Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.06.2014 21:03

anakin napisał(a):
jara napisał(a): Słowa Mariusz napisał po obejrzeniu filmu z linka, a nie po akcji: albo ja i moja rodzina albo on.

Mam przeczucie, graniczące z pewnością oczywiście, że interpretacja była taka a nie inna.
Life is brutal i nie ma się to co bawić w politykowanie i teksty pod publikę.

Karać, nie gadać.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2014 21:16

Widzę, że Maniek już wyjasnił co miał na myśli , więc nie ma tego co dalej kminić.
Jak ktoś tego nie rozumie, polecam "Uwolnić orkę 3", albo inne kino familijne.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 07.06.2014 21:56

Najbardziej represyjne prawo w Europie, najwięcej więźniów w Europie, jeszcze tylko kary śmierci brakuje do kompletu. Do tego zupełny brak resocjalizacji i pomocy dla skazanych, pomocy będącej sine qua non wyjścia z przestępstwa. Istna fabryka przestępców.
Czy może być inaczej skoro ulegamy żądnej krwi tłuszczy ?
A „Uwolnić orkę 3 sam sobie oglądaj.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2014 22:04

realista2 napisał(a):A „Uwolnić orkę 3 sam sobie oglądaj.

Czytasz.
Niekonieczne rozumiesz.
Nie pomogę.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 07.06.2014 22:20

Najtrudniej zrozumieć temu kto sądzi, że jemu to się nie może przytrafić. Tak jak tym gierojom od terroru. Czy potrzeba osobistego doświadczenia żeby zrozumieć, że bezwzględność i bezkompromisowość to cecha głupoty.
Nie pomożesz ? Też nie pomogę. Życie Ci pomoże to zrozumieć.
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 07.06.2014 22:21

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/print/infor ... 55732.html

Na fb piszą, że to ten sam debil..
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2014 22:23

realista2 napisał(a):Nie pomożesz ? Też nie pomogę. Życie Ci pomoże to zrozumieć.

Spoglądasz czasem w niebo?
Spoglądaj.
Na pewno po Ciebie wrócą.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 07.06.2014 22:27

spoglądam, jak mi smutno.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 22:54

maniust napisał(a):Zatem powiem ci że NIE ! Mam jedyna córkę , 23 lata , dojrzałą i za 3 miesiące będę dziadkiem i więcej dzieci nie przewiduję.

Zatem powiem ci , że nie masz pojęcia co będzie i jak potoczy się życie twojej córki.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 22:58

maniust napisał(a):
Jutro , pojutrze taki idiota może przejechać wasze dziecko ...........

Jutro może okazać się, że tym idiotą jest nasze dziecko i wtedy inaczej się śpiewa.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 23:00

realista2 napisał(a):Najtrudniej zrozumieć temu kto sądzi, że jemu to się nie może przytrafić. Tak jak tym gierojom od terroru. Czy potrzeba osobistego doświadczenia żeby zrozumieć, że bezwzględność i bezkompromisowość to cecha głupoty.
Nie pomożesz ? Też nie pomogę. Życie Ci pomoże to zrozumieć.

Dokładnie. Dopiero jak sie okazuje, że dupa jest z tyłu, ci najzagorzalsi w życzeniach śmierci najbardziej krzyczą o swoich prawach.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 23:10

Bocian napisał(a):
maniust napisał(a):
Jutro , pojutrze taki idiota może przejechać wasze dziecko ...........

Jutro może okazać się, że tym idiotą jest nasze dziecko i wtedy inaczej się śpiewa.

Kurde miałem milczeć.....

Bociek czy ty siebie słyszysz ? , czy ot tak sobie napier..... w te klawisze ?
Wiem póżno jest , północ , ale ja jestem całkiem trzeżwy.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.06.2014 23:17

Bocian napisał(a):Dokładnie. Dopiero jak sie okazuje, że dupa jest z tyłu, ci najzagorzalsi w życzeniach śmierci najbardziej krzyczą o swoich prawach.

Sławek, ale nie mamy po 20 lat. Mamy już jakieś doświadczenie życiowe, byliśmy w różnych sytuacjach i nawet nie otarliśmy sie o problem, nie osobiście, żeby nas, przez chociaż moment, dotyczył. Duże jest prawdopodobieństwo, że ze swoimi osobowościami nie popełnimy przestępstwa zagrożonego kaesem. Ale musimy chronić nasze dzieci, wnuki, rodziny. Doskonale Wiesz, że kara ma odstraszać. A obecnie... . Pamiętam jak zamykali Trynkiewicza i widziałem ten cyrk z jego wyjściem. Potencjalni następcy czego mają się bać? Gazet, internetu?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 23:40

jara napisał(a):Pamiętam jak zamykali Trynkiewicza

Też to doskonale pamiętam i pamiętam rozpacz rodziców i póżniejszy chory system.
Miało bydlę zawisnąć , a stało się inaczej.
Ja bym przyszedł z kałachem do sądu i wierz mi Jarku że nie szczekam z za klawiatury.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.06.2014 23:46

maniust napisał(a):
jara napisał(a):Pamiętam jak zamykali Trynkiewicza

Też to doskonale pamiętam i pamiętam rozpacz rodziców i póżniejszy chory system.
Miało bydlę zawisnąć , a stało się inaczej.
Ja bym przyszedł z kałachem do sądu i wierz mi Jarku że nie szczekam z za klawiatury.

Też mam dzieci. I dorosłe i nie. Życie bym za nie oddał bez wahania. Rozumiem Cię, nie ma o czym gadać. Ty, ja lub inny zrozpaczony ojciec tak by zrobił. Bo już nic się nie ma do stracenia. Ale inne zjeby wzięli by te kałachy i zaczęli walić do innych za krzywe spojrzenie, za porysowany samochód albo ukradziony rower.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone