Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.06.2014 13:02

realista2 napisał(a):
Raul73 napisał(a):Prawdę mówiąc, nie znam osobiście nawet jednego prawnika!
I mało mnie interesuje, czy któryś się ze mną zgadza.

Czyli u lekarza też stawiasz własną diagnozę i mało Cię intersuje czy lekarz się z nia zgadza ?

Medycynę do prawa porównujesz?

Mam wrażenie, że przestajesz sam rozumieć, o co ci chodzi.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 13:20

Raul73 napisał(a):[Medycynę do prawa porównujesz?

Żeby zostać medykiem trzeba latami studiować medycynę, a później całymi latami nabywać wiedzę praktyczną. Dokładnie tak samo jest z prawnikiem, inżynierem, informatykiem itp. Lekarza nie będziesz pouczać jak ma leczyć, podobnie inżyniera, czy informatyka bo to specjalistyczna wiedza której nie znasz i nie rozumiesz, ale prawnik ?
Co to za wiedza? Ja wiem lepiej. Ząb za ząb i do przodu. No to po co lata studiów, później aplikacji, wreszcie samodzielnej praktyki. Tyle lat tylko po to żeby znać treść art 148 kk i kilku innych? Jak to byłoby takie proste to zrobić zasadniczą zawodową prawniczą po podstawówce i tyle.
Nie pomyślałeś o tym ?
Ostatnio edytowano 08.06.2014 13:33 przez realista2, łącznie edytowano 1 raz
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.06.2014 13:31

Czyli dobrze myślałem - nie wiesz, o czym piszesz.

Bo na pewno nie o tym, o czym się tu toczy dyskusja od kilku stron.

Ale to nie mój problem.

Jak napisałem wcześniej: porównanie bez sensu! Kompletnie inne dziedziny wiedzy. Poza tym medycyna wszędzie jest taka sama. A prawo? Co kraj to inaczej. To co: nasi prawnicy po szkołach są najmądrzejsi, a amerykańscy po Harvardach to debile?

Proponuję ten wątek zakończyć, zanim się ośmieszysz.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.06.2014 13:44

weldon napisał(a):Tradycyjnie? :roll:
A co do reszty, to co ma do tego "szerszy kontekst"?

Tak - tradycyjnie.
A co ma szerszy konekst do tego?
Ano to, że gdyby było tak jak napisałem w jednym z postów ( w tym do którego się odniosłeś), takie sytuacje, jak ta z filmiku byłyby marginalne.
Oczywiście, mam świadomość, że nic nie wyeliminuje debilizmu w 100 %, ale............
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 14:28

Raul73 napisał(a): Poza tym medycyna wszędzie jest taka sama. A prawo? Co kraj to inaczej. To co: nasi prawnicy po szkołach są najmądrzejsi, a amerykańscy po Harvardach to debile?

Mamy prawo stanowione, a amerykanie mieszankę prawa stanowionego, zwyczajowego i sędziowskiego tyle różnic, poza tym robimy to samo i myślimy tak samo. W kwestii kary śmierci też.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.06.2014 16:01

realista2 napisał(a):
Raul73 napisał(a): Poza tym medycyna wszędzie jest taka sama. A prawo? Co kraj to inaczej. To co: nasi prawnicy po szkołach są najmądrzejsi, a amerykańscy po Harvardach to debile?

Mamy prawo stanowione, a amerykanie mieszankę prawa stanowionego, zwyczajowego i sędziowskiego tyle różnic, poza tym robimy to samo i myślimy tak samo. W kwestii kary śmierci też.

Widzę mocno niedoinformowany jesteś!

A skoro takie głupoty wypisujesz, to dalszą dyskusję sobie odpuszczę... :papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2014 16:16

anakin napisał(a):Ano to, że gdyby było tak jak napisałem w jednym z postów ( w tym do którego się odniosłeś), takie sytuacje, jak ta z filmiku byłyby marginalne.

Wiesz, żyję w świadomości tego, że to wszystko pozostaje w sferze marzeń, bo czy będziecie mieli większe uprawnienia, czy nie, to i tak się wszystko roz... bije o sądy, adwokatów i bzdurne przepisy, które preferują wszelkiej maści mendy, nie chroniąc nie tylko ciebie, ale w zasadzie nikogo, kto się przeciwstawi takim patologiom.

W zasadzie każdy z nas, od Mańka, przez Bociana, do ciebie czy do mnie zmierza do jednego - jesteśmy bezsilni, póki nie stanie się najgorsze i fajnie by było coś z tym zrobić.
Tyle, że mimo wszystko jednak macie większe możliwości i uprawnienia i narzędzia, żeby temu zapobiegać niż przeciętny kierowca.
A tu tego nie było widać :/

Mało tego, dowiadujemy się, że po pierwsze trzeba było go gonić i samemu złapać, po drugie zainstalować kamerki i dostarczyć dowody, a na końcu jeszcze dowiadujemy się, że tak naprawdę to nie było nic specjalnego. Ot, wykroczenie i policja nie będzie się tym zajmować, bo ma ważniejsze sprawy na głowie.
To kto ma się tym zająć?
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 17:35

Raul73 napisał(a):
realista2 napisał(a):

Widzę mocno niedoinformowany jesteś!

A skoro takie głupoty wypisujesz, to dalszą dyskusję sobie odpuszczę... :papa:

Sposób rozumowania, zasób słów, światopogląd i nieumiejętność dyskutowania, na odległość zdradzają niedouczonego prostaka.
Szkoły Ci trzeba, szkoły i to nie wyższej szkoły, tylko jakiejkolwiek szkoły.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 17:38

Obrazek
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.06.2014 17:57

realista2 napisał(a):Sposób rozumowania, zasób słów, światopogląd i nieumiejętność dyskutowania, na odległość zdradzają niedouczonego prostaka.
Szkoły Ci trzeba, szkoły i to nie wyższej szkoły, tylko jakiejkolwiek szkoły.

No tak, nic nie dociera, argumenty się skończyły (o ile kiedykolwiek się zaczęły), to trzeba rozpocząć wycieczki osobiste.

Ale to już beze mnie - nie będę się zniżać. :papa: :papa:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 08.06.2014 20:40

Może i są głupi :!: Może i nie odpowiedzialni :!: ale autko maja wyczute :mrgreen:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 21:29

hrupek666 napisał(a):Może i są głupi :!: Może i nie odpowiedzialni :!: ale autko maja wyczute :mrgreen:

Celna uwaga, czekałem aż ktoś to zauważy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.06.2014 21:37

Wszak nie od dziś wiadomo, że debil w wypasionej furze, jest o niebo lepszy od debila np. w Adamie.
Jak klient w krawacie........
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 07:52

Włączam dziś z rana radio słucham i własnym uszom nie wierzę co słyszę :roll: przedstawiciel łorsowskiej Policji tłumaczy że prowadzone są czynności, są w trakcie zbierania materiałów i wiadomości, na tą chwilę ciężko ustalić właściciela pojazdu 8O 8O 8O 8O a od czego mają monitoring na skrzyżowaniach :roll: 10 minut i mają mordę kto siedział za kierownicą.
QRWA od wczorajszego poranka w necie był już opublikowany nr rejestracyjny samochodu BMW koloru biała perła, i nazwisko właściciela :mrgreen: Po raz kolejny Policja pokazała swoją nieudolność i nieprofesjonalizm :mrgreen:
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 09.06.2014 07:56

Ten sam typ:

Nr rej S2 YBKI mówi sam za siebie.

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 09.06.2014 08:08 przez pietja10, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone