jutro wybieramy sie do Chorwacji.
Poszukalam w internecie:
Najlepiej pasuje mi droga Lublin- Rzeszów -Barwinek- Koszyce - Budapeszt Zagrzeb.
Co wy na to? ktos jechał podobną trasa?
Bedę wdzieczna za wskazówki...
Pozdrawiam...
Dzieki
Goska
.png)
.png)
.png)
krzysiekrz napisał(a):Inaczej z Lublina to jechać chyba się nie da. (Znaczy się da się, ale to by było bez sensu.) Większość trasy to autostrada. Nie wiem jak jest teraz nad Balatonem - 2 lata temu kiepściutko było. Ale i tak najgorzej jest do granicy PL/SLO.
.png)
.png)
.png)
euh napisał(a):.....najgorzej wspominam odcinek wzdłuż Balatonu i w okolicach Miszkolca.. ale teraz jest pewnie o niebo lepiej.. ..
euh napisał(a):.. ciekawe tylko czy w Barwinku pogranicznicy nadal ruszają się jak muchy w smole.. jeździłem tamtędy kilkakrotnie, zarówno latem jak i zimą i zawsze stała kolejka....
.png)
Piotrek_B napisał(a):euh napisał(a):.....najgorzej wspominam odcinek wzdłuż Balatonu i w okolicach Miszkolca.. ale teraz jest pewnie o niebo lepiej.. ..
Jest znacznie lepiejautostrada zaczyna sie przed Miskolcem i (z wyłączeniem przejazdu przez Budapest) kończy sie na "końcu" Balatonu, więc nie trzeba jechać wzdłuż Balatonu 20 km/h
euh napisał(a):.. ciekawe tylko czy w Barwinku pogranicznicy nadal ruszają się jak muchy w smole.. jeździłem tamtędy kilkakrotnie, zarówno latem jak i zimą i zawsze stała kolejka....
nie, no tak źle to na szczęście już nie jest. Choć masz rację były czasy, że strasznie trzymali na granicy w Barwinku (choć do dziś nie wiem po co) Teraz jest spoko, no chyba że Pepik przyśnie i szlaban jest opuszczony a ty stoisz jak ciul na weselu i czekasz kiedy go podniesie
(miałem tak miesiąc temu
)
j23 napisał(a):...
skąd w Barwinku Pepik?, myślałem, że tu są Słowacy a tu masz Czech!

.png)
krystian74 napisał(a):witam piotrek!! trasę do Cro zaplanowałem zgodnie z twoimi wskazówkami .ominąłem autostradę na Słowacji bez problemów,przejazd przez Budapeszt również, tylko 40min....

.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi