Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 16:09

Blaugrana napisał(a):
maniust napisał(a):Z młodością bym tego nie kojarzył , mój znajomy po 60-tce jeżdzi może nie aż tak dosłownie , ale dużo od kretyna w w BMW nie odbiega ,raczej skojarzył bym to głupotą.
Mam nadzieję , że idiota już nie żyje zawinięty na jakimś drzewie i nikogo nie zabił.

Masz nadzieję, że nie żyje ? Nie zrobiłeś w jego wieku żadnej głupoty ?
Ja mam nadzieję, że jakoś go namierzą i zabiorą prawo jazdy.
Młodość, głupota charakterystyczna dla wieku, brawura, brak wyobraźni, nieliczenie się z konsekwencjami, myślenie że jest się nieśmiertelnym...
Nie sądzę, że to jest powód by życzyć komuś śmierci.

Dokładnie, zapomniał wół... i takie tam. Każdy uważa, że jego to nie dotyczy bo jego dziecko będzie robiło to co mu się każe, że dziecko jest mądre, nie zrobi żadnej głupoty w życiu. I śmierć dzieciaka boli tak samo jak dzieciak ma 10 lat jak i 25.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 16:27

Pamiętajcie, że życzycie śmierci czyjemuś dziecku, bratu, mężowi... Chcielibyście aby waszemu dzieciakowi ktoś życzyła by umarł?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.06.2014 17:15

O czym Wy dyskutujecie....
Pewnie było, ale :evil:

maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 18:07

Blaugrana napisał(a):Młodość, głupota charakterystyczna dla wieku, brawura, brak wyobraźni, nieliczenie się z konsekwencjami, myślenie że jest się nieśmiertelnym...

W Sylwestra jakiś debil zabił 6 osób w Kamieniu Pomorskim to mógł być twój mąż , twoje dzieci , zatem większych bzdur nie słyszałem!
Co mnie obchodzi młodość i brak wyobrażni , człowiek rozum ma , albo nie!
Bocian napisał(a):Karą za głupotę nie może być śmierć.

A niby co edukacja z moich podatków , wikt i opierunek w pierdlu?
Bocian napisał(a):Weź pod uwagę, że takim rajdersem może być twój dzieciak. I nie mów, że nie.

Zatem powiem ci że NIE ! Mam jedyna córkę , 23 lata , dojrzałą i za 3 miesiące będę dziadkiem i więcej dzieci nie przewiduję.
Bocian napisał(a): Tylko edukacja a nie pogrzeby dadzą jakiś efekt. Przyczyny a nie skutki.

Chcesz się bawić w księdza z takimi idiotami , których trzeba utylizować , a nie leczyć to powodzenia.

P.S. To moje zdanie i dalszej dyskusji nie przewiduję.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.06.2014 20:05

Dopiero po burzy, jaką nagranie wywołało w sieci, służby zwróciły na nie uwagę. Widzę, że nie tylko mnie naszły wątpliwości, czemu w Warszawie nie ma policji :/

- Najłatwiej zwalczać tę szarą masę kierujących, którzy przekroczą pięć kilometrów - prędkość administracyjnie dopuszczalną - i twierdzić, że to wpłynie na poprawę bezpieczeństwa.

W sumie to ciężko nie nabrać takich podejrzeń.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.06.2014 20:18

Dobrze, że tacy jak ten z filmiku nie stanowią tej szarej masy. Ale i tak jak jest jeden, to o jednego za dużo.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2014 20:23

O,widzę, że sie ukryci członkowie Amnesty International i Greenpeace ujwnili. :roll:
Gęby jak zwykle pełne frazesów, dopóki taki przypadek nie dotknie nas osobiście.

Debili trzeba eliminować i na nic się zdadzą różnorakie odcienie szarości czy różu.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.06.2014 20:27

anakin napisał(a):O,widzę, że sie ukryci członkowie Amnesty International i Greenpeace ujwnili. :roll:
Gęby jak zwykle pełne frazesów, dopóki taki przypadek nie dotknie nas osobiście.

Debili trzeba eliminować i na nic się zdadzą różnorakie odcienie szarości czy różu.

Pełna zgoda. Ale nie życzyć komuś śmierci. Tu postawy Mariana nie pochwalam, ale pewnie wcale mu na tym nie zależy.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 07.06.2014 20:36

maniust napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Młodość, głupota charakterystyczna dla wieku, brawura, brak wyobraźni, nieliczenie się z konsekwencjami, myślenie że jest się nieśmiertelnym...

W Sylwestra jakiś debil zabił 6 osób w Kamieniu Pomorskim to mógł być twój mąż , twoje dzieci , zatem większych bzdur nie słyszałem!
Co mnie obchodzi młodość i brak wyobrażni , człowiek rozum ma , albo nie!
Bocian napisał(a):Karą za głupotę nie może być śmierć.

A niby co edukacja z moich podatków , wikt i opierunek w pierdlu?
Bocian napisał(a):Weź pod uwagę, że takim rajdersem może być twój dzieciak. I nie mów, że nie.

Zatem powiem ci że NIE ! Mam jedyna córkę , 23 lata , dojrzałą i za 3 miesiące będę dziadkiem i więcej dzieci nie przewiduję.
Bocian napisał(a): Tylko edukacja a nie pogrzeby dadzą jakiś efekt. Przyczyny a nie skutki.

Chcesz się bawić w księdza z takimi idiotami , których trzeba utylizować , a nie leczyć to powodzenia.

P.S. To moje zdanie i dalszej dyskusji nie przewiduję.

Nie wytrzymałem.
Nie mogę uwierzyć, że to było na serio. Chyba się upiję z rozpaczy, że można mieć takie poglądy w XXI wieku.
To klęska cywilizacji, klęska szkolnicwa, klęska kultury, klęska zdrowego rozsądku, klęska rozumu.
Jesteśmy w średniowieczu.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 07.06.2014 20:38

anakin napisał(a):O,widzę, że sie ukryci członkowie Amnesty International i Greenpeace ujwnili. :roll:

..to znaczy że trzeba u ruskiego kałacha kupić i wyjść na drogę w ramach akcji "debili trzeba eliminować" i przykładnie ze 4 odstrzelić 8O 8O 8O ..no weź przestań....od tego jest chyba Policja...natomiast mnie dziwi że żaden z mijanych kierowców, a było ich na setki nie wykręcił 112 czy 99costam że taki jełop jedzie..wszak numery też można było podać..no ale jasne..donosicielstwo i takie tam frazesy..a potem pisać....chocby tutaj... :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2014 20:44

jara napisał(a):Pełna zgoda. Ale nie życzyć komuś śmierci. Tu postawy Mariana nie pochwalam, ale pewnie wcale mu na tym nie zależy.

Ja bym potraktował post Mańka jako pewnego rodzaju....wybór.
Hipotetyczny oczywiście.
Jeżeli masz Jarek do wyboru śmierć kogoś bliskiego, a śmierć tego idioty (cały czas hipotetycznie), jakiego wyboru dokonasz?
I w takim (tylko) kontekście bym rozpatrywał to co napisał.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2014 20:47

realista2 napisał(a):To klęska cywilizacji, klęska szkolnicwa, klęska kultury, klęska zdrowego rozsądku, klęska rozumu.
Jesteśmy w średniowieczu.

Oj, to nic innego jak kompleksy.
Chcesz o tym porozmawiać?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.06.2014 20:49

anakin napisał(a):
jara napisał(a):Pełna zgoda. Ale nie życzyć komuś śmierci. Tu postawy Mariana nie pochwalam, ale pewnie wcale mu na tym nie zależy.

Ja bym potraktował post Mańka jako pewnego rodzaju....wybór.
Hipotetyczny oczywiście.
Jeżeli masz Jarek do wyboru śmierć kogoś bliskiego, a śmierć tego idioty (cały czas hipotetycznie), jakiego wyboru dokonasz?

Hipotetycznie? Nie wypowiem się teraz, nie umiem tak szybko myśleć. Słowa Mariusz napisał po obejrzeniu filmu z linka, a nie po akcji: albo ja i moja rodzina albo on. Ale cały czas jestem za tym, aby za takie zachowanie stosować kary nie takie jak za złamanie kodeksu drogowego, a o wiele drastyczniejsze. I dziwię się, że tutaj dyskusja trwa, a tamtego dnia nie było odważnego na ulicach, żeby po Policję zadzwonić.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2014 21:00

jara napisał(a): Słowa Mariusz napisał po obejrzeniu filmu z linka, a nie po akcji: albo ja i moja rodzina albo on.

Mam przeczucie, graniczące z pewnością oczywiście, że interpretacja była taka a nie inna.
Life is brutal i nie ma się to co bawić w politykowanie i teksty pod publikę.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 21:02

anakin napisał(a):Ja bym potraktował post Mańka jako pewnego rodzaju....wybór.
Hipotetyczny oczywiście.

W końcu ktoś przeczytał ze zrozumieniem.

Powtórzę jeszcze raz co mnie obchodzi czy zginie np. jakiś idiota , który zabił 6 osób w Kamieniu , osierocił jakieś dziecko , ktoś został wdowcem lub jakaś kobieta wdową.

Jutro , pojutrze taki idiota może przejechać wasze dziecko , waszą żonę , będziecie wtenczas się zastanawiać dlaczego to zrobił itd. , a może trzeba mu pomóc , może terapię , może kocyk i zamknąć w zakładzie psychiatrycznym , bo będzie palił głupa , jak ten co skopał idącą kobietę do pracy w Gdańsku i?!

No ludzie proszę was , ogarnijcie się , wolę zatem wrócić do średniowiecza i ząb za ząb.
realista wierz mi gdyby ktokolwiek coś zrobił mojej żonie , córce , rodzinie , to wolałbym wrócić do średniowiecza jak piszesz , niż liczyć na wyroki naszego sądu !

Ponadto czytajcie ze zrozumienie , a nie interpretujecie bez sensu czyjeś wypowiedzi , czy ja napisałem "życzę temu kretynowi by zginął" ? Nie ! Napisałem że "Mam nadzieję , że idiota już nie żyje zawinięty na jakimś drzewie i nikogo nie zabił." ....prawie robi różnicę.

Skończyłem.
Dobranoc
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone