napisał(a) Raul73 » 09.06.2014 21:57
FUX napisał(a):
W cywilizowanym Kraju, to nie miał kontemplować widoki czy smartfona, tylko mieć lizak w łapach i gostkowi dać sygnał do zatrzymania.
Nie zastosowałby się, to pierwszy strzał w górę a resztę w bagażnik.
No właśnie, w cywilizowanym kraju - do którego nam, jak widać, jeszcze brakuje.
Czy policja nie została przypadkiem stworzona do tego, żeby przede wszystkim chronić obywateli? Chronić, czyli zapobiegać przestępstwom.
A skoro ma to robić, to trzeba jej dać skuteczne do tego środki! Zaczynając od sprzętu (który podobno jest już na odpowiednim poziomie), poprzez uprawnienia (ale takie naprawdę, a nie jak teraz, kiedy policjant boi się broni dotknąć), aż po skuteczne
i nie skorumpowane sądy i prokuraturę!
Bo co mi z tego, że zamkną i skażą debila, który (hipotetycznie) wjedzie w grupę dzieciaków i kilku zabije? Ja chcę się czuć bezpiecznie idąc chodnikiem czy poboczem - bez odwracania się co kilka minut, czy jakiś pocisk się nie zbliża!
Z pijakami za kółkiem też od tylu lat trwa walka - póki co na hasła wyborcze! Bo jak jeździli nawaleni jak Pekaes, tak jeżdżą.
Anakin kilka stron temu na poczekaniu w kilka sekund wymyślił sposób: tacy jak ten z beemki powinni odpowiadać za usiłowanie zabójstwa.
Takie trudne? To gdzie są te tęgie głowy, uczone w szkołach prawniczych?