Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2014 21:40

Bocian napisał(a):Bo co? Przyślesz mi zdjęcie kwiatka?

Mogę, jak bardzo chcesz.
Ale jakoś nie mam zwyczaju kminić wszystkiego na ogólnym.
Tak jak nie mam zwyczaju srać na boku, czy w innym wątku ,pizgając aluzjami na lewo i prawo.
Ja to nazywam honorem.
Ale Ty zwij jak chcesz.

I na tym proponuje to zakończyć.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 21:45

anakin napisał(a):
Bocian napisał(a):Bo co? Przyślesz mi zdjęcie kwiatka?

Mogę, jak bardzo chcesz.
Ale jakoś nie mam zwyczaju kminić wszystkiego na ogólnym.
Tak jak nie mam zwyczaju srać na boku, czy w innym wątku ,pizgając aluzjami na lewo i prawo.
Ja to nazywam honorem.
Ale Ty zwij jak chcesz.

I na tym proponuje to zakończyć.

Napisałem ci abyś przeszedł na PW. I nie robił tu kibla. Wolałeś tu, to masz tu. Nie masz zwyczaju srać na boku? To widać ci się od niedawna zmieniło. Tak jak preferencje w doborze kolegów w odróżnieniu od "kolegów". Dużo szafujesz słowem honor, tyle, że w działaniu nie wiele z tego wynika.
I za zdjęcie kwiatka dziękuję. Nie trawię kiczu i wazeliny.
EOT.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 09.06.2014 21:48

Czy moglibyście łaskawie przenieść się na PW ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2014 21:49

realista2 napisał(a):Czy moglibyście łaskawie przejść na PW ?

Nie, bo już skończyliśmy.
Można kontynuować.
Bocian napisał(a): nie wiele

Niewiele.
Ale stres.......rozumiem.
EOT.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2014 21:57

FUX napisał(a):
W cywilizowanym Kraju, to nie miał kontemplować widoki czy smartfona, tylko mieć lizak w łapach i gostkowi dać sygnał do zatrzymania.
Nie zastosowałby się, to pierwszy strzał w górę a resztę w bagażnik.

No właśnie, w cywilizowanym kraju - do którego nam, jak widać, jeszcze brakuje.

Czy policja nie została przypadkiem stworzona do tego, żeby przede wszystkim chronić obywateli? Chronić, czyli zapobiegać przestępstwom.

A skoro ma to robić, to trzeba jej dać skuteczne do tego środki! Zaczynając od sprzętu (który podobno jest już na odpowiednim poziomie), poprzez uprawnienia (ale takie naprawdę, a nie jak teraz, kiedy policjant boi się broni dotknąć), aż po skuteczne i nie skorumpowane sądy i prokuraturę!

Bo co mi z tego, że zamkną i skażą debila, który (hipotetycznie) wjedzie w grupę dzieciaków i kilku zabije? Ja chcę się czuć bezpiecznie idąc chodnikiem czy poboczem - bez odwracania się co kilka minut, czy jakiś pocisk się nie zbliża!

Z pijakami za kółkiem też od tylu lat trwa walka - póki co na hasła wyborcze! Bo jak jeździli nawaleni jak Pekaes, tak jeżdżą.

Anakin kilka stron temu na poczekaniu w kilka sekund wymyślił sposób: tacy jak ten z beemki powinni odpowiadać za usiłowanie zabójstwa.

Takie trudne? To gdzie są te tęgie głowy, uczone w szkołach prawniczych?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 09.06.2014 22:01

Raul73 napisał(a):Z pijakami za kółkiem też od tylu lat trwa walka - póki co na hasła wyborcze! Bo jak jeździli nawaleni jak Pekaes, tak jeżdżą.

To gdzie są te tęgie głowy, uczone w szkołach prawniczych?

Pamiętacie jaka była nagonka po zbrodni w Kamieniu , zbrodni podkreślę jeszcze raz , bo trudno nazwać to czymś innym , dużo się gadało , dużo trzeba było zrobić itd. itd i co ? Gówno!
Czas leczy rany ......i nic się nie zmieniło w kwestii debili za kółkiem i pijaków!
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2014 22:03

maniust napisał(a):
Raul73 napisał(a):Z pijakami za kółkiem też od tylu lat trwa walka - póki co na hasła wyborcze! Bo jak jeździli nawaleni jak Pekaes, tak jeżdżą.

To gdzie są te tęgie głowy, uczone w szkołach prawniczych?

Pamiętacie jaka była nagonka bo zbrodni w Kamieniu , zbrodni podkreślę jeszcze raz , bo trudno nazwać to czymś innym , dużo się gadało , dużo trzeba było zrobić itd. itd i co ? Gówno!
Czas leczy rany ......i nic się nie zmieniło w kwestii debili za kółkiem i pijaków!

Bo tęgie głowy uczone w prawie wolą debatować nad zniesieniem marginesu 10 km/h przy radarach!!

Z tego przecież kasa będzie! :evil: :evil:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 09.06.2014 22:13

Raul73 napisał(a):b]Anakin[/b] kilka stron temu na poczekaniu w kilka sekund wymyślił sposób: tacy jak ten z beemki powinni odpowiadać za usiłowanie zabójstwa.

Już teraz mógłby odpowiadać za usiłownie popełnienia zbójstwa, ale
należałoby mu udowodnić zamiar poełnienia zbójstwa (miał taki zamiar?)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2014 22:46

realista2 napisał(a):
Raul73 napisał(a):b]Anakin[/b] kilka stron temu na poczekaniu w kilka sekund wymyślił sposób: tacy jak ten z beemki powinni odpowiadać za usiłowanie zabójstwa.

Już teraz mógłby odpowiadać za usiłownie popełnienia zbójstwa, ale

No właśnie!!

Czyli nadal najwyższa kara, jaka mu grozi, to odebranie prawa jazdy!

O grzywnie nie wspomnę, bo dla gościa, którego stać na taki samochód, będzie ona symboliczna.

Czy takie kary oduczą go takiej jazdy?

Odpowiedź chyba zbędna.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 09.06.2014 23:39

Raul73 napisał(a):
realista2 napisał(a):Już teraz mógłby odpowiadać za usiłownie popełnienia zbójstwa, ale

No właśnie!!

O grzywnie nie wspomnę, bo dla gościa, którego stać na taki samochód, będzie ona symboliczna.

Odpowiedź chyba zbędna.

Odebranie prawa jazdy to mały pikuś.
Może dostać (i pewnie dostanie) zarzut z art.174 par.1 kk (Kto sprowadza bezpośrednie niebezpieczeństwo katastrofy w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat) + utrata prawa jazdy + grzywna w wysokości kilkudziesięciu tysięcy + kurator + koszty sądowe i być może areszt tymczasowy, nie mówiąc o wpisie do Krajowego Rejestru Skazanych.
To mało ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 23:56

realista2 napisał(a):
Raul73 napisał(a):
realista2 napisał(a):Już teraz mógłby odpowiadać za usiłownie popełnienia zbójstwa, ale

No właśnie!!

Odpowiedź chyba zbędna.

Może dostać (i pewnie dostanie) zarzut z art.174 par.1 kk (Kto sprowadza bezpośrednie niebezpieczeństwo katastrofy w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat) + utrata prawa jazdy + grzywnę, kilkadziesiąt tysięcy + kurator + koszty sądowe i być może areszt tymczasowy, nie mówiąc o wpisie do Krajowego Rejestru Skazanych.
To mało ?

Autorytatywnie stwierdzałeś kto ma pojęcie o prawie....oceniałeś ludzi....że tak powiem wysyłałeś do szkół....
Można było odnieść wrażenie że jesteś znawcą prawa.....że wiesz co piszesz.....

http://www.tvn24.pl/prokuratura-nie-sci ... 591,s.html
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 10.06.2014 00:14

alias21 napisał(a):
realista2 napisał(a):
Raul73 napisał(a):

No właśnie!!

Odpowiedź chyba zbędna.

Może dostać (i pewnie dostanie) zarzut z art.174 par.1 kk (Kto sprowadza bezpośrednie niebezpieczeństwo katastrofy w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat) + utrata prawa jazdy + grzywnę, kilkadziesiąt tysięcy + kurator + koszty sądowe i być może areszt tymczasowy, nie mówiąc o wpisie do Krajowego Rejestru Skazanych.
To mało ?

Autorytatywnie stwierdzałeś kto ma pojęcie o prawie....oceniałeś ludzi....że tak powiem wysyłałeś do szkół....
Można było odnieść wrażenie że jesteś znawcą prawa.....że wiesz co piszesz.....

http://www.tvn24.pl/prokuratura-nie-sci ... 591,s.html

Bo wiem co piszę. Prokurator zakwalifikował to jako zbiór wykroczń, ma takie prawo, ale się myli. Znamiona przestępstwa z art 174par.1 kk zostały wypełnione.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.06.2014 06:31

anakin napisał(a):
Niewiele.
Ale stres.......rozumiem.
EOT.

Być może stres. Ja nie siedzę w robocie i nie zlewam ludzi albo nie siedzę w domu i nie chodzę po krzakach aby przypodobać się komuś.
Co do klasyfikowania takich czynów jako zabójstwo to tak jak napisał realista, nie można popełnić zabójstwa przez przypadek czyli w wyniku wypadku. Co do płakania na pracę policji to policja egzekwuje prawo. Takie jakie jest w danej chwili. Zamiast narzekać należy tworzyć inicjatywy społeczne i starać się je zmienić. Kto tu z narzekających na prawo coś robi? W kwestii odbierania samochodów pijakom na drodze (czy innych pojazdów) na ten temat wypowiedział się już SN. I jeszcze co do pijaków za kółkiem rozgrzeszamy się tym, ze nic się nie zmienia, politycy tylko obiecują... A społeczeństwo nadal pozwala jeździć pijakom, życząc im tylko śmierci.
Ostatnio edytowano 10.06.2014 12:35 przez Bocian, łącznie edytowano 2 razy
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.06.2014 06:36

hrupek666 napisał(a):
weldon napisał(a): A ja się też pod tym podpisuje.

Czy ty masz jakieś kompleksy :?:

A ty jesteś psycholog jaki i sobie badania robisz, czy ze zwykłej ciekawości pytasz?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 10.06.2014 06:39

A tymczasem... kolejny filmik.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone