Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak
młodość czy (i) głupota ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 07.06.2014 01:04

maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 05:47

Z młodością bym tego nie kojarzył , mój znajomy po 60-tce jeżdzi może nie aż tak dosłownie , ale dużo od kretyna w w BMW nie odbiega ,raczej skojarzył bym to głupotą.
Mam nadzieję , że idiota już nie żyje zawinięty na jakimś drzewie i nikogo nie zabił.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 10:21

Film zaczyna się u mnie. Puławska.
Maniek, takie nadzieje nie są odpowiednie. Życzyć komuś śmierci?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 10:24

Bocian napisał(a):Maniek, takie nadzieje nie są odpowiednie. Życzyć komuś śmierci?

Lepiej żeby sam się zabił , niż moją żonę , córkę czy też kogoś z mojej rodziny.
Wierz mi nie czekałbym na wyrok sądu , nawet kosztem samemu pójścia do pierdla.
MarcelSz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcelSz » 07.06.2014 10:27

:evil: Ani młodość , ani głupota... Zwykle skur...stwo...
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 07.06.2014 10:33

Też śmigam na moto, ale takiej jazdy nie uznaję. Od tego są tory i track day'e a nie drogi publiczne. O kolesiu w M3 nie wspomnę, bo niebezpieczeństwo w ruchu jakie on generuje nie równa się z niczym. Mam nadzieję, że ktoś posłał to nagranie na Policję i znajdą typa.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 07.06.2014 12:58

Dokładnie tak jak napisał maniust - takim bezmózgom wypada życzyć tylko śmierci - ich własnej. Lepiej niech taki zabije się na pierwszym lepszym drzewie, niż przez jego popisy mają ginąć postronni ludzie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2014 13:06

Debilizm wtórny.
Dla mnie cos takiego powinno być kwalifikowane jako usiłowanie zabójstwa.
Wiem, że to sf, ale............
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.06.2014 14:37

Bocian napisał(a):Film zaczyna się u mnie. Puławska.

Właśnie, czemu na północy lub północnym zachodzie tego się nie spotyka? ;)

Swoją drogą powalająca jest ilość gliniarzy kontrolujących nasze drogi. Większość tych tras słynie z tego, że rozwijane są na nich za duże prędkości - na Powsińskiej to jest chyba 50 max, Dolina Służewiecka 60, Trasa Siekierkowska chyba 80 - i często się chwalą, że tam złapią a to panią co za szybko jedzie, albo motocyklistę dogoni nowa alfa, a tu ... nic :/

Alfa się popsuła? 8)

Acha - omijali skrzyżowania z tymi inteligentnymi radarami, a więc przynajmniej pod tym względem zdały egzamin - one potrafią sfotografować motocyklistę z tyłu, więc tam i motocykliści przestrzegają przepisy.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 14:49

maniust napisał(a):
Bocian napisał(a):Maniek, takie nadzieje nie są odpowiednie. Życzyć komuś śmierci?

Lepiej żeby sam się zabił , niż moją żonę , córkę czy też kogoś z mojej rodziny.
Wierz mi nie czekałbym na wyrok sądu , nawet kosztem samemu pójścia do pierdla.

Karą za głupotę nie może być śmierć. Koszty społeczne, rodzinne nawet jeśli taki ktoś zabije tylko siebie są duże. Weź pod uwagę, że takim rajdersem może być twój dzieciak. I nie mów, że nie. Też tak mówiłem do czasu jak młody był niższy ode mnie. Tylko edukacja a nie pogrzeby dadzą jakiś efekt. Przyczyny a nie skutki.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 14:50

weldon napisał(a):Właśnie, czemu na północy lub północnym zachodzie tego się nie spotyka? ;)

Europy?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.06.2014 15:08

Bocian napisał(a):
weldon napisał(a):Właśnie, czemu na północy lub północnym zachodzie tego się nie spotyka? ;)

Europy?

A oni po Europie ten rajd zrobili? :?

No niby tak, ale w dość ograniczonym zakresie ;)

Jakoś Marymonckiej czy Pułkowej albo Broniewskiego w tych filmikach nie ma. Ludzie tu widocznie roztropniejsi 8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 15:21

weldon napisał(a):
Bocian napisał(a):

Europy?

A oni po Europie ten rajd zrobili? :?

No niby tak, ale w dość ograniczonym zakresie ;)

Jakoś Marymonckiej czy Pułkowej albo Broniewskiego w tych filmikach nie ma. Ludzie tu widocznie roztropniejsi 8)

Jeżdżą tam gdzie można. To znaczy tam gdzie warunki pozwalają. Na Broniewskiego słabo to widzę. Chcesz posłuchać ryku silnika to jedź nocą na Most Łazienkowski, na Przyczółkową. Jestem pewien, ze tam gdzie piszesz tez jeżdżą motocykle. Głupki tego typu są wszędzie. Może postawimy tezę, że nie roztropniejsi tylko biedniejsi bo moto kosztuje? :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2014 15:52

maniust napisał(a):Z młodością bym tego nie kojarzył , mój znajomy po 60-tce jeżdzi może nie aż tak dosłownie , ale dużo od kretyna w w BMW nie odbiega ,raczej skojarzył bym to głupotą.
Mam nadzieję , że idiota już nie żyje zawinięty na jakimś drzewie i nikogo nie zabił.

Masz nadzieję, że nie żyje ? Nie zrobiłeś w jego wieku żadnej głupoty ?
Ja mam nadzieję, że jakoś go namierzą i zabiorą prawo jazdy.
Młodość, głupota charakterystyczna dla wieku, brawura, brak wyobraźni, nieliczenie się z konsekwencjami, myślenie że jest się nieśmiertelnym...
Nie sądzę, że to jest powód by życzyć komuś śmierci.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.06.2014 15:58

Bocian napisał(a):Jeżdżą tam gdzie można.
Północny z Trasą i Pułkowa nadawały by się. Dalej jest szosa gdańska, więc też są warunki.
Marymoncka i Trasa AK rozkopane teraz, więc już gorzej, ale autostrada na Poznań aż się prosi, żeby jaki głupek tam przycisnął.

Niemniej jakoś rzadko te okolice z jakichś względów pokazują w tych filmikach.
Ja mam prywatne zdanie, że w większości to lemmingi szukające mocnych wrażeń - nie mają co robić, nudzą się, rodzin nie mają, forsy im zostaje, bo te mieszkanka w Wilanowie to raczej jak pokoje w hotelach robotniczych.

Żoliborz i Bielany mało budują, to i młodzieży nie ma, za to Białołęka i Tarchomin bardziej obsadzone rodzinami.

To by była odpowiedź dlaczego południe Warszawy najczęściej na tych filmikach widać i kto po nocy sobie robi takie rajdy. Po prostu znają okolice i zamykają się w pewnym obszarze od Puławskiej, do Szosy Lubelskiej.

Dlatego dziwi mnie ten brak policji - w Łomiankach tego już nie uświadczysz, a kiedyś, jak tylko wyrównali nam drogi to też się zaroiło od wyścigów motocyklowych - bo gliniarzy widać i nie widać, za to widać często zatrzymanych po drodze kierowców.
Czemu tak łatwo sobie zrobić taki wyścig na Siekierkowskim, gdzie wyłapać tałatajstwo byłoby najprościej?

Sam widok patroli spowodowałby, że musieliby albo zwolnić, albo szukać nowych tras. Wyraźnie zbyt pewnie się czują :/
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone