Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

naklice - czy warto?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marek suwa
Podróżnik
naklice - czy warto?

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek suwa » 21.05.2009 13:27

witam
W połowie czerwca razem z żoną, dwójką dzieci (16 i 5 lat) oraz znajomą jedziemy do Chorwacji. Pierwotnie zamierzaliśmy wypoczywac w Umagu na Istrii (do Chorwacji jedziemy po kilkudniowym pobycie we Włoszech w okolicach Padwy), lecz ostatecznie zdecydowaliśmy się na Dalmację.

Czego szukamy
Zalezy nam na spokojnej, może nawet bardzo spokojnej miejscowości, w miare jednak blisko miasta z atrakcjami typu knajpka, smaczny obiad, fishpicnic
- plaza - nie jest to co prawda moja ulubiona forma relaksu, lecz znajoma i starsza pociecha lubią się trochę posmażyć - poniewaz jedziemy samochodem (dwóch kierowców) plaża bez jadranki nad samą głową może być trochę oddalona od naszego lokum

- i moje marzenie - wycieczka do Mostaru

w internecie znalazlem interesującą nas ofertę - dom w miejscowości Naklice koło Omisu. Czy ktoś z forumowiczów tam był? jakieś dodatkowe informacje? czy droga z Omisu do Naklic jest w przyzwoitym stanie? za wszelkie informacje z góry dziękuję.
Marek
krzych222
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzych222 » 21.05.2009 14:34

Jak musi byc Mostar to proponowalm by za Makarską - bęzie bliżej na jednodniową wycieczkę.

Polecam np. Tucepi.
Jeżeli chodzi o apartament to polecam opcję szukaj, ale w tym terminie można jechać w ciemno.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 21.05.2009 18:15

Ja zgadzam sie z krzychem..
-zdecydowanie w ciemno
-zdecydowanie okolice Riwiery Makarskiej,bliżej na jednodniowe wycieczki typu wymarzony Mostar,Dubrownik :D :D :D
Pozdrawiam.
Jeśli jednak zdecydujecie o wcześniejszej rezerwacji to proponuje poszukac tutaj zakwaterowanie.
My zawsze korzystamy z tych stron,piszemy e-maile z zapytaniem o cenę i możliwość rezerwacji.Tak tez zrobilismy i w tym roku i apartament juz zarezerwowany :D :D :D w Tucepi :D :D
Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 22.05.2009 07:09

Z takim "zestawem" dzieci i oczekiwaniami polecam Promajnę. Cicha miejscowość. 3 km spacerkiem do Baški Vody. Ładna plaża, małe kamyczki, jest cień pod drzewami. Na wypad do Mostaru, Dubrownika, Omisza idealna. Przetestowane. Możesz coś poszukać w necie, ale my byliśmy tam dwa razy i w ciemno spokojnie znajdziesz apartament. Nawet wieczorkiem.
marek suwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek suwa » 29.05.2009 06:03

Witam ponownie
bardzo dziękuję za wszelkie rady dotyczące wyjazdu do Chorwacji. Ostatecznie z żoną zdecydowalismy się na Primosten, a własciwie jego okolice. Zaufałem doświadczonym cromaniakom, którzy zapewniają ze miejsce pierwszego pobytu nie jest wazne - Chorwacja bowiem jest tak piękna, że musi się tam podobac-) nie wiem tylko, co z wycieczką do Mostaru - zamówilem zielona kartę, a mój ubezpieczyciel każe mi czekać do 10 dni roboczych - a wyjazd juz w czwartek...jestem jednak dobrej mysli, pozdrawiam
Marek
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 29.05.2009 09:43

marek suwa napisał(a):Witam ponownie
bardzo dziękuję za wszelkie rady dotyczące wyjazdu do Chorwacji. Ostatecznie z żoną zdecydowalismy się na Primosten, a własciwie jego okolice. Zaufałem doświadczonym cromaniakom, którzy zapewniają ze miejsce pierwszego pobytu nie jest wazne - Chorwacja bowiem jest tak piękna, że musi się tam podobac-) nie wiem tylko, co z wycieczką do Mostaru - zamówilem zielona kartę, a mój ubezpieczyciel każe mi czekać do 10 dni roboczych - a wyjazd juz w czwartek...jestem jednak dobrej mysli, pozdrawiam
Marek

Witaj, Primosten jest bardzo ładnym miasteczkiem , jednak nawet we wrześniu jest tam ciągle tłoczno..ja wytrzymuje tam 2-3dni i przemieszczam się dalej..brakuje mi tam plaż jakie a np.na Riwierze..szkoda, że zrezygnowałeś z Riwiery Makarskiej, bo tam znajdziesz malutkie ciche mieściny, przepiękne widoki i blisko masz do zwiedzania Dubrownika, Mostaru itd..
Choć w Chorwacji wszędzie jest pięknie.. :)
Pozdrawiam
marek suwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek suwa » 30.05.2009 08:25

witam Ines
forum przejrzałem dość dokładnie, nietrudno zauważyć, że największa atencją wśród użytkowników cieszy sie południowa Dalmacja, i jak sie domyslam - zasłużenie.
dlaczego więc Primosten? jedziemy pierwszy raz do Chorwacji, zona nie chciala jechać w ciemno. dodam,ze jest w czwartym miesiącu ciąży, chcielismy uniknąć stresu związanego z szukaniem kwatery (zwłaszcza, ze w Primostenie bedziemy poznym popoludniem). w internecie znalezlismy interesujacy nas apartament (3 pokoje, basen, kawalek od miasta). Rozwazalem tez wyjazd na Brac (po przeczytaniu Twojej relacji-), ale ostatecznie stwierdzilismy, ze wyspy chorwackie odwiedzimy nastepnym razem.

z utesknieniem czekam tylko na zielona karte - w zamian za akceptacje Primostenu (byly rodzinne targi-) zona zgodzila sie pojechac do Mostaru z noclegiem, a w drodze powrotnej z Bosni zahaczyc o Riwiere Makarska, niech zobaczy, co traci-)
poza tym - Primosten chyba nie jest taki zly - blisko do PN Krka, Splitu, Trogiru...
pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone