Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2014 08:04

JackDaniels;) napisał(a):Włączam dziś z rana radio słucham i własnym uszom nie wierzę co słyszę :roll: przedstawiciel łorsowskiej Policji tłumaczy że prowadzone są czynności, są w trakcie zbierania materiałów i wiadomości, na tą chwilę ciężko ustalić właściciela pojazdu 8O 8O 8O 8O a od czego mają monitoring na skrzyżowaniach :roll: 10 minut i mają mordę kto siedział za kierownicą.
QRWA od wczorajszego poranka w necie był już opublikowany nr rejestracyjny samochodu BMW koloru biała perła, i nazwisko właściciela :mrgreen: Po raz kolejny Policja pokazała swoją nieudolność i nieprofesjonalizm :mrgreen:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title, ... aid=112e00

Może czasem posłuchaj innego niż to z........Torunia. :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.06.2014 08:13

anakin napisał(a):http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title, ... aid=112e00

nasz rozmówca w KSP podaje nieco odmienną wersję dotyczącą działań policji. - Kiedy dostaliśmy zgłoszenie w związku z tym nagraniem, bardzo szybko wytypowaliśmy dwóch ewentualnych kierowców. Jak? Po pierwsze, nie ma dwóch takich BMW w Warszawie. To konkretne jest bardzo charakterystyczne - mówi osoba znająca sprawę i przytacza historię z maja br.:
- Dokładnie 24 maja policjanci próbowali zatrzymać do kontroli drogowej takie samo BMW, ale kierowca zaczął uciekać. Policjantom udało się go ostatecznie złapać. Jak się okazało, za kierownicą siedział Marcin C., dobrze znany w środowisku drifterów i osiągający sukcesy w tej dziedzinie. Nie miał jednak prawa jazdy, bo już wcześniej zostało mu sądownie odebrane - opowiada nasz rozmówca.

Policjanci zatrzymali C., a ten wskazał im osobę, która przejmie jego BMW. - Miał takie prawo. Powiedział, że zadzwoni do przyjaciela, aby ten odebrał auto. A kto był tym przyjacielem? Właśnie Robert N. - opowiada policjant.

Problem w tym, że "na monitoringu migał", a patrol "usłyszał szelest". Obaj się przyznają że jechali i pozostanie ... przeprosić ich za całe zamieszanie :roll:

Utrata prawka, jak widać, nie stanowi problemu, a ewentualnej wpłaty pięciu stówek nie zauważą :/

Jak się znajdą naśladowcy, to dupa blada. Jest jakaś metoda na ukaranie ich w sposób, który innym debilom dałby do myślenia, czy tylko zrobimy z nich "bohaterów"?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2014 08:19

weldon napisał(a): Nie miał jednak prawa jazdy, bo już wcześniej zostało mu sądownie odebrane.

weldon napisał(a):Utrata prawka, jak widać, nie stanowi problemu, a ewentualnej wpłaty pięciu stówek nie zauważą :/

Przy sądowym zakazie prowadzenia pojazdów mechanicznych, w przypadku ponownej kontroli, stwierdzającej brak pr.jazdy , nie stosuje sie postępowania mandatowego, więc nikt wpłaty nie zauważy, ponieważ jej po prostu nie będzie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 08:20

anakin napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Włączam dziś z rana radio słucham i własnym uszom nie wierzę co słyszę :roll: przedstawiciel łorsowskiej Policji tłumaczy że prowadzone są czynności, są w trakcie zbierania materiałów i wiadomości, na tą chwilę ciężko ustalić właściciela pojazdu 8O 8O 8O 8O a od czego mają monitoring na skrzyżowaniach :roll: 10 minut i mają mordę kto siedział za kierownicą.
QRWA od wczorajszego poranka w necie był już opublikowany nr rejestracyjny samochodu BMW koloru biała perła, i nazwisko właściciela :mrgreen: Po raz kolejny Policja pokazała swoją nieudolność i nieprofesjonalizm :mrgreen:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title, ... aid=112e00

Może czasem posłuchaj innego niż to z........Torunia. :mrgreen:

To Zetka jest z już Toruńska :wink: a wypowiedź słuchałem o 6 z rana, a nagranie było raczej z wczorajszego dnia :mrgreen: a ty tu wyskakujesz mi z wiadomością z przed godziny :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2014 08:22

JackDaniels;) napisał(a):To Zetka jest z już Toruńska :wink: a wypowiedź słuchałem o 6 z rana, a nagranie było raczej z wczorajszego dnia :mrgreen: a ty tu wyskakujesz mi z wiadomością z przed godziny :wink:

Czujnym trzeba być. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 08:33

anakin napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):To Zetka jest z już Toruńska :wink: a wypowiedź słuchałem o 6 z rana, a nagranie było raczej z wczorajszego dnia :mrgreen: a ty tu wyskakujesz mi z wiadomością z przed godziny :wink:

Czujnym trzeba być. :oczko_usmiech:

Jak jak nasza Policja? :mrgreen:
Obrazek
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2014 08:38

No, może nie aż tak........... :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.06.2014 08:40

anakin napisał(a):Przy sądowym zakazie prowadzenia pojazdów mechanicznych, w przypadku ponownej kontroli, stwierdzającej brak pr.jazdy , nie stosuje sie postępowania mandatowego, więc nikt wpłaty nie zauważy, ponieważ jej po prostu nie będzie.

Czyli co mu grozi następnym razem? Bo teraz:
Jeśli przypuszczenia policji się potwierdzą i policja udowodni winę kierowcy, może on nawet stracić prawo jazdy.
Czy to adekwatna kara do jego wybryków?

A jak nie udowodnią? Pozostanie bezkarny, jak się domyślam?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2014 08:44

weldon napisał(a):Czyli co mu grozi następnym razem? Bo teraz:
Jeśli przypuszczenia policji się potwierdzą i policja udowodni winę kierowcy, może on nawet stracić prawo jazdy.
Czy to adekwatna kara do jego wybryków?

A jak nie udowodnią? Pozostanie bezkarny, jak się domyślam?[/color]

Kolejna sprawa w Sądzie, która może zakończyć się odebraniem uprawnień na stałe.
Aczkolwiek, jak mówią...........niezbadane są wyroki boskie i Sądów Rejonowych.

Niestety KK nie przewiduje za takie przewinienie kary śmierci, więc musi Ci wystarczyć taki wyrok.

Co będzie jak mu nic nie udowodnią?
Ano nic.
Chciałbyś zostać skazany za coś czego Ci nie udowodniono?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.06.2014 08:46

anakin napisał(a):
weldon napisał(a): Nie miał jednak prawa jazdy, bo już wcześniej zostało mu sądownie odebrane.

weldon napisał(a):Utrata prawka, jak widać, nie stanowi problemu, a ewentualnej wpłaty pięciu stówek nie zauważą :/

Przy sądowym zakazie prowadzenia pojazdów mechanicznych, w przypadku ponownej kontroli, stwierdzającej brak pr.jazdy , nie stosuje sie postępowania mandatowego, więc nikt wpłaty nie zauważy, ponieważ jej po prostu nie będzie.

Złamanie zakazu sądowego skutkuje, z tego co wiem, sprawą karną z wyrokiem ograniczenia wolności.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.06.2014 08:59

anakin napisał(a):Chciałbyś zostać skazany za coś czego Ci nie udowodniono?

Niby, że jak tłum żąda krwi, to mu trzeba dać? Nie przesadzajmy. Chodzi tylko o to:
weldon napisał(a):Czy to adekwatna kara do jego wybryków?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2014 09:06

A, to już do ustawodawcy proszę...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.06.2014 09:13

A wam chce się bawić w ogóle w takie ścigania, szukania sprawców, babranie w papierach i łażenie po sadach, jak najgorsze co może faceta spotkać to to samo, co mnie, jak mój pies na trawnik nasra i nie posprzątam? :roll:

Znaczy prawka mi nie zabiorą :D Ale pięć stów mogę zapłacić.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2014 09:24

weldon napisał(a):A wam chce się bawić w ogóle w takie ścigania, szukania sprawców, babranie w papierach i łażenie po sadach, jak najgorsze co może faceta spotkać to to samo, co mnie, jak mój pies na trawnik nasra i nie posprzątam? :roll:

Jakby Ci to........
Porównałbym to do sytuacji w jakiej znajduje się przewodnik, oprowadzający wycieczkę po mieście, nazwijmy je umownie - W.
2/3 młodzieży ma totalnie w doopie, co opowiada i on jest tego świadom.
Ale jakaś kasa z tego jest.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 12:06

Z pozdrowieniami od Policji dla wszystkich zajebistych znawców tegoż łatwego i jakże źle wykonywanego zawodu :) :) Dla was refren :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone