Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2014 10:30

Bocian napisał(a):W Polsce mamy 38 milionów policjantów

Wyraźnie policja sobie to do serca wzięła, skoro jej na ulicach nie widać :D

Bocian napisał(a):tak naprawdę to , że oni tak jeżdżą to wina policji

Braku jej skuteczności? Na pewno. Skoro nie potrafią postawić jednego lub dwóch patroli na kilkudziesięciu kilometrach ulic sporego, w dodatku stołecznego miasta, to ciężko uznać, że są profesjonalistami.

Tego filmu nie kręcili gdzieś na zadupiu - tam są główne, najgłówniejsze ulice Warszawy.
Jeśli przestępcy mogą tam sobie bezkarnie urządzać takie wyścigi, to znaczy, że was się nie boją i że mają ku temu podstawy. A że jeszcze ich nie namierzyliście, po tylu godzinach od wpuszczenia filmu do sieci to już w ogóle katastrofa.

Możesz to usprawiedliwiać czym chcesz, ale musisz przyznać, że to wystawia wam kiepskie świadectwo, co do prewencyjności działania :/

Facet z jedną szarą komórką robi was w konia? :roll:

- Wczoraj dostaliśmy ten film od anonimowych internautów. Będziemy się do nich teraz zwracać z prośbą, by się do nas zgłosili w celu wyjaśnienia dalszych okoliczności zdarzenia. Z tego, co widać na tym filmie, doszło tu do wykroczenia, a nie przestępstwa.

Kurde, nawet byście się nie dowiedzieli, że takie cos miało miejsce, gdyby nie życzliwi :lol:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... #LokWawTxt
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2014 10:41

:lol: :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.06.2014 10:43

weldon napisał(a):Wiesz co dziś powiedział rzecznik policji? Że jest tyle kamer montowanych w samochodach, że "oni się w końcu przejadą".
Dla mnie to jest przykład bezradności policji i braku skuteczności, a to mnie, osobiście, mało śmieszy.
W takim razie nie dziw się, że powstają różne teorie spiskowe, skoro sama policja nie ma bladego pojęcia, jak to było możliwe.[/color]

Jeżeli chcesz opierać swoją opinie m.in. na wypowiedzi rzeczników prasowych, to wszystkicgo najlepszego życzę.
Jeszcze nie słyszałem (choć nie słucham wszystkiego, więc być może cos przeoczyłem), żeby którykolwiek powiedział coś mądrego.

Temat (jak każdy zresztą podobny) znowu zmierza w kierunku policji.

Nie chce mi się wałkować znowu wszystkiego od początku ( bo i po co?), powiem tylko tyle - dajcie tej policji takie uprawnienia, a przede wszystkim taką OCHRONĘ jak ma np policja w USA.
Pozwólcie mi użyć broni zgodnie z przypadkami, bez konieczności włoczenia się po prokuraturze i sądach w nieskończonoźć, za "przekroczenie uprawnień", "użycie środka nieadekwatnego do zagrożenia", itp, itd, co w efekcie prowadzi do (w najlepszym przypadku -wywalenia na pysk z roboty).
Pozwólcie mi rozbić w pościgu radiowóz, bez konieczności płacenia za niego, ponieważ "nie zachowałem należytych środków ostrożności", "mogłem użyć innej metody do zatrzymania", itp..itd...

Mógłbym tak jeszcze bardzo długo, ale zaraz się zacznie, że to wszystko będzie prowadzić do nadużyć i przegięć w drugą stronę.
Owszem - może.
Ale to już ryzyko.......zbója.

weldon napisał(a):Wyraźnie policja sobie to do serca wzięła, skoro jej na ulicach nie widać :D[/color]

A wiesz dlaczego?
Bo robią tysiące innych, "ważnych" rzeczy, które w ciągu służby zrobić muszą.
Zapytaj znajomego policjanta, to Ci opowie ze szczegółami.

Powoli robi się kolejny "policyjny" wątek, który pewnie skończy swój żywot tak jak wszystkie poprzednie.
I pewnie za sprawą tych samych.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 11:32

weldon napisał(a):Tego filmu nie kręcili gdzieś na zadupiu - tam są główne, najgłówniejsze ulice Warszawy.
Jeśli przestępcy mogą tam sobie bezkarnie urządzać takie wyścigi, to znaczy, że was się nie boją i że mają ku temu podstawy. A że jeszcze ich nie namierzyliście, po tylu godzinach od wpuszczenia filmu do sieci to już w ogóle katastrofa.

Możesz to usprawiedliwiać czym chcesz, ale musisz przyznać, że to wystawia wam kiepskie świadectwo, co do prewencyjności działania

Guzik prawda, facet miał fart i mu się udało. Równie dobrze mógł wpaśc już na Puławskiej.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 11:35

anakin napisał(a):Pozwólcie mi użyć broni zgodnie z przypadkami, bez konieczności włoczenia się po prokuraturze i sądach w nieskończonoźć, za "przekroczenie uprawnień", "użycie środka nieadekwatnego do zagrożenia", itp, itd, co w efekcie prowadzi do (w najlepszym przypadku -wywalenia na pysk z roboty).
Pozwólcie mi rozbić w pościgu radiowóz, bez konieczności płacenia za niego, ponieważ "nie zachowałem należytych środków ostrożności", "mogłem użyć innej metody do zatrzymania", itp..itd...

O kużwa ! Gotów jestem na klęczkach do Częstochowy żeby do tego nie doszło.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.06.2014 11:37

realista2 napisał(a):
anakin napisał(a):Pozwólcie mi użyć broni zgodnie z przypadkami, bez konieczności włoczenia się po prokuraturze i sądach w nieskończonoźć, za "przekroczenie uprawnień", "użycie środka nieadekwatnego do zagrożenia", itp, itd, co w efekcie prowadzi do (w najlepszym przypadku -wywalenia na pysk z roboty).

O kużwa ! Gotów jestem na klęczkach do Częstochowy żeby do tego nie doszło.

No więc nie stękaj, że Ci źle i policja do doopy.
Stłułę przewieś przez szyję, brewiarz do ręki i idź..........nauczaj.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 11:46

anakin napisał(a):No więc nie stękaj, że Ci źle i policja do doopy.
Stłułę przewieś przez szyję, brewiarz do ręki i idź..........nauczaj.

Nie poniałeś.
Po pierwsze, nie stękam i nie mówię, że do d.. Przeciwnie.
Po drugie, ta Częstochowa to tylko symbol poświęcenia na jaki zdobyłby się heretyk jak ja żeby tylko osiągnąć cel.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.06.2014 11:57

anakin napisał(a):Nie chce mi się wałkować znowu wszystkiego od początku ( bo i po co?), powiem tylko tyle - dajcie tej policji takie uprawnienia, a przede wszystkim taką OCHRONĘ jak ma np policja w USA.
Pozwólcie mi użyć broni zgodnie z przypadkami, bez konieczności włoczenia się po prokuraturze i sądach w nieskończonoźć, za "przekroczenie uprawnień", "użycie środka nieadekwatnego do zagrożenia", itp, itd, co w efekcie prowadzi do (w najlepszym przypadku -wywalenia na pysk z roboty).

No i tu jest właśnie pies pogrzebany!!

Gdybyśmy naprawdę żyli w państwie prawa, gdzie policja ma prawa, a bandyci się jej boją, wtedy można by sobie filozofować, reedukować, resocjalizować itd.

Ale dopóki przestępcy mają większe prawa od policjantów, dopóki policjant woli dostać wp***l niż wyciągnąć spluwę, bo paragrafy itd., dopóki sądy nie będą wydawać sprawiedliwych wyroków, a kary nie będą współmierne do wykroczeń - jedyne, na co możemy liczyć, to naturalna selekcja idiotów zagrażających życiu (takich jak ten z filmu).

A nadużycia? W USA policja ma 5 razy większe prawa niż u nas, a o nadużyciach tam jakoś nie słychać. U nas nie ma praw, a nadużycia i tak są. Z dwojga złego wolę, żeby bandyci czuli strach przed polciją, niż mają sobie robić z prawa papier do dupy.

Bo w tej chwili co takiemu debilowi grozi, nawet jeśli go złapią? Odebranie prawa jazdy? Pewnie się trzęsie ze strachu na samą myśl o takiej karze.

O ile w ogóle ma prawo jazdy!
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 12:05

Raul73 czy znasz jakiegolwiek, choćby jednego prawnika, oprócz tych którzy mają interes w prowadzeniu zamordyzmu, który by się z tobą zgodził ? Choćby jednego?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2014 12:12

anakin napisał(a): - dajcie tej policji takie uprawnienia, a przede wszystkim taką OCHRONĘ jak ma np policja w USA.

Bzdura. Facet jest rozpracowany przez internautów. Można go zgarnąć bez rozbijania samochodów.

Nie zarzucam policji tego, co sugeruje Bocian, żeby zwalała wszystko na donosy obywatelskie, czy żeby zabijali siebie i innych kierowców w pościgach za idiotami, tylko żeby działali skutecznie.
A nie będziesz działał skutecznie, jeśli to będzie działanie schematyczne.
Problemem jest to, że ja ci mogę palcem pokazać gdzie spotkasz i o jakich godzinach w Warszawie radiowozy patrolujące ruch, a gdzie ich nie spotkasz i to właśnie na tym filmie widać i co ten debil wykorzystał.

Zabieranie praw jazdy to insza inszość i to kolejny kretynizm, który, trzeba przyznać, działa pasywnie, że sądy zaraz te prawa zwracają, ale to nie tłumaczy tego, że o całym zdarzeniu policja dowiaduje się z anonimów, w dodatku lekceważąco się odnosząc do całego zdarzenia.

I co się dziwić, że w komentarzach przewija się to, że z jednej stronie ludzie chcą, żeby facet skończył na jakiejś ścianie, a z drugiej krytyka policji? A jest tu jakiś powód do chwały?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.06.2014 12:12

Prawdę mówiąc, nie znam osobiście nawet jednego prawnika!

I mało mnie interesuje, czy któryś się ze mną zgadza.

Poza tym temat prawników krótko, aczkolwiek wyczerpująco, opisał Anakin w sąsiednim wątku o karze śmierci.
Ostatnio edytowano 08.06.2014 12:19 przez Raul73, łącznie edytowano 2 razy
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.06.2014 12:15

weldon napisał(a):
anakin napisał(a): - dajcie tej policji takie uprawnienia, a przede wszystkim taką OCHRONĘ jak ma np policja w USA.

Bzdura. Facet jest rozpracowany przez internautów. Można go zgarnąć bez rozbijania samochodów.

Ale to chyba nie internauci są od "rozpracowywania" przestępców?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.06.2014 12:27

weldon napisał(a):

Odniosłeś się (tradycyjnie) do tego do czego Ci było wygodniej.
Wiesz doskonale, że nie miałem na myśli tej jednej, konkretnej sytuacji, tylko braku skuteczności o której tam wspominasz, rozumianym w szerszym kontekście.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 12:47

Raul73 napisał(a):Prawdę mówiąc, nie znam osobiście nawet jednego prawnika!
I mało mnie interesuje, czy któryś się ze mną zgadza.

Czyli u lekarza też stawiasz własną diagnozę i mało Cię intersuje czy lekarz się z nia zgadza ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2014 12:59

anakin napisał(a):Odniosłeś się (tradycyjnie) do tego do czego Ci było wygodniej.
Wiesz doskonale, że nie miałem na myśli tej jednej, konkretnej sytuacji, tylko braku skuteczności o której tam wspominasz, rozumianym w szerszym kontekście.

Tradycyjnie? :roll:

A co do reszty, to co ma do tego "szerszy kontekst"?
Film objawia słabe strony warszawskiej drogówki, a sposób w jaki policja dowiaduje się o tym wydarzeniu, jak je bagatelizuje, jak domaga się "współpracy obywatelskiej", jak zdaje się na internautów, żeby znaleźć rzadko występujący na naszych ulicach samochód tylko pogłębia wrażenie, że jest, po prostu, kiepska w swoim działaniu.

OK. Możliwe, że w tym czasie robiła tysiące innych rzeczy, ale w takim razie macie kiepski Piar, bo nie potraficie tego przekazać.

Ludzie widzą, że można sobie w Warszawie robić takie rzeczy, a jedyne, co robi policja, to "ubolewa".
A jakbyś miał zezwolenie użycia broni i rozbicia samochodu, to jak byś tego dokonał, skoro cię tam nie było?
To ma być tak, że ktoś jedzie kilkadziesiąt kilometrów przez miasto łamiąc przepisy, a policja dowiaduje się o tym z anonimowego źródła, bo "nikt nie zadzwonił"? Gdzie tu logika?

A kierowcy?
Sorry, nie mogłem zadzwonić, bo ostatnio jak w takiej sytuacji wyciągnąłem komórkę, to mnie patrol namierzył i zapłaciłem mandat 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone