Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 08:30

weldon napisał(a):Jak teraz przekonać wymiar sprawiedliwości, że prewencja nie polega na zatrzymaniu po fakcie, ale też na udaremnianiu popełnienia przestępstw?

A co ma wymiar sprawiedliwości do prewencji?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2014 09:15

realista2 napisał(a):Ludzie wy się sami nakręcacie. To zaczyna pachnieć linczem. Okazuje się , że powszechna edukacja, kultura, łatwość dotarcia do informacji i komunikowania między sobą, wreszcie uczestnictwo w czymś co nazywamy globalną wioską to wszystko na nic, bo i tak średniowieczna żądza zemsty tłuszczy z butów wyłazi.
Obserwuję to od lat i doszedłem do wniosku, przyczyną jest w dalszym ciągu słaba edukacja. Matura z matematyki to za mało.
Można się dokształcić samemu w dobie internetu, ale trzeba chcieć, a to już za wiele jak się okazuje. Tymczasem wystarczyłoby poszperać nieco w internecie żeby zweryfikować rewelacje wuja Rysia tego od kopania rowów w USA o rzekomej władzy absolutnej amerykańskiej policji.
Czego wy chcecie? Żeby Policjant chodził po ulicach z pałą i prał nią na dzień dobry, za próbę ucieczki od razu strzelał, a za niegrzeczną odpowiedź od razu prał po gębie?
Wróćmy do faceta z BMW. Czarne chmury to mało, nad nim już prawdziwe tornado. Przez swoją głupotę i brak elementarnej wiedzy przyjął za dobrą monetę to co usłyszał w TVN24 , że policja nic nie może, a wymiar sprawiedliwości nie istnieje i można robić co się chce. Za głupotę i NIEWIEDZĘ się płaci i zapłaci wysoką cenę.
Mamy najbardziej restrykcyjne prawo w Europie, najwięcej więźniów w Europie (i drugie tyle skazanych i z braku miejsca w więzieniach oczekujących na osadzenie).
Przed wojną policja liczyła 60 tys, za PRL ta liczba doszła do 80 tys. a obecnie jest 110 tys. i stale rośnie.
To wszystko jest jakimś absurdem.

Bez przesady z tym linczem :)
Wszyscy wiedzą kim jest ten chłopak i on dobrze się ma- pozdrawia fanów, policję, wrzuca nowe filmiki z jeszcze szybszego Nissana GTR :)
Piszesz o średniowiecznej żądzy zemsty, ale to ma korzenie znacznie głębsze :) Starożytność, 4 tysiące lat temu, kodeks Hammurabiego ( to tak w nawiązaniu jeszcze do wątku, ktory jest w jakiś sposób powiązany z tym- o karze śmierci). Mamy XXI wiek a pewien styl myślenia dalej funkcjonuje. Język siły, tęsknota za prostymi metodami, gwałtownymi rozwiązaniami.
Zgadzam się, że teraz kiedy wiadomo jakie wykroczenia ( czy przestępstwo, zależy jaki kodeks) popełnił, on wciąz śmieje się wszystkim w twarz i nic się z tym nie robi, to jest przegięcie.
Tylko wciąż będę za tym, by kogoś karać za to co zrobił a nie za to co mogłoby się stać...
"Raport mniejszości " ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 09:29

Blaugrana napisał(a):Język siły, tęsknota za prostymi metodami, gwałtownymi rozwiązaniami.

I jeden warunek. Nie dotyczy to nas. Czyli walenie sloganami.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 11.06.2014 09:32

weldon napisał(a):
....... [/color]

Tak czytając się zastanawiam czy ty nigdy nie przejechałeś na czerwonym :?: wyprzedzałeś na 3ego :?:
wymusiłeś pierwszeństwa, zajechałeś komuś drogę czy przekroczyłeś dozwoloną prędkość.

Jeżeli tego nie zrobiłeś to pewnie nie posiadasz uprawnień do kierowania pojazdami.
Jeżeli popełniłeś coś takiego, to widzisz sam na siebie wijesz bacik.

Posadzić go nie posadzą, prawo jazdy mu nie zabiorą bo już nie ma kara finansowa dla niego to nic szczególnego.

A gdyby podjęli za gościem pościg i by się to skończyło jak z tymi policjantami w Łodzi tam też było BMW i zginą niczemu nie winien człowiek.

To co byście wtedy pisali :?: ( wiem co że policja nie udolna i nie powinna się ganiać z bandytami po mieście)
Jak kibole wracają z meczy to społeczeństwu przeszkadza że głośno śpiewają i po mordzie można dostać i dzwonią :!: Ale jak jeden z drugim urządza sobie rajdy po drogach to po co jeszcze będą coś chcieli.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2014 09:32

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Język siły, tęsknota za prostymi metodami, gwałtownymi rozwiązaniami.

I jeden warunek. Nie dotyczy to nas. Czyli walenie sloganami.

Oczywiście, że nie nas i nie naszych rodzin.
My jesteśmy kryształowi.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.06.2014 09:37

Bocian napisał(a):
weldon napisał(a):Jak teraz przekonać wymiar sprawiedliwości, że prewencja nie polega na zatrzymaniu po fakcie, ale też na udaremnianiu popełnienia przestępstw?

A ty nie powinieneś się zająć tymi tysiącami spraw, które przeszkadzają ci w zapewnianiu spokojnym obywatelom bezpieczeństwa na ulicy?

Przed chwilą taki dżigit z kamerka omal nie skasował mnie bo zjechałem na bok puszczając straż pożarną na sygnale, a on nie tylko cisnął za nimi, ale jeszcze olał czerwone, które oni mogli przejechać, a on nie i skręcił w jednokierunkową, gdzie cudem tylko nie doszło do czołowego z ruszającymi samochodami.
Podleśna róg Marymoncka. Zielony Hyundai coupe - rejestracji nie pamiętam, ale tam teraz jest mocno rozkopane i ciągle się zdarzają jakieś konflikty na drodze.
Spokojnie można się wykazać.

Taki donos obywatelski składam, bo policja to tam stoi i owszem, ale z drugiej strony, z radarem, a to ni cholery nie pomaga w uporządkowaniu ruchu, za to wprowadza większy bałagan tylko.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 09:54

weldon napisał(a):
Bocian napisał(a):

A ty nie powinieneś się zająć tymi tysiącami spraw, które przeszkadzają ci w zapewnianiu spokojnym obywatelom bezpieczeństwa na ulicy?

Przed chwilą taki dżigit z kamerka omal nie skasował mnie bo zjechałem na bok puszczając straż pożarną na sygnale, a on nie tylko cisnął za nimi, ale jeszcze olał czerwone, które oni mogli przejechać, a on nie i skręcił w jednokierunkową, gdzie cudem tylko nie doszło do czołowego z ruszającymi samochodami.
Podleśna róg Marymoncka. Zielony Hyundai coupe - rejestracji nie pamiętam, ale tam teraz jest mocno rozkopane i ciągle się zdarzają jakieś konflikty na drodze.
Spokojnie można się wykazać.

Taki donos obywatelski składam, bo policja to tam stoi i owszem, ale z drugiej strony, z radarem, a to ni cholery nie pomaga w uporządkowaniu ruchu, za to wprowadza większy bałagan tylko.

Zajmuję się tymi sprawami. W pracy.
Jeśli można się wykazać, to sie wykaż. Napisz skargę do komendanta, że działania policjantów na tym odcinku drogi nie przynoszą pozytywnego efektu.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 11.06.2014 10:02

weldon napisał(a):Taki donos obywatelski składam

Tylko nie zapomnij się podpisać z imienia i nazwiska, bo pewnie zdajesz sobie sprawę co się dzieje z anonimami :?:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.06.2014 12:31

Sorry, mam tysiące ważniejszych spraw, niż wyręczanie ludzi w ich pracy ;)

Dziad jest bezkarny.

Naprawdę sprawę prowadzi prokuratura, w której pracuje ta kuzynka podejrzanego - "prokurator Krystyna Nogal-Załuska"? :roll:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 11.06.2014 13:22

FUX napisał(a):Możesz sensownie to wytłumaczyć?

Wiesz sensownie dla kogo :?:
To nie moja wina że wy w cywilu popieracie zasadę "wypie...l bliźniego swego aż spadnie koszula z niego"
To nie moja wina że wy się w pracy nie szanujecie i że innych też nie szanujecie, wasza nienawiść do policjanta jest na takim poziomie że gdybym przyszedł do ciebie coś załatwić i powiedział że jestem policjantem, mógłbym wyjść z nożem w plecach :wink:

My siebie szanujemy ale wybacz nikt nie jest doskonały nawet w Policji się zdarzają czarne owcy (jest nas ok 100tyś ):!:
Żeby wyłapać każdego kto popełnia wykroczenie mniejsze lub większe musiało by nas być dużo dużo więcej, i tak byśmy byli źli.
Sensownie :?:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.06.2014 13:25

hrupek666 napisał(a):My siebie szanujemy ........

Nie wiem czy wstawić emotkę taką - :roll: , czy może taką- :lool:
Bez rozwijania tego tematu.
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 11.06.2014 13:29

Bocian napisał(a):
realista2 napisał(a): obecnie jest 110 tys. i stale rośnie.

Przesadziłeś i to sporo.
Policjanci:
Stan etatowy - 102 309
Stan zatrudnienia – 96 869 (oraz 65 na stanowiskach finansowanych przez samorządy lokalne)
Wakaty – 5 440

Przeczytałem "WATACHY" i kombinuję co Ty piszesz :D :D....za ciepło jest ;)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 11.06.2014 13:30

anakin napisał(a):
hrupek666 napisał(a):My siebie szanujemy ........

Nie wiem czy wstawić emotkę taką - :roll: , czy może taką- :lool:
Bez rozwijania tego tematu.

Wiesz jak w tym kawale, pisząc MY miałem na myśli siebie i paru tam moich współpracowników :boss:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.06.2014 13:35

hrupek666, błądzisz.
Paru niebieskich toleruję, kilku da się lubić, kilku nie powinno nosić munduru.
Szanuję każdego, jeżeli na to zasługuje.
Większy szacun mam dla pracowników MPO, niż dla kilku innych znanych osobników ze stetoskopem.
Tak, jak piszesz; statystyka...
:wink:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 11.06.2014 13:47

FUX napisał(a):hrupek666, błądzisz.

No widzisz jeszcze mi nikt nie wskazał drogi, ale co tam młody jestem może jeszcze ktoś wskaże :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone