Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje wrazenia,instrukcje ,porady

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 27.08.2006 14:03

jeśli chodzi o namiot jak go już mamy to uzbrójmy się w młotek i twarde szpilki(śledzie) których w kpl nie ma, te co dają wbijanie kamieniami doprowadza do szału i bólu rąk

A ile razy pisaliśmy że nie śledzie tylko w ostateczności szpilki które po wyjeździe nalezy wyrzucić tylko najlepiej gwoździe i to solidne, tak po 30cm

A zamiast młotka lepiej wziąść siekierkę. I wbijesz gwożdzia i wyciągniesz
a jeszcze porąbać coś się da.
Na drugi raz odrób lekcje ;-)
wraczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wraczek » 27.08.2006 15:21

Kiler nie tylko ja jestem tu nowicjuszem, ale nie oto chodzi
to co napisałem to moje odczucia, rada i co zobaczyłem
na campie byli i nasi rodacy
jedni rzucili sie nam pomagac przy rozstawianiu namiotu inni siedzieli i patrzyli, ale podczas naszego pobytu nie spotkałem ani nie widziałem złego zachowania
a niemców widziałem, słyszałem i czułem
jak wyjechała Polska rodzina to miejsce po namiocie było czysciutkie i
wysprzątane, a po naszych sąsiadach zachodnich została sterta smieci
i jeszcze raz pisze moja opinia nie jest odosobniona co oczywiscie nie skresla ich jako kompanów ale moze tak trafilismy !!
a wracajądz to tolerancji uwazam ze jestesmy duzo bardziej tolerancyjni
niz niemcy(takie jest moje zdanie)
dziekuje
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.08.2006 15:28

Zibuś .... być może,.. to Twoje zdanie.Ja nie znam kempingów, nie korzystam z nich. Swoje wrażenia opieram na tych co zatrzymują się w pensjonacie ( czasem hotel). Może po prostu mialem szczęście. O Polakach, podtrzymuję swoje zdanie, spostrzeżenia z plaż, z restauracji, z "na trasie" ....... dużo by pisać i w większości negatywnie. Wszystko zaczęło się psuć jakieś 5-7 lat temu, przedtem było dobrze.
Marcin79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin79 » 27.08.2006 16:39

Nie będę "generalizował ani szufladkował" ale opiszę autentyczne zdarzenie z pola namiotowego. Przez trzy noce z namiotu obok dochodziły wszystkich biwakowiczów cholernie głośne bełkotania w języku niemieckim, oczywiście awntury alkochol ogólne zgorszenie. Czwartej nocy kilku "dobrze zbudowanych młodzieńców" grzecznie zwróciło im uwagę oczywiście w języku niemieckim - skończyło się bijatyką, jakież było moje zdziweinie (i chyba nie tylko moje) kiedy to nagle wszyscy "NIEMCY" zaczęli wołać pomocy w naszym ojczystym języku!!!!!!!!! Okazało się, że to polaczki. No cóz wnioski się nasuwają same. Nie zmienia to faktu, że niemców nie lubię. Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC