Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2014 09:03

Bocian napisał(a):Nie jest jara mowa o nas tylko o dzieciakach.

A skąd wiesz, że to były dzieciaki, a nie starsi, chętni wrażeń panowie w średnim wieku?

jara napisał(a):Nie. Ja chcę, aby karane były czyny popełnione, których popełnienie udowodniono danej osobie lub grupie osób.

Jednym słowem nieuchronność kary, a jeszcze lepiej działania prewencyjne, które powodowałyby, że nie będzie ani kary, ani przestępstwa.

Bocian, nie załatwisz sprawy idiotów i morderców za kółkiem "obywatelskim donosem" i tak samo nikt "na zaś" nie ma ochoty na "prewencyjną eliminację" ludzi, tylko dlatego, że sprawiają wrażenie morderców.
Ale skoro policja nie ma na nich metody, a jedyne co im grozi, to to, że zapłacą mandat, a siedzieć pójdą dopiero wtedy, jak się stanie nieszczęście, to nie ma się co dziwić, że ludzie "życzą" im, żeby to nieszczęście nie dotknęło żadnego Bogu Ducha winnego człowieka, a tylko sprawcę.

Tyle, że życie pokazuje, że niestety jest zazwyczaj odwrotnie :/

I nadal jest pytanie bez odpowiedzi - gdzie była policja, skoro można sobie kilka godzin jeździć po ulicach Warszawy w sposób przedstawiony na filmie? To są ulice znane z tego, że tam ludzie lubią depnąć, więc powinny być objęte szczególnym nadzorem, a tymczasem nie są. Dlaczego?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.06.2014 09:14

weldon napisał(a):skoro policja nie ma na nich metody, a jedyne co im grozi, to to, że zapłacą mandat, a siedzieć pójdą dopiero wtedy, jak się stanie nieszczęście, to nie ma się co dziwić, że ludzie "życzą" im, żeby to nieszczęście nie dotknęło żadnego Bogu Ducha winnego człowieka, a tylko sprawcę.

.... i tak tego nie zrozumieją Piotrze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2014 09:16

To jak w końcu, ma ktoś ochotę na eliminację takich osobnikow czy nie ? Bo zauważyłam że niektorzy tu mają taką ochotę, a Ty piszesz że nikt nie ma.
Nie pisz też, że nikt się nie dziwi takim życzeniom śmierci.
Parę osob sie zdziwiło.
Czemu policja na to pozwoliła ?Czemu ta cała sieć monitoringu nie zadziałała ? Czemu nikt nie zadzwonił na policję ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 09:29

Jedynym wyjściem na karygodną bierność społeczeństwa jest narzekanie na policję. Zaraz usłyszymy teksty, że ja na nich płacę to powinni być. To filmik z przejazdu który nie zakończył się kontrolą. Ile jest takich które się zakończyły? Wszechwiedzący zapewne powiedzą, ze nie mas takich. A pewne jest jedno, jakby ktoś zadzwonił to patrol musiałby przyjechać, jeśli byliby wolni ludzie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 09:33

weldon napisał(a): nikt "na zaś" nie ma ochoty na "prewencyjną eliminację" ludzi, tylko dlatego, że sprawiają wrażenie morderców.

Oczywiście, że są. Przeczytaj początek.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2014 09:34

Blaugrana napisał(a):Czemu nikt nie zadzwonił na policję ?
A skąd wiesz, że nie dzwonił?Poza tym co miał powiedzieć? Ze go samochód wyprzedził na czerwonym i gdzieś pojechał?
Czy może miał dzwonić i gonić?

Zgadnij, jaka kara by dziś spotkała kierowcę, który by jechał za nimi i przez komórkę naprowadzał policjantów :/

Blaugrana napisał(a):ma ktoś ochotę na eliminację takich osobnikow czy nie

Ja mam ochotę na to, żeby eliminowali się sami, bez pociągania za sobą innych ofiar.

Przykłady tych debili, których zatrzymano dopiero wtedy, jak zamordowali osoby postronne wskazują, że dzisiejsze kary są zbyt niskie, żeby działały prewencyjnie.
Zauważ, że to są zazwyczaj recydywiści, często pozbawieni prawa jazdy. Jednym słowem prawo wobec nich jest nieskuteczne.

Blaugrana napisał(a):Czemu policja na to pozwoliła ?Czemu ta cała sieć monitoringu nie zadziałała ?

No właśnie, czemu? Czemu ich jeszcze nie namierzyli i nie złapali?
Czemu w dzisiejszych czasach przestępcy mogą sobie pozwolić na to, żeby wrzucać do netu filmiki ze swoimi przestępstwami i naigrywać się z policji? Czemu ludzie, którzy biorą sprawę w swoje ręce i bronią siebie, albo kogoś innego przed takimi zwyrodnialcami są dziś skazywani lub narażani na wielogodzinne przesłuchania, a przestępcy w najlepszym wypadku grozi 12 lat, a zazwyczaj okazuje się, że jest "niezrównoważony psychicznie" i nie grozi mu nic?

Nie przeszkadza ci to, że po naszych ulicach jeździ naćpana baba, która już raz wjechała do przejścia podziemnego, albo psychol Niemiec, co się rozbijał na naszych autostradach? Jakby dobrze przyuważył w drzewo, to już byśmy mieli go z głowy, a tak skazani jesteśmy na jedno - po prostu czekamy, aż kogoś zabije.
Taka jest prawda.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 09:36

weldon napisał(a):I nadal jest pytanie bez odpowiedzi - gdzie była policja, skoro można sobie kilka godzin jeździć po ulicach Warszawy w sposób przedstawiony na filmie? To są ulice znane z tego, że tam ludzie lubią depnąć, więc powinny być objęte szczególnym nadzorem, a tymczasem nie są. Dlaczego?[/color]

Mogę podać tysiąc powodów dlaczego policja nie robi tego i nie jest tam gdzie powinna. Tyle, że to będzie bicie piany.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 09:45

weldon napisał(a):A skąd wiesz, że nie dzwonił?Poza tym co miał powiedzieć? Ze go samochód wyprzedził na czerwonym i gdzieś pojechał?
Czy może miał dzwonić i gonić?

Zgadnij, jaka kara by dziś spotkała kierowcę, który by jechał za nimi i przez komórkę naprowadzał policjantów

Kolejne teksty typu rozgrzeszające. Pozwalające odwrócić głowę i nie widzieć. Bo co? Bo i tak to nic nie da.
Żadna kara by nie spotkała takiego kierowcy, nie siejmy demagogii. Poza tym jeśli ktoś posiada telefon to powinien posiadać zestaw i żadna kara mu nie grozi. A poza tym, czemu nie miałby pojechać za takimi idiotami? Ja wiem dlaczego. Bo ma wyjebane na to, bo jego już minęli i jemu się nic nie stanie. Bo jest kolejne przyzwolenie społeczne na takich. Bo najczęstszy komentarz na widok gościa jadącego moto na tylnym kole jest ale poszedł, dobry jest...
Cmok_Wawelski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cmok_Wawelski » 08.06.2014 09:49

Blaugrana napisał(a):Chcielibyście karać śmiercią ( inaczej eliminować, utylizować) czyny hipotetyczne ? Nawet, na szczęście nie ma takiego prawnego pojęcia.

A swoją drogą, widzisz różnicę między np. wyjściem na ulicę z karabinem i strzelaniem z zamkniętymi oczami przed siebie a jazdą po ulicach w stylu pokazanym na filmiku?
Ja nie widzę.
Za strzelanie trafiłabyś do pierdla, nawet nie krzywdząc nikogo.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 09:51

Cmok_Wawelski napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Chcielibyście karać śmiercią ( inaczej eliminować, utylizować) czyny hipotetyczne ? Nawet, na szczęście nie ma takiego prawnego pojęcia.

A swoją drogą, widzisz różnicę między np. wyjściem na ulicę z karabinem i strzelaniem z zamkniętymi oczami przed siebie a jazdą po ulicach w stylu pokazanym na filmiku?
Ja nie widzę.
Za strzelanie trafiłabyś do pierdla, nawet nie krzywdząc nikogo.

I tu nie krzywdząc nikogo ponosisz karę, choćby odebranie uprawnień. A przykłady są tak diametralnie różne, że nie można ich porównywać.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2014 09:54

Bocian napisał(a):Mogę podać tysiąc powodów dlaczego policja nie robi tego i nie jest tam gdzie powinna. Tyle, że to będzie bicie piany.
No to może trzeba by się zastanowić nad skutecznością lub zmianą sposobu działania tej policji?

Może trzeba z tego tysiąca powodów wyeliminować te, które zakłócają jej pracę i działać tam, gdzie policja nie tylko będzie widoczna, ale też jej obecność będzie skutkowała konkretnymi efektami?

Bocian napisał(a):Kolejne teksty typu rozgrzeszające.
A ty nie zarzucaj cywilom, że nie wykonują obowiązków policjanta. Jesteś pewien, że nie dzwonili?
A nawet, jeśli dzwonili, to co mieli powiedzieć? Że BMW ich minęło? Przecież gdyby miał czyste tablice, to już dawno byście go namierzyli z monitoringu miejskiego.

Po prostu facet wykazał słabe miejsca warszawskiej drogówki i jesteście w ciemnej mogile.
Warszawę, jak się okazuje można objechać ak się chce i czym się chce, bo policja ma "tysiące powodów", żeby nie patrolować ulic.

Swoją drogą, to nie zdziwiłbym się gdyby to była prowokacja zmierzająca albo do obalenia jakiejś szychy w Komendzie Stołecznej, albo przyznania środków na kolejnych kilkadziesiąt radarów, bo mz to on miał zbyt wyczyszczoną drogę, nawet jak na tak zapracowanych policjantów jak warszawscy ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 09:59

weldon napisał(a):
Bocian napisał(a):Mogę podać tysiąc powodów dlaczego policja nie robi tego i nie jest tam gdzie powinna. Tyle, że to będzie bicie piany.
No to może trzeba by się zastanowić nad skutecznością lub zmianą sposobu działania tej policji?

Może trzeba z tego tysiąca powodów wyeliminować te, które zakłócają jej pracę i działać tam, gdzie policja nie tylko będzie widoczna, ale też jej obecność będzie skutkowała konkretnymi efektami?

Bocian napisał(a):Kolejne teksty typu rozgrzeszające.
A ty nie zarzucaj cywilom, że nie wykonują obowiązków policjanta. Jesteś pewien, że nie dzwonili?
A nawet, jeśli dzwonili, to co mieli powiedzieć? Że BMW ich minęło? Przecież gdyby miał czyste tablice, to już dawno byście go namierzyli z monitoringu miejskiego.

Po prostu facet wykazał słabe miejsca warszawskiej drogówki i jesteście w ciemnej mogile.
Warszawę, jak się okazuje można objechać ak się chce i czym się chce, bo policja ma "tysiące powodów", żeby nie patrolować ulic.

Swoją drogą, to nie zdziwiłbym się gdyby to była prowokacja zmierzająca albo do obalenia jakiejś szychy w Komendzie Stołecznej, albo przyznania środków na kolejnych kilkadziesiąt radarów, bo mz to on miał zbyt wyczyszczoną drogę, nawet jak na tak zapracowanych policjantów jak warszawscy ;)

Mogę się tylko uśmiechnąć :) Były życzenia śmierci, był Trynkiewicz, teraz kolejny spisek. :lol:
Ja dziękuję :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2014 10:07

Bocian napisał(a):Mogę się tylko uśmiechnąć

Niby temu właśnie służyła druga część wypowiedzi :D

Tak samo, jak ja mogę się uśmiechnąć na twoją propozycję współpracy obywatelskiej kierowców na ulicach z niewidzialnymi policjantami ;)

Ponawiam pytanie - czy na pewno nikt nie dzwonił, a jeżeli tak, to co powiedział i co usłyszał?
Żeby poczekał na patrol, albo złapał i sam doprowadził sprawców, najlepiej z dowodami?

:mrgreen:

Wiesz co dziś powiedział rzecznik policji? Że jest tyle kamer montowanych w samochodach, że "oni się w końcu przejadą".
Dla mnie to jest przykład bezradności policji i braku skuteczności, a to mnie, osobiście, mało śmieszy.
W takim razie nie dziw się, że powstają różne teorie spiskowe, skoro sama policja nie ma bladego pojęcia, jak to było możliwe.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2014 10:12

Podpisuję się pod wypowiedzią prezentera TVN Turbo, Kornackiego :
"Złamać przepisy zdarza się każdemu. Łamać je notorycznie, to już świadczy o tym, że nie nadajemy się na kierowcę. Ale jeszcze nagrać to, to już trzeba być skrajnym wariatem. A udostępnić w sieci, to już świadczy o tym, że po prostu albo ma się jedną szarą komórkę, która nie trafia na drugą, albo naprawdę jest się pod wpływem czegoś."
Dla mnie koniec tematu.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 10:15

W Polsce mamy 38 milionów policjantów, lekarzy, piłkarzy, fachowców od wypadków lotniczych... I każdy wie wszystko w każdej dziedzinie :) I tu już większość wie, ze tak naprawdę to , że oni tak jeżdżą to wina policji.
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone