napisał(a) donia2 » 09.03.2008 12:01
Ja wyjeżdżam z powiatu wadowickiego ale jadę na Andrychów, Kocierz, Zwardoń, Bratysława, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb z żoną i dwójką dzieci (10 i 14 dziewczynki) do południowej Dalmacji na plażowanie. Planuję zamieszkać albo w Marusici lub Breli albo dalej za Tucepi gdzieś w Podgorze , Igrane. Nie chcę mieszkać w Makarskiej wolę ustronne spokojniejsze miejsce z plażą pod skałami na tle Biokowskich gór. Później planuję jak zwykle odwiedzić Mostar i Mediugorie. Jeden dzień na Hvar.
Dodatkowo planuję (bo nie byłem) pojechać do Kotoru, Cetinie mam też w planie po drodze przejechać kanion Pivy i Durmitor a z powrotem do domu przez Sarajewo i BIH.
Ale nie planuj wyjazdu na weekend bo bedziesz stał w korkach. W zeszłym roku wyjechałem z domu w niedzielę o 4-tej rano to w Dalmacji byłem o 18.30. Ale miałem rezerwację. W niedzielę po południu masa ludzi wracała od morza a ja pustą drogą podążałem w kierunku odwrotnym. Teraz zaś jade w ciemno zatem muszę przybyć do Dalmacji po południu aby spokojnie znaleźć apartament.
Może zatem rozłożę przejazd na dwa dni ze spaniem gdzieś w Plitwickich. Planuję wyjazd na przełomie czerwca/ lipca , może 28 lub 29 czerwca.