rozumowania jest w pełni uzasadniony...
Ja w tych okolicznościach zanim wynegocjowałbym naprawdę złote góry to musiałbym się obejść bez meczów, które do tej pory miałem zagwarantowane...dobrze jednak, że za dotychczasowy pakiet w n-ce płaciłem całkiem milutką kwotę :wink:
Ostatnio edytowano 27.03.2013 13:30 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.03.2013 13:29

alessandro1977 napisał(a):
Jacek S napisał(a):
Panowie - bez przesady.

Mógłbyś choć raz zauważyć, że tam gdzie ten chłoptaś się pojawi tam na ogół jest niezdrowa atmosfera... :oczko_usmiech:

Widzę też co innego.
Bez takich tekstów proszę - skup się na temacie nie na osobie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone