Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasza motoryzacyjna historia.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 05.03.2010 17:34

Serce w pasy napisał(a):żonie Mondeo i to był napewno ostatni mój kontakt z marką Ford(badziew)

Nie myślałem o Mondziaku, a raczej o czymś takim:

Obrazek

Rodzinkę trzeba wozić :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2010 17:38

kleeberg napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):żonie Mondeo i to był napewno ostatni mój kontakt z marką Ford(badziew)

Nie myślałem o Mondziaku, a raczej o czymś takim:

Obrazek

Rodzinkę trzeba wozić :lol:

A ja mówię o silnikach, jeśli mają takie same to nie polecam. Dość drogie w utrzymaniu(i nie mówię o spalaniu)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 05.03.2010 19:12

A to moja auto-matematyka:

2 x Renault 4

2 x Citroen - Ami 8

2 x Suzuki - Vitara

chwilowo: Renault - Modus

następny: Lancia - Musa

:?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.03.2010 19:23

adamk3 napisał(a):Lesiu jeździłem kiedyś Kia Sportage - w teren ok.
np. cos takiego, - warto poszukać też innych -

http://otomoto.pl/kia-sportage-2-0crdi- ... 77005.html

pozdrav.

Adam po pierwsze primo do Hultaja mam b. dobry i sprawdzony service w Busku i nie chcę tego zmieniać.
Po drugie primo Sportage to małe coś jest w porównaniu z Terracanem ;) to raczej coś wielkości Hyundaia Tucsona ;)
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 05.03.2010 19:46

A ja jeździłem kiedyś "tym"

Obrazek

Później "to" wiele lat nie jeździło a dziś znów jeździ i ładnie wygląda :!: :wink:

PS. Oczywiście chodzi o ten pojazd na pierwszym planie :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2010 20:16

Pełen szacuneczek za taaaaaką robotę. Wiem ile pracy i czasu trzeba żeby doprowadzić do takiego stanu, ja moją Hondę Shadow z 1985 roku restaurowałem dwa lata.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.03.2010 20:27

Jesooo piękny!!! Miałem kiedyś takiego , tylko z przodu nie było amortyzatorów tylko "wahacz".
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 05.03.2010 20:32

Dzięki za uznanie! Mnie odrestaurowanie zajęło 2 miesiące. Koszty pominę dyskretnym milczeniem... :wink: bo pojazd jest mój od nowości i sentyment wziął górę nad rozumem. :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 05.03.2010 20:35

Serce w pasy napisał(a):Pełen szacuneczek za taaaaaką robotę. Wiem ile pracy i czasu trzeba żeby doprowadzić do takiego stanu, ja moją Hondę Shadow z 1985 roku restaurowałem dwa lata.

A taka Honda jak Twoja, lub coś podobnego z tych lat chodzi za mną coraz bardziej.... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2010 22:29

Tomasz W napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Pełen szacuneczek za taaaaaką robotę. Wiem ile pracy i czasu trzeba żeby doprowadzić do takiego stanu, ja moją Hondę Shadow z 1985 roku restaurowałem dwa lata.

A taka Honda jak Twoja, lub coś podobnego z tych lat chodzi za mną coraz bardziej.... :wink:

Polecam bo wygląd ponadczasowy a i 180poleci bez problemu
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.03.2010 11:05

Mam pytanie choć wiem, że użytkowników Hyundaiów jest niewielu... Czy słyszeliście coś o jakości silników montowanych w Hyundaiach Terracanach lub KIA Carnival - CRDi 2,9 :?: bo w serwisie słyszałem złe opinie na jego temat... :cry: Powiedzieli, żeby sobie lepiej kupić już Gallopera - starszy, ale lepszy osprzęt - znaczy się pompa paliwa i wtryskiwacze...

Ponoć koszty naprawy takiego układu przekraczają wartość samochodu, więc zaczynam się powoli zastanawiać.... :? Czy jest sens...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.03.2010 17:01

Leszku, na razie: Opinie o Kia Carnival I 2.9 CRDi 144KM oraz Opinie o Hyundai Terracan 2.9 CRDi 163KM.
Z tego co wiem, to Galloper i Terracan to dwa różne modele, ale może faktycznie mają ten sam silnik.
Zapuściłem pytanie na forum Hyundaia. Może będą potrzebne dodatkowe informacje.
Jak coś mi odpowiedzą - przekażę.

pzdr
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.03.2010 17:40

Taaaaa tak samo z moją Lantrą... potrafili znaleźć opiłki w skrzyni biegów... brrrr. Może jednak trochę przesadzili :?: :roll:
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 12.03.2010 18:19

Fajny temat :)

Moja własna droga była dość krótka:

Jawa 50 (skuter)
Simson SR51 (skuter)
Polonez 1.5 SLE
Polonez Caro 1.6 GLI
Mazda 323 BG 1.3 benz.
Rover 200 1.4 bezn.
Octavia 1.6 benz.

...i jakoś leci :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.03.2010 18:24

Leszek Skupin napisał(a):Taaaaa tak samo z moją Lantrą... potrafili znaleźć opiłki w skrzyni biegów... brrrr. Może jednak trochę przesadzili :?: :roll:

A jednak Galloper był poprzednikiem.
Tutaj masz historię, opis, pod "serwis" masz "Podstawowe problemy', no i Forum.

A co z Lantrą? To ona ci tak wczoraj kieszeń sczyściła?

PS żeby nie było OT, to moja droga była jak stąd do ... nie pamiętam.
Jak sobie przypomnę - opiszę :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nasza motoryzacyjna historia. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone