Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 23:49

jara napisał(a):Bo już nic się nie ma do stracenia.

Czy teraz już wszyscy zrozumieli?!
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 08.06.2014 00:24

maniust napisał(a):

...zrozumieli, czy nie, jednak jak dla mnie to ewidentna głupota :wink:
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 08.06.2014 00:27

majeczka napisał(a):
maniust napisał(a):

...zrozumieli, czy nie, jak dla mnie to ewidentna głupota :wink:

Obyśmy nigdy tego nie doświadczyli.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 08.06.2014 07:19

Młodość, głupota, czy ... nieodpowiedzialność rodziców?
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 08:36

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):Dokładnie. Dopiero jak sie okazuje, że dupa jest z tyłu, ci najzagorzalsi w życzeniach śmierci najbardziej krzyczą o swoich prawach.

Sławek, ale nie mamy po 20 lat. Mamy już jakieś doświadczenie życiowe, byliśmy w różnych sytuacjach i nawet nie otarliśmy sie o problem, nie osobiście, żeby nas, przez chociaż moment, dotyczył. Duże jest prawdopodobieństwo, że ze swoimi osobowościami nie popełnimy przestępstwa zagrożonego kaesem. Ale musimy chronić nasze dzieci, wnuki, rodziny. Doskonale Wiesz, że kara ma odstraszać. A obecnie... . Pamiętam jak zamykali Trynkiewicza i widziałem ten cyrk z jego wyjściem. Potencjalni następcy czego mają się bać? Gazet, internetu?

Nie jest jara mowa o nas tylko o dzieciakach. A i Ty nie wiesz co Cie czeka i co Ci życie przyniesie. Byleś pewien jara, że Twoje życie potoczy się tak jak się potoczyło?
Kara ma być karą a odstrasza to, że ona jest nieuchronna. Decydując się na dokonanie przestępstwa nie zakłada się złapania, bo w ten sposób nie byłoby przestępców. I KS też nie odstrasza bo nikt nie zakłada, że go dojdą.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2014 08:37

Nie za bardzo rozumiem jak dyskusja na temat linku wyścigu kierowcy z motocyklistami , życzeniu jemu śmierci z tego powodu, przeszła na Trynkiewicza ? Jak można porównywać głupotę, bezmyślną brawurę, w ktorej nikt nie zginął ( niestety dla niektorych, kierowca też nie) ze zwyrodnieniem, bestialstwem, ktorego ofiarami było 4 chłopców ? Gdzie proporcje ?
Chcielibyście karać śmiercią ( inaczej eliminować, utylizować) czyny hipotetyczne ? Nawet, na szczęście nie ma takiego prawnego pojęcia.
Masa ludzi czasami popełnia błędy, nie przestrzega przepisów, zachowuje się niefrasobliwie, nieostrożnie. Mogą całe życie być bardzo rozważni, rozsądni a w pewnym momencie, zrobić coś lekkomyślnego, zakręconego co hipotetycznie mogłoby się źle skonczyć dla innych. Z tego powodu powinni nie żyć ?
Jak potraficie oddzielić jedną hipotetyczną sytuację od drugiej ? Widzieć swoją rodzinę jako ofiary takich wypadków, a nie wyobrazić sobie, że ten za kółkiem moglby być kimś z rodziny ? Ten chłopak nie ma rodziców, bliskich ?
Filmik trafił już gdzie trzeba. Sprawa jest nagłośniona. Taką miałam też nadzieję. Teraz konsekwencje niech poniosą kierowca bmw i motocykliści. Przede wszystkim powinny się zmienić przepisy. Za takie narażanie życia innych ludzi oprócz zabrania prawa jazdy, znacznego podwyższenia mandatu obowiązek pracy społecznie uzytecznej np sprzątanie ulic.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 08:39

maniust napisał(a):
Bocian napisał(a):
maniust napisał(a):
Jutro , pojutrze taki idiota może przejechać wasze dziecko ...........

Jutro może okazać się, że tym idiotą jest nasze dziecko i wtedy inaczej się śpiewa.

Kurde miałem milczeć.....

Bociek czy ty siebie słyszysz ? , czy ot tak sobie napier..... w te klawisze ?
Wiem póżno jest , północ , ale ja jestem całkiem trzeżwy.

Czego nie pojmujesz? Chyba tego, że nie znasz przyszłości która hipotetycznie może przynieść wszystko. Jutro każdy z nas może być zimnym trupem. Zaprzeczysz?
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 08.06.2014 08:40

weldon napisał(a):Młodość, głupota, czy ... nieodpowiedzialność rodziców?

"Dzieci były pod opieką rodziców." - cytat z newsa.

To ja się chyba inaczej opiekuję swoimi dziećmi.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 08.06.2014 08:43

Blaugrana napisał(a):Chcielibyście karać śmiercią ( inaczej eliminować, utylizować) czyny hipotetyczne ?

Nie. Ja chcę, aby karane były czyny popełnione, których popełnienie udowodniono danej osobie lub grupie osób.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 08:46

Blaugrana napisał(a):Nie za bardzo rozumiem jak dyskusja na temat linku wyścigu kierowcy z motocyklistami , życzeniu jemu śmierci z tego powodu, przeszła na Trynkiewicza ? Jak można porównywać głupotę, bezmyślną brawurę, w ktorej nikt nie zginął ( niestety dla niektorych, kierowca też nie) ze zwyrodnieniem, bestialstwem, ktorego ofiarami było 4 chłopców ? Gdzie proporcje ?
Chcielibyście karać śmiercią ( inaczej eliminować, utylizować) czyny hipotetyczne ? Nawet, na szczęście nie ma takiego prawnego pojęcia.
Masa ludzi czasami popełnia błędy, nie przestrzega przepisów, zachowuje się niefrasobliwie, nieostrożnie. Mogą całe życie być bardzo rozważni, rozsądni a w pewnym momencie, zrobić coś lekkomyślnego, zakręconego co hipotetycznie mogłoby się źle skonczyć dla innych. Z tego powodu powinni nie żyć ?
Jak potraficie oddzielić jedną hipotetyczną sytuację od drugiej ? Widzieć swoją rodzinę jako ofiary takich wypadków, a nie wyobrazić sobie, że ten za kółkiem moglby być kimś z rodziny ? Ten chłopak nie ma rodziców, bliskich ?
Filmik trafił już gdzie trzeba. Sprawa jest nagłośniona. Taką miałam też nadzieję. Teraz konsekwencje niech poniosą kierowca bmw i motocykliści. Przede wszystkim powinny się zmienić przepisy. Za takie narażanie życia innych ludzi oprócz zabrania prawa jazdy, znacznego podwyższenia mandatu obowiązek pracy społecznie uzytecznej np sprzątanie ulic.

O to chodzi.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 08:48

jara napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Chcielibyście karać śmiercią ( inaczej eliminować, utylizować) czyny hipotetyczne ?

Nie. Ja chcę, aby karane były czyny popełnione, których popełnienie udowodniono danej osobie lub grupie osób.

Czyli to od czego tu wyszliśmy, życzenia aby ktoś umarł bo być może kiedykolwiek zabije kogoś, jest bzdurą.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 08.06.2014 08:50

Bocian napisał(a):Nie jest jara mowa o nas tylko o dzieciakach. A i Ty nie wiesz co Cie czeka i co Ci życie przyniesie. Byleś pewien jara, że Twoje życie potoczy się tak jak się potoczyło?

Nie byłem pewien jak moje życie się potoczy. Ale teraz już wiem i tak jak pisałem, po 50-u latach raczej nie spodziewam się u siebie uaktywnienia żądzy mordowania innych. I to samo odnośnie moich dzieci. Mieszkają ze mną, wpajam im pewne zasady i normy, kontroluję ich i ich zachowanie. Nie jestem pewien, czy nie odwalą jakiejś maniany. Ale takich dzieci są miliardy na świecie, a pewnie niewielki procent wejdzie w konflikt z prawem na tak dużą skalę.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2014 08:51

jara napisał(a):

Ja też.
Tylko że dyskusja poszła tutaj w drugim kierunku.
Niektorzy chcieliby utylizować kierowcę bombowca- rajdowca za to co mógłby zrobić.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 08.06.2014 08:51

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Czyli to od czego tu wyszliśmy, życzenia aby ktoś umarł bo być może kiedykolwiek zabije kogoś, jest bzdurą.

Czy ja gdziekolwiek stwierdziłem inaczej?
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 08.06.2014 08:52

Blaugrana napisał(a):
jara napisał(a):

Ja też.
Tylko że dyskusja poszła tutaj w drugim kierunku.
Niektorzy chcieliby utylizować kierowcę bombowca- rajdowca za to co mógłby zrobić.

Ale to jest ich opinia, a my wyrażamy swoją.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone